Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Tanfolyam bíróknak

Labdarúgás - Ebben az évben egyetlen alkalommal szervez labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot a megyei szövetség, amelyre még lehet jelentkezni.
Nemcsak hétvégi elfoglaltságot, karrierlehetőséget is ígér a megyei szövetség azoknak, akik jelentkeznek a január 13-án kezdődő labdarúgó-játékvezetői tanfolyamra. Ezt az oktatás vezetője, Nagy Imre Attila rutinos élvonalbeli asszisztens mondta el.

„A nyitó előadás jövő hét kedden délután öt órakor lesz az ETO Park VIP-termében. Összesen tizenöt alkalommal várjuk majd a jelentkezőket, az oktatás elméleti és gyakorlati részekből áll. A tanfolyam ugyan nem ingyenes, ám a résztvevők az oktatás végén – ha vállalják a bíráskodást – egy garnitúra szerelést kapnak."

Fontos információ, hogy idén csak egyetlen alkalommal lesz ilyen tanfolyam. A kispályás és futsal-játékvezetés is része a programnak.
„Ebben is az UEFA utasításait, elveit követjük. Gondolják meg esetleg azok a játékosok is a részvételt, akik pályafutásuk befejezését tervezik a szezon végén. Mire vége a bajnokságnak, játékvezetőként ismét a pályára léphetnének. Edzőknek előírás a tanfolyam, őket is szívesen látjuk az oktatáson. Az európai szövetség által ajánlott DVD-k, szakkönyvek lesznek a segítségünkre, nem beszélve a számos vendégről, akik megosztják tapasztalataikat a résztvevőkkel. Palotai Károly, Kőrös László mellett például Kassai Viktor vagy Török Károly is tart majd órát."

A leendő játékvezetőknek lehetőségük lesz gyorsan feljebb kerülni a ranglétrán:
„Régebben többet kellett várni, amíg valaki eljuthatott a legmagasabb hazai szintre. Most kispályán, futsalban két, nagypályán szerencsés esetben négy-öt év alatt lehet valaki élvonalbeli játékvezető."

Természetesen nemcsak az erősebbik nem képviselői vehetnek részt a tanfolyamon. Hölgyek jelentkezését is várják. Érdeklődni a 70/7782-626-os telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra az osztrák amatőrligában

Jégkorong - Ahogyan tavaly, a Sopron HC csapata idén is indul a Burgenlandi amatőrbajnokságban, a… Tovább olvasom