Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tao: április végéig lehet még pályázni

Módosul a sportot támogató társaságiadó-kedvezmények igénybevételéhez nélkülözhetetlen sportfejlesztési programok beadási határideje, április 30-ig lehet pályázni.
A módosítás természetesen már a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozik. További információk a www.gymsfoci.hu oldalon.

A tavaly júliusi törvénymódosítások értelmében társaságiadó-kedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek látványcsapatsportot támogatnak, ezek közé tartozik a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong. Egyaránt támogathatók ilyen módon az amatőr és a hivatásos sportszervezetek vagy azokat támogató közhasznú alapítványok, valamint egyes sportköztestületek (így a Magyar Olimpiai Bizottság) és a látványcsapatsportágak sportszövetségei (így a Magyar Labdarúgó Szövetség is).

A támogatás felhasználható többek között utánpótlás-nevelésre, a csapatok működési jellegű ráfordításaira, infrastruktúra-fejlesztésre. Vagyis a társasági adók egy része – amelyek eddig az államkasszában landoltak – ezentúl közvetlenül sportszervezetekhez, klubokhoz kerülhetnek.

A megyei klubok a 2011/2012-es időszakra összesen 95 és fél millió forint központi támogatást kaptak az MLSZ-től. A támogatásra az egyesületek önállóan is pályázhattak az MLSZ-en keresztül. A megyéből 60 egyesület jelentkezett, s közel 870 millió forint támogatást kért.

Új helyen az igazgatóság. Új helyre költözik az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága. A költözés és a számítógépes rendszer üzembe helyezése pár napot vesz igénybe, a Batthyány téri iroda ezért ma nem lesz nyitva. Az új helyen – Győrben a Kálvária u. 4–10. alatt – április 2-tól kezdődik az ügyfélfogadás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri ETO nyeri az idei bajnokságot?

Huszonkilenc esztendő után bajnoki címet szerezhet az ETO. Még kilenc forduló van hátra az idei… Tovább olvasom