Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Taroltak, de bajban a dartsosok

Az országos szövetség nemrég a fővárosban tartotta ünnepélyes évzáróját, itt díjazták a sportág hazai legjobbjait, köztük a Győri DC dobóit.
Az 1993-ban alapított klub versenyzői évek óta a sportág meghatározói, ezúttal is taroltak. A mezőnyből Ihász Veronika teljesítménye kimagasló, nem véletlen, hogy őt választották Magyarországon az év női játékosának. A győri dartsos itthon gyakorlatilag mindent megnyert, egyéniben mindkét szakágban országos bajnok lett, párosban pedig a szintén győri Wachter Nikolettel az oldalán lett első soft és steel kategóriában is. Ihász nemzetközi szinten is rendkívül eredményes, jelenleg tizedik a világranglistán, a sikerről mindent elmond, hogy ebben a rangsorban még soha nem volt ilyen előkelő helyen magyar versenyző.
Párja, Wachter soft egyéniben egy ötödik helyezést is begyűjtött a hazai bajnokságban.

A legeredményesebb győri dobók (balról): Rucska József, Vass Péter, Ihász Veronika, Wachter Nikolett és Raszler József.
A legeredményesebb győri dobók (balról): Rucska József, Vass Péter, Ihász Veronika, Wachter Nikolett és Raszler József.

A férfiaknál Rucska József vitte a prímet, soft egyéniben második, steelben hetedik lett a rutinos győri dobó.
Párosban a győri Mészáros Ferenc–Hatos József duó csípett el egy bronzérmet, míg Bugár Ervin a budapesti Bottlik Csabával párban lett ötödik soft szakágban.

Az I. osztályú soft férfi-csapatbajnokságban (érdekesség, hogy az együttesben szerepelt Ihász Veronika is) a Győri DC Rucska József, Mózes Áron, Raszler József, Vass Péter, Ihász Veronika) ezüstérmet szerzett, ugyanez az összeállítású gárda steelben negyedik lett.
A győriek a II. és III. osztályban is indítottak egy ugyanolyan összetételű (Füredi Balázs, Mészáros Ferenc, Hatos József, Bugár Ervin, Jamrik Tibor, Wachter Nikolett) „férficsapatot". A magasabb osztályban ezüst-, a III. osztályban bronzérmet szerzett az együttes.

Az úgynevezett softligában Ihász Veronika „természetesen" aranyérmes lett, míg Rucska József második, Raszler József hatodik helyezést ért el.
Hiába azonban az eredményesség, úgy fest, veszélybe került a győri klub jövője. Nemrég már beszámoltunk róla, a klubvezetés elfelejtett pályázni, így lemaradt az önkormányzati támogatásról és nehéz anyagi helyzetbe került.

„Sajnos a helyzetünk semmit sem változott, továbbra sincs elég pénzünk, nem tudjuk előteremteni a versenyeztetéshez szükséges összegeket, ráadásul termünk sincs, ahol edzhetnénk – mondta Venesz Károly elnök. – Számos bajnoki címet szereztünk nemcsak magunknak, a városnak is. Több sportolónk is tagja a magyar nemzeti együttesnek, eredményesek vagyunk külföldön is. A darts már rég nem kocsmasport, bizonyítja ezt a közelmúltban az ETO Parkban rendezett rangos verseny. Bízom benne, hogy lesz megoldás, segít nekünk a város vagy valaki, mert nem lenne szerencsés, ha Győr térképéről eltűnne egy eredményes, sikeres sportág" – tette hozzá a sportvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló körülmények között

Sikeres hetet töltött a szlovéniai edzőtáborban az Audi-ETO női csapata. Ambros Martín vezetőedző… Tovább olvasom