Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Szurkolni csak kártyával lehet

Ezentúl csak szurkolói kártyával lehet belépőjegyet vásárolni az Arany Ászok Liga mérkőzéseire. Az igazolvánnyal biztosítani szeretnék a kulturált szurkolás feltételeit. A győri stadionban még senki nem kért igénylőlapot.

Nekik már van: Kukorelli Gábor és Kocsis Balázs Roland könnyen bejut az ETO- meccsekre.
Az idei év elejétől az Arany Ászok Liga mérkőzéseit csak a Magyar Labdarúgó Liga által kibocsátott szurkolói kártyával lehet megtekinteni. Az adott szezonra a bérlettel rendelkezők is kizárólag csak ilyen igazolvánnyal látogathatják az első osztályú futballmérkőzéseket. Aki megvette a 2003/2004-es bajnokságra a bérletét, annak a tavaszi idényre már nem kell kiváltani a kártyát, őt enélkül is beengedik, viszont aki jegyet szeretne vásárolni, annak rendelkezni kell ilyen azonosítóval. Egyébként a Magyar Kupa- és az UEFA által rendezett találkozókra nem kell a kártya.

Az új szisztéma bevezetésének célja az illetékesek szerint nem más, mint hogy biztosítsák a normális, Európában elfogadott szurkolás lehetőségét, megteremtve ezzel egy kulturált, valóban a labdarúgást szerető szurkolói magatartás kialakulását.

Nagy Róbert, az MLL gazdasági munkatársa érdeklődésünkre elmondta: az első tervekkel ellentétben nemcsak az idegenbeli, hanem a hazai találkozókra is csak az ilyen igazolvánnyal rendelkezők válthatnak jegyet. Az igénylőlaphoz, valamint a postai utalványhoz – mivel a kártya költsége egy szezonra 1250 forint – a stadionokban juthatnak hozzá a drukkerek. A számítógéppel és internet-hozzáféréssel rendelkezők a liga hivatalos honlapjáról (www.labdarugoliga.hu) is letölthetik az igényléshez szükséges dokumentációkat.

– Kamerarendszer fogja figyelni a lelátókat, és a rendbontókat a szurkolói kártya alapján lehet beazonosítani – folytatta Nagy Róbert. – A renitens drukkerektől be lehetne vonni az igazolványt, így többet nem látogathatnák az adott sportlétesítményt. Idáig közel négyezer-ötszáz igénylés érkezett hozzánk – tudtuk meg a liga illetékesétől.
A bevezetendő rendszer alapötlete jó, azonban felvet bizonyos gondokat is. Egyrészt az igénylőlapok, fényképek beszerzése időigényes, mindezekért fizetni kell, így elképzelhető, hogy az alkalmi szurkolók közül sokan nem váltják ki a kártyát, hanem inkább lemondanak az amúgy sem túl magas színvonalú labdarúgó-mérkőzések megtekintéséről. Arról nem is beszélve, ha mondjuk valakinek vidéki, külföldi rokona látogatóba érkezik és csak egy találkozót szeretne megnézni, akkor lehet, ezt nem teheti meg az említett kártya nélkül.

– Mióta az új szakmai stáb átvette az irányítást a győri stadionban, tudomásom szerint még egyetlenegy ilyen igénylőlapot sem kért senki – mondta érdeklődésünkre Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója. Arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a nézőkkel, akik csak egy-két találkozót szeretnének látni, a klubvezető így válaszolt: – A szurkolói kártyával nem rendelkező alkalmi nézők is láthatják majd a csapat találkozóit, mivel külön szektorokban biztosítunk helyet részükre.
A másik megyebeli klubnál Gőbl Gábor, a Matáv Sopron ügyvezetője csak annyit mondott: egyelőre nem lát tisztán a szurkolói kártyák kérdésében, úgy tudja, a Magyar Labdarúgó Liga hamarosan nyilvánosságra hozza, hogyan fog ez pontosan működni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvényesüljön a papírforma

Megkezdődtek a küzdelmek az európai kosárlabdakupákban. A női Euroligában érdekelt Euroleasing-Orsi… Tovább olvasom