Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Találkozás húsz év után

A hétvégén rendezte meg a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri Kálóczy téren az evezősnapot, melyen rég nem látott társak találkoztak egymással újra.

Keszei L. András négy évig evezett a klubban, ám huszonhárom éve – kényszerű okokból – abba kellett hagynia a versenyzést. Most viszont kilátogatott az eseményre, ahol kellemes meglepetésben volt része.
„Huszonhárom év után találkoztam a régi evezőstársakkal. Nagyon jó volt újra átélni az akkori időket. Kiderült, hogy a négyesünkből ketten még most is eveznek, s a veteránok között harmadikak lettek az országos bajnokságon. Könnyen elképzelhető, hogy ráveszem magam, s újra lejárok a telepre evezni egy kicsit" – mondta Keszei L. András, majd így folytatta: „Érdekesség, hogy az állványon megtaláltuk azt a hajót, amivel huszonhárom éve versenyeztünk. Ez egyrészt örömteli volt a nosztalgia miatt, másrészt azért egy kicsit szomorú is. Ennek ellenére azért látható, hogy ennyi év elteltével mennyit fejlődött az evezés, hiszen olyan lapátokkal versenyeznek a maiak, amilyenről mi még nem is álmodhattunk."

Csuka János az eseményt szervező szülők képviseletében elmondta: az utóbbi évek egyik legjobb rendezvénye volt a hétvégi.
„Tavaly sajnos esett az eső, most viszont ideális időben nagyon sokan látogattak ki. Voltak, akik a Kossuth hídról nézték például a nyolcasok versenyét, melyekben a régi társak mellett fiatalok, edzők és szülők is lapátoltak. Jól jellemzi az érdeklődést, hogy a klasszikus nyolcas versenyre nyolc egység nevezett, de nagy volt az érdeklődés a kötélhúzás, a zsákban futás, a strandröplabda és az evezős totó iránt is" – mondta Csuka János, akinek régen a felesége, jelenleg pedig lánya, Viktória evez.

„A család női vonala révén fertőződtem meg az evezéssel. A lányom vitte tovább a sportágat nálunk, s hogy mennyire sikeresen, azt mutatja, hogy már negyedik bajnoki címét szerezte a nyáron – folytatta Csuka János, aki elmondta még, hogy a régiek mellett új evezősök is megjelentek az evezősnapon: – Sok gyereket írattak be a klubba, így nyugodtan mondhatom, toborzóként is nagyon eredményes volt a nap."
A strandröplabdába is belekóstolhattak a résztvevők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölték a járatot

Az angliai Cheddarban fejeződött be a 2006-os év BMX krossz Európa-bajnokság az elit kategóriában. Tovább olvasom