Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Társasházak helyett marad a futball

Labdarúgás - Biztos, hogy nem épülnek társasházak a győr-ménfőcsanaki futballpálya helyén. A klub vezetői szerint szükség lenne egy műfüves játéktérre.
A Kisalföld információi szerint a közelmúltban egy befektető társasházakat álmodott a jelenlegi győr-ménfőcsanaki futballpálya helyére. Úgy tudjuk, hogy cserébe komplett sportcentrumot építtetett volna fel a Koroncói úton. Úgy tűnik azonban, hogy az elképzelés nem valósulhat meg, noha a jelenlegi futballpálya hagy kívánnivalót maga után.

Szabó Jenő, a városrész önkormányzati képviselője megerősítette értesülésünket: „Valóban érkezett egy ilyen jellegű felajánlás. Részönkormányzati szinten beszélgettünk is erről, ám komolyabb tárgyalásokig már nem jutottunk el és konkrét dolgok sem kerültek szóba, így elvetettük az elképzelést. Annál is inkább, hiszen a cserébe felajánlott terület minőségileg nem olyan, hogy arra egy sportcentrumot lehessen építeni."

Süveges László, a Halászi Takarék megyei I. osztályban szereplő WHB-Ménfőcsanak elnöke elmondta: bár nem áll a haladás útjába, a környéken lakó embereket biztosan irritálta volna a társasház felépítése.

„Marad minden a régiben, de megpróbáljuk helyrepofozni jelenlegi pályánkat, ami sajnos nincs jó állapotban. Örvendetes, hogy nagyon sok, mintegy százharminc gyerek jár hozzánk futballozni, a pályán látszik is a fokozott igénybevétel. Sokat segítene egy vadonatúj műfüves pálya, ennek a megépítésére már kaptunk ígéretet a város részéről. Emellett pedig pályázatokat írunk és ebből próbáljuk meg előteremteni a szükséges összeget."

Nemzetközi torna

Április 25–26-án a klub ötödik alkalommal rendezi meg a Ménfőcsanaki Nemzetközi Utánpótlástornát. Négy korosztályban – U–7, U–9, U–10, U–12 – vetélkednek egymással az együttesek. A hazai csapatok – Nebuló (Kapuvár), Tát, Sasfészek (Győr), Győri Dózsa, Ravazd, Gyirmót, Győri ETO FC, MITE, Csorna, Győr-Ménfőcsanak – mellett Romániából, Ausztriából és Szlovákiából is érkeznek csapatok. A torna mindkét nap 8.30 órakor kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki aranyérem az Euro-Mobil célja

Teremlabdarúgás - A bajnoki címért és a Magyar Kupa-győzelemért is versenyben van az… Tovább olvasom