Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Találkozás a legendával

Nem akármilyen élményben volt része a közelmúltban a győri Balázsi Bálintnak.
Az egész találkozó nem kizárólag a torna jóvoltából jött össze, a Móra-iskola diákja ugyanis „mérnöki" vénájának is köszönheti, hogy először betekintést nyerhetett az egyik nagy elektronikai cég jászfényszarui központjába, s a vállalat szervezte meg a fővárosi „randevút".

„Bálint otthon tervezett magának egy mobiltelefont, megrajzolta elölről, hátulról, s olyan jól sikerült, hogy gondoltuk, elküldjük a cégnek – kezdte a kisfiú édesanyja, Edina.

– Kétszer adtuk postára, mert először visszajött a rossz cím miatt. Másodszorra viszont célba ért, s egy kicsit talán bennünket is meglepett, hogy hamarosan hívtak bennünket, hogy szívesen meginvitálnák Bálintot, mert tetszik nekik a levele, a már-már mérnökinek nevezhető rajzai, elképzelései, nem utolsósorban pedig a bátorsága, elhivatottsága."

Magyar Zoltán sokat beszélgetett a kisfiúval, aki – az olimpiai bajnok legenda nagy örömére – imádja a tornát.
Magyar Zoltán sokat beszélgetett a kisfiúval, aki – az olimpiai bajnok legenda nagy örömére – imádja a tornát.


Bálintnak ugyan van telefonja, amit elsősorban játékra használ, de azért folyamatosan nézegeti a legújabb modelleket.

„Még azelőtt, hogy anyáék vettek nekem telefont, már bújtam a prospektusokat, melyik telefon tetszik, melyiket tudnám magamnak elképzelni.

Aztán úgy gondoltam, miért is ne tervezhetnék egy saját telefont magamnak.

Lerajzoltam, s nagyon örültem, hogy ilyen komoly cégnek tetszett az ötletem, amiatt meg különösen boldog voltam, hogy a gyárba, valamint az iskolájukba is eljuthattam" – mesélte büszkén a fiatalember, aki az édesapjával ment a nagy útra, s saját szemével láthatta, hogyan készülnek a Smart tévék, de igazán a patinás Rimóczi-kastélyban található, korszerű digitális eszközökkel felszerelt iskola nyűgözte le Bálintot: „Bárcsak nálunk is ilyen tantermek lennének."

Innen Budapestre vitt Bálinték útja, s itt jött a képbe a torna, a szeretett sportág, ugyanis a Smart és Prémium Megoldások Központjának impozáns bemutatótermében – a cég jóvoltából – nem más, mint az 1976-os montreali és az 1980-as moszkvai olimpia lólengésben aranyérmes sportolója, a Magyar Torna Szövetség jelenlegi elnöke, a minap a nemzet sportolójának megválasztott Magyar Zoltán várt a fiúra és édesapjára.

Balázsi Bálint
Balázsi Bálint


Nagyon megszeppent volt a fiunk, de nem mulasztotta el, hogy gratuláljon Zoli bácsinak a mostani elismeréséhez, ugyanis hallotta, hogy a nemzet sportolója lett Balázsi Krisztián, Bálint édesapja „Sokat beszélgettek a győri torna helyzetéről az új tornacsarnokokról. Bálint Magyar Zoltánnak is elmondta, nagyon szeret tornázni, s örömmel hallotta Zoli bácsi, milyen tisztelettel és szeretettel beszélt edzőiről, Sörös Jánosról, Fazekas Péterről és Szűcs Róbertról. A legendás tornász is elismerően beszélt a szakemberekről" – ezt már az édesapa, Krisztián mondta.

Balázsi Bálint a Mórában tanul, ott ismerkedett meg a sportággal, majd Módi Sándor javaslatára került a Bercsényi DSE-be, mely aztán a Győri AC-
ba integrálódott. Bálint 2013-ban az országos gyerekbajnokságon csapatban első, a 2014-es országos serdülőbajnokságon csapatban negyedik, egyéniben ötödik lett.

„Ezek a legjobb eredményei, de ami nekünk, szülőknek is a legfontosabb, s ezt Magyar Zoltán is kiemelte számára, a tornászközösség nagyon összetartó, már most szövődtek nagy barátságok, mindenki segíti, támogatja a másikat, így mi is nyugodtak lehetünk, mert gyermekeink remek helyen vannak" – mondta végezetül Bálint édesanyja.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz az ETO-val? Külföldi befektető érkezhet

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a Győri ETO FC sorsa. Az MLSZ-ben vissza is vonhatják a győriek… Tovább olvasom