Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Tarkón vágta a játékvezetőt

Labdarúgás - A játékvezető bántalmazása miatt szakadt félbe egy alacsonyabb osztályú mérkőzés. A sípmester rendőrségi feljelentést is tett. A vétkes futballista már nagyon megbánta a tettét.
Alig telt el néhány forduló a tavaszi szezonból, botrány miatt máris félbeszakadt egy alacsonyabb osztályú találkozó. A megyei II. osztály Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport hétvégi fordulójában, a Dunaszeg–Bősárkány meccs ért idő előtt véget, miután a vendégek egyik játékosa bántalmazta a bírót.

A mérkőzés játékvezetője, dr. Konrád Gábor így emlékezett vissza a történtekre: „A találkozó a hatvanadik percig nagyon sportszerű volt. Ekkor a vendégcsapat részére megítéltem egy bedobást, amelyet szabálytalanul végeztek el, így a hazai együtteshez került a bedobás joga. A bősárkányi csapat egyik játékosa, Nyerges László ezért dühében a földhöz vágta a labdát, amiért sárga lappal büntettem. Ezt követően a csatár indulatosan felém köpött, így kiállítottam. A történtek után egy bősárkányi szurkoló berohant a pályára azzal a szándékkal, hogy megrúgjon, ezt a rendezők akadályozták meg. Mindezek után Nyerges László ököllel próbált elégtételt venni rajtam. Ütése elől ugyan elhajoltam, ám a tarkómat így is eltalálta. A földre estem, majd onnan felállva azonnal véget vetettem a mérkőzésnek."

A játékvezető hétfő reggel bement a győri kórház baleseti sebészetére, sérüléséről látleletet vetetett, és ezt csatolva rendőrségi feljelentést is tett. A sípmester egyébként értetlenül áll a történtek előtt.

„Teljesen felesleges és indokolatlan volt a futballista cselekedete. Szép idő volt, jó meccset játszottak a csapatok, és a sajnálatos esetig minden játékos korrekt volt velem szemben. Jellemző, hogy egyetlen sárga lapot sem kellett adnom. Kilenc éve vagyok játékvezető, hétvégenként sokszor veszem el az időt a családomtól, mégsem fordult meg a fejemben, hogy abbahagyom a játékvezetést" – fogalmazott végül dr. Konrád Gábor.
A korrektség jegyében természetesen megkerestük a sajnálatos történet másik főszereplőjét, Nyerges Lászlót is. A 25 esztendős labdarúgó – aki korábban az NB III-ban, Jánossomorján is futballozott – már rettentően megbánta a tettét.

„Korábban nem történt velem ilyen, kiállítva is régen voltam, pedig már gyerekkorom óta futballozom. Nagyon megviselt az eset, azóta szinte nem is tudok aludni. A sárga lapot jogosnak érzem, ám a kiállítást nem, mert nem köptem a játékvezető felé. Erről egyébként a mérkőzés videofelvétele is tanúskodik. A kiállítás után nem tudom, hogy mi történt velem, egyszerűen elborult az agyam. Ezúton szeretnék elnézést kérni a játékvezetőtől. Tudom, hogy rendőrségi feljelentést is tett, természetesen vállalom a következményeket. Ami a pályafutásomat illeti, egyéves eltiltásra számítok" – mondta Nyerges László.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. gondolkodj! 2008. április 07. 13:27
  „Sokszor elhangzik "katasztrófális játékvezetés".
  Elgondolkodott valaki valaha azon, hogy miért van ez a jelenség?
  Nem lehet, hogy az ilyen anyázós, tarkónverős affér után a normális spori szögre akasztja a csukát és vasárnaponként inkább kirándul a családjával?
  Szóval nyugodtan lehet habzó szájjal anyázni, meg ütni vágni a bírót, de akkor ne csodálkozzon senki ha maradnak a gyenge képességű megélhetési bírók.
  Ennyi.”
 • 20. walaki 2008. április 07. 09:28
  „Kedves Majdnem Mindenki!

  Ezt ti komolyan gondoljátok, amit ide sikerült leírni két oldalon keresztül? Hogy jön ahhoz egy játékos, hogy megüti a jv-t? Az a nagy büdös igazság, hogy ehhez a játékvezetés témához mindenki ért, csak az a 3 ember nem, aki csinálja.
  Már nem tudom ki írta, hogy életébe nem játszott le egy meccset. Lehet! És te háyn bajnoki meccset vezettél le??????? Akkor meg miről beszélünk. Kezd el te is, vezess jobban, mint a többi. Garantálom, hogy téged is leanyáznak. Sőt...
  Ez a megoldás, hogy hibázik a jv. és a játékos beszól neki, tarkón vágja? Hányszor hallottad a sporti üvölteni játékossal, hogy mi a ******ért nem rúgod be 5méterről a ziccert?”
 • 19. Fábi 2008. április 04. 08:35
  „Kedves hozzászólok!

  Én ott voltam a pályán ezen a bizonyos meccsen és elmondhatom; hogy a vétséget elkövető játékos nem egy családját verő és erőszakoskodó egyén;hanem egy kimondottan nyugodt beállítottságú ember; akit egyszerűen felháborított egy ekkora bírói tévedés. Az ; hogy a bíró még könyvel;nem eis figyel semmire;csak arra amit ír; közben egy hazai játékos elkiáltja magát ;hogy bíró a játékos köpött; és ezért valakit kiállítsanak; azért az durva. Nem köpött a bíró felé; erről videófelvétel is van; és a bíró semmit sem látott az egészből. Na ez az egyik legnagyobb hiba amit életemben láttam.
  Hozzáteszem ez nem mentesíti a játékost az alól; hogy óriási butaságot követett el és ütött; ahelyett hogy a későbbiekben fellebezett volna a kiállítás ellen; hisz még bizonyíték is volt a hihetetlen nagy bakira!!!
  Valamint a kétketőknek üzenem, Bősárkányban egyetlen futballista sem játszik pénzért; nem is játszott és nem is fog; mivel mindenki azért jár ki munka után; hogy szórakozzon; és szórakoztasson, nem pedig azért ;hogy ebből gazdagodjon meg...”
 • 18. colomano 2008. április 03. 20:19
  „dézy látom nem érted
  sok mindenen kiakadtam már, meg fogok is valószínű
  de az erőszak nem megoldás semmire”
 • 17. akilátta 2008. április 03. 18:50
  „Hozzászólók!
  Azt az ütést én inkább lökésnek nevezném. Az egész balhé köszönhető a dunaszegi ,,lelkiismeretes,, focistáknak akik azt hazudták a sporinak hogy a játékos feléje köpött a sárgalap után. A bíró nem is látta az álítólagos köpést. Kérdem én: hogy lehet így piros lapot adni valakinek! A meccsen a dunaszeg csapata sorra agyonrúgta, könyökölte az ellenfél csapatának játékosait, és ők számos esetben mégcsak sárga lapot sem kaptak. Most akkor mivan??? ki mondja erre hogy jó meccs volt??????

  Az aki nem tudja hogy mi történt valójában, hogy tud/mer mások felett ítélkezni. Hihetetlen milyen emberek vannak.”
 • 16. dézy 2008. április 03. 18:40
  „mellékesen megjegyzem hogy megyei II osztályú meccsről volt szó...

  a játékvezető sorra hozza a felháborítóan rossz döntéseket...ő az aki megkapja a pénzét ha jól végzi ha nem a munkáját...

  a kézilabda teljesen más mint a foci...talán te vagy kicsikét tudatlan hogy ezt nem tudod...aki kicsit is ért a focihoz az tudja... nem csak a birónak kiabálnak hanem a játékosoknak is... azt persze nem veszi senki figyelembe...”
 • 15. dézy 2008. április 03. 18:29
  „az erőszak tényleg nem megoldás, de azért COLOMANO: az a hozzászólásod hogy az ilyen emberek verik otthon a családjukat, eléggé erős sztem.
  jó neked hogy te még nem akadtál ki soha semmin...”
 • 14. colomano 2008. április 03. 14:09
  „Vickers, csekk nehogy félreértsetek nem akarom a bírókat védeni. :)
  Nagyon-nagyon gyengék, még a focinknál is gyengébbek!
  Csak az erőszakos viselkedést nem tolerálom :)”
 • 13. Vickers 2008. április 03. 13:46
  „Colomano!

  Nem akartam a lelkedbe gázolni:P, nem tudhatom kit takar a nickname.
  Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp reagál dolgokra.
  Én is elitélem ezt a fajta "problémamegoldást", és nem a játékost akartam védeni.
  Inkább arra szerettem volna rávilágitani amit Csekkk megfogalmazott.
  Ha ez csak "bulimeccs" akkor miért kell elrontani a másik szórakozását?”
 • 12. csekkk 2008. április 03. 13:34
  „Colomano! Egyetértek abban, hogy se a játékvezető, se az ellenfél, se a szurkoló ellen nem megengedhető az agresszió. De...
  A megye III-ban is próbálnak jól teljesíteni a játékosok, és a "bulimeccset" is elronthatja a játékvezető. A gondot ott látom, hogy a játékvezetői tévedéseknek semmiféle következménye nincs. Én még soha nem hallottam olyat, hogy következménye lett volna a játékvezetőre nézve, ha tévedett. (Talán csak Stuart Dougal a kivétel.) Legfeljebb lehülyézik, de a bírói pénzecskét akkor is megkapja.”
 • 11. colomano 2008. április 03. 13:20
  „Bocs!

  Max dühöngtem egy-két ítéleten, de nem üvöltöztem a játékvezetővel. Az nem sport!”
 • 10. colomano 2008. április 03. 13:19
  „Vickers!

  10 évig kézilabdáztam, voltam válogatott is.
  Max dühöngtem egy-két ítéleten, de üvöltöztem a játékvezetővel. Az nem sport!

  Megye 3-ban meg mit idegeskedik az ember? Ott vasárnapi bulimeccsek vannak, tét nélkül.
  Aki ott idegbeteg tud lenni, az milyen az igazi kihívások alklamával?”
 • 9. Vickers 2008. április 03. 12:14
  „Colomano!

  Ugye te soha nem sportoltál?Ha igen akkor te soha nem szoltál a játékvezetőnek?
  Az a baj hogy botrányos amit ezek az emberek játékvezetés címen művelnek(tisztelet a kivételnek, van egy kettő).A többség életében nem látott labdát, nem játszott 1 meccset sem, de ő a "főnök" a pályán, mert megtanulta.De alkalmazni nem tudja.”
 • 8. colomano 2008. április 03. 10:13
  „Tisztelt dézy!
  Ok, vannak ilyenek is, meg olyanok is. Ezek tények.

  Viszont a témánál maradva, semmi sem jogosítja fel a játékost, hogy tarkón vágja a játékvezetőt!
  De még arra sem, hogy visszaszóljon neki, arra ott a csapatkapitány.
  Az ilyen emberek verik otthon a családot, nekimennek másnak, mert az esetleg ránézett stb...
  Tipikus idegbetegek.”
 • 7. dézy 2008. április 03. 10:04
  „colomano: na ne mondd, lehet hogy van olyan megyei másod osztályú csapat ahol kapnak pénzt de regeteg olyan is van ahol nem... ugyanis ismerek olyan csapatokat ahol egy fillért nem kapnak a fociért... na ehhez mit szólsz...talán én is hazudok??!!!

  csingiz: azt a ,,bölcsnek akarsz látszani,, szöveget az első hozzászólónak szántam aki felháborító néven irt hozzászólást, nem neked szántam, sajnálom ha félreérthető voltam. azt hogy a megyei I-ben kapnak e pénzt azt nem tudom...valószínű hogy igen”
 • 6. colomano 2008. április 03. 09:51
  „Megye I-II-ben 30-40 ezer Ft-ot tesznek zsebbe a játékosok havonta.
  Aki ezt tagadja, az hazudik.”
 • 5. csingiz 2008. április 02. 20:41
  „Kedves dézy! Rendben, elfogadom. Ők nem kapnak...Minden tiszteletem azoknak,akiket a foci szeretete vezérel! Bölcsnek meg meg nem akarok látszani /egyszerűen AZ VAGYOK !/ Remélem nem érted félre, és nem háborodsz fel.. Egyébként a megyei I.-ben már kapnak???”
 • 4. dézy 2008. április 02. 20:23
  „csingiz!

  Soha nem kaptak azért pénzt mert fociztak, vagy mert megnyertek egy meccset.


  felháborító!

  nagyon bölcsnek akarsz látszani. kár hogy nem vagy tisztában a dolgokkal. a focisták is dolgoznak. munka után járnak ki edzésre, fáradtak mégis kimennek mert szeretnek focizni... ez neked mi ha nem a foci szeretete????”
 • 3. csingiz 2008. április 02. 19:58
  „Csak a mostaniért nem kapnak, vagy soha nem kapnak?
  Én úgy hallottam, már ezen a szinten is jelentős pénzek mozognak.../Persze nem állami támogatás./”
 • 2. akilátta 2008. április 02. 18:40
  „Keves Felháborító!

  Először is közölném veled, hogy a fenti cikkben említett játékos, akárcsak a csapat többi tagja nem kap pénzt játékáért! Sajnos az alacsonyabb osztályú mérkőzéseken egyre gyakrabban előfordul a katasztrófális játékvezetés; ebben az esetben is ez váltotta ki a játékos indulatát.

  u.i.: én a helyedben nem alkotnák véleményt valamiről amiről nem tudom hogy valóban hogy is történt...én alkotok, mert láttam...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyéni hibák döntöttek - DAC-DVSC: 1-4

Labdarúgás - Az első félidőben még egyenrangú ellenfele volt a DAC a Debrecennek, a második… Tovább olvasom