Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szurkolót vert a bíró Fertőendréden

Nem mindennapi eset történt a múlt hét végén egy alacsonyabb osztályú labdarúgó-mérkőzésen Fertőendréden.


Ezúttal azonban nem a játékvezetőket érte atrocitás: meglepetésre az egyik asszisztens elégelte meg a bekiabálásokat és ütötte meg zászlajával az őt szidalmazó lövői vendégszurkolót.

Kerek öt évvel ezelőtt fordult elő ehhez kísértetiesen hasonló eset megyei futballpályán, akkor – ahogy arról a Kisalföldben beszámoltunk –, 2004 szeptemberében Újkéren az egyik asszisztens zászlójával csapta fejbe az őt szidalmazó nézőt. A partjelző ténykedését előbb felfüggesztették, majd pihentették is őt egy időre.

Ezúttal egy megyei II. osztályú találkozón az egyik játékvezető-asszisztensnél „szakadt el a cérna", s csakúgy, mint Újkéren, a lengetésen kívül szurkoló fenyítésére is használta a zászlaját. A nem mindennapi botrányt egy lesállás megítélése előzte meg.

„A partjelzőt az egyik vendégdrukker kezdte el szidni egy szerinte rossz ítélet után. A korláton kívülről tette mindezt, mire az asszisztens kiütött feléje és el is találta – mesélte Németh Károly, a fertőendrédiek elnöke. – Sajnálatos, hogy ilyesmi éppen a mi  pályánkon fordult elő, ahol köztudott, mennyire adunk a fair play-re. A csapatunk nemrég sorozatban negyedszer lett az osztály sportszerűségi versenyében első, ám az ilyen eseményeket sajnos nem tudjuk megakadályozni, s nem is tehetünk róla" – tette hozzá a sportvezető.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 11. lali84 2009. szeptember 09. 22:10
  „rossz itélet ide rossz itélet oda,ember volt és hibázunk,ő is ember de aki megüt egy embert játékost játékvezetőt aszt nem tartom embernek de főleg sportolonak..alacsonyabb osztályba nehéz is vezetni tény,de játékvezető nélkül is nehéz lesz mérközést játszani...”
 • 10. tódi 2009. szeptember 08. 16:27
  „Semmi pénzért nem csinálnám . Főleg nem alacsony osztályban.

  Lassan elfogynak a bírók , nélkülük nehéz lesz .”
 • 9. ÁÁÁÁÁ 2009. szeptember 08. 13:06
  „sajnos egy rossz itélet után.. csinálhat bármit a jv.. utánna ő a rossz..és őt szidják. én csak röhögök az ilyen falusi keménylegényeken..bár sokszor nekem is elszáll az agyam.. de higgatnak maradni..tudni kell.. glom nem egyfiatal jv volt.. sajnos ez a megyei színvonal..”
 • 8. Esther 2009. szeptember 08. 13:00
  „egy jatekvezetö azert is jatekvezetö, hogy higgadt maradjön. sztem nem jol döntött mikor fejbecsapta a szurkolot. radasul egy ilyen meccsen gondolom a falu "nagyokosai"vannak az elsö sorban, aki az ilyen emberek szidalmazasat felveszi...lam,mar össze is hasonlitottak vele. :S:S”
 • 7. Csetneky 2009. szeptember 08. 09:48
  „Már a bíró veri a szurkolót? Megfordult a világ, tehén b..... a bikát!”
 • 6. Tapmancs 2009. szeptember 08. 09:45
  „4. lenk

  Jól látod. :)”
 • 5. georgbob 2009. szeptember 08. 09:33
  „Gondolom az a szildalmazás nem ejnye-bejnye volt...Kis pia, aztán már megy is a fröcsögés indenkitől. Voltam már meccsen, hallottam hogy mit mondanak, úgyhogy biztos vagyok benne, többet is érdemelt volna a sértett...”
 • 4. lenk 2009. szeptember 08. 09:00
  „1-re
  Tetőfokon hág az izgalom? Gondolom, ebből idővel kis izgalmak lesznek, felnőnek nagy, magasfeszültségű izgalmakká, és jöhet is a fejvesztés. :)”
 • 3. MTT 2009. szeptember 08. 08:44
  „Minden hvégén ott vagyok, egyszer megye II, egyszer megye I. rangadón, mert ezekben a csoportokban fociznak a fiaim. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Sem a játékosok tudását, sem a játékvezetőkét, - pedig megjegyzem, néha ugyanaz teszi..Ez örök igazság, egy vezető edző ismerősömtől hallottam: "egy bíró 5 perc alatt szét tud fújni egy meccset" - Ne is csodálkozzunk, ha elpattan az agyuk azoknak, akinek nézőként kell beüvölteni a 4-5méteres színtiszta lest, mert az asszisztens valahol lemaradt....Szerencsére összességében jók a tapasztalataim a játékvezetőkkel és az asszisztensekkel. Ők is emberek, elhiszem, hogy elpattan az agyuk, na de mivé lenne a világ, ha mindenkit pofán lehetne vágni, akinek nem tetszik a feje?!”
 • 2. boltos 2009. szeptember 08. 08:43
  „Vasárnap Szilsárkányban sem kellett sok, hogy a bíró megkapja a beosztását. Öt rendező vigyázott rá a kezdőkörben a lefújás után 10 percig.”
 • 1. Tapmancs 2009. szeptember 08. 08:28
  „Hát igen, amikor az izgalom a tetőfokon hág, az óriási feszültség hatására egyesek könnyen elvesztik a fejüket. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Massa sikeres plasztikai műtéten esett át

Sikeres plasztikai műtéten esett át hétfőn egy Sao Paulo-i kórházban Felipe Massa, aki súlyos… Tovább olvasom