Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Szurkoló dobott poharat a pályára - 100 ezer forintos büntetés kapott az Audi ETO

A Fradi elleni meccsen történt a rendbontás.
A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága fegyelmi eljárást indított a klub ellen az FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC mérkőzésen tapasztalt nem megfelelő szurkolói magatartás miatt.

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága a mérkőzés játékvezetői és versenybírói jelentéseinek alapján indított eljárást a klub ellen. A találkozó első félidejében a győri szurkolók szektorából egy folyadékkal teli pohár repült be a játéktérre - írta az Audi ETO hivatalos oldalán

A fegyelmi eljárás során „a Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont sportszervezet a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 10. §-ába, illetve a hatályos Mérkőzésrendezési Előírások „S" pontjába ütköző vétséget követett el, ezért a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 14. §. o ) pontja alapján 100.000 forint azaz százezer forint pénzbüntetéssel sújtja."


A határozatot a klub elfogadta és a büntetést megfizette, a fegyelmi vétséget elkövető szurkolóval és a szurkolói egyesület vezetőjével a történeteket megbeszélte. A klub ezúton szeretné felhívni szimpatizánsai és szurkolói figyelmét az eset komolyságára, és kéri, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC tradícióihoz méltóan, a fair play szellemében buzdítsák a csapatot - olvasható a klub honlapján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselgáncs - Két győri is dobogóra állt

Húsz érmet szereztek a magyar sportolók a Győrben rendezett I. ifjúsági Európa-kupán. A Győri AC két… Tovább olvasom