Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szuperkupa-győztes lett a Győri ETO FC

Magabiztos játékkal 3:0-ra győzött a Győri ETO együttese a Debrecen ellen, így története során először hódította el a Szuperkupát.

Megérdemelten győzött 3:0-ra a Győri ETO FC együttese a Debrecen ellen a Puskás Ferenc Stadionban, így története során először vehették át a Szuperkupáért járó serleget.

Győri ETO FC – Debrecen 3:0 (2:0)

Puskás Ferenc Stadion, 4500 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II V., Bozó)

ETO: Kamenár – Wolfe, Lang, Djordjevic, Dinjar – Kamber (Pátkai, 60.), Mevoungou, Trajkovic – Andric, Koltai (Kalmár, 83.), Varga R (Martínez, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Debrecen: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Brkovic, Korhut – Bódi, Zsidai (Ferenczi, 72.), Damahou, Bouadla – Szakály P. (Kulcsár, a szünetben) – Sidibe (Pölöskey, 66.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Trajkovic (33.), Koltai (45.), Kalmár (86.)

Sárga lap: Martínez (73.), illetve Korhut (48.), Damahou (77.), Nagy Z. (87.)

Ahogy az várható volt, Pintér Attila, a győriek vezetőedzője számos olyan játékost pihentetett a Debrecen elleni találkozón, akikre főként a szerdai Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjére számít. A zöld-fehérek feltérképezése a mérkőzésre ellátogatott Paulo Sousa, az izraeli csapat vezetőedzője is.

Eseménytelen első negyedórát követően Koltai veszélyeztetett távolról, de Verpecz magabiztosan fogta a labdát. A folytatásban is inkább a győriek irányították a találkozót, Mevoungou távolról lőtt kevéssel a kapu mellé, igaz a Debrecen is veszélyeztetett, de rendre tisztázni tudtak a zöld-fehérek.

A találkozó 33. percében sikerült megszereznie a vezetést az ETO együttesének. Andric lábáról Trajkovic elé pattant a labda, aki 12 méterről higgadtan lőtt Verpecz lábai között a kapuba.


Az előny tudatában a győriek továbbra is higgadtan játszottak, sőt a mérkőzés 45. percében egy gyönyörű támadás végén Koltai lőtt közelről a hálóba.


Szünetet követően a Debrecen nem tudott változtatni a játékán, míg a győriek a megnyugtató előny tudatában nem sürgette a játékot. Mindkét együttes előtt adódtak kisebb helyzetek, de úgy látszott, hogy további gólt nem láthat már a közönség.


Szerencsére viszont harmadszor is ünnepelhetett a győri szurkolótábor. Pályára lépését követően az első labdaérintéséből Kalmár megszerezte az ETO harmadik találatát, így története során először nyerte meg a Szuperkupát a Győri ETO FC csapata.


Online közvetítés

       
90.p. Nem hosszabbított a játékvezető, vége a találkozónak!
   
87.p. Nagy Z. kapott sárga lapot Andric felrúgásáért.
   
86.p. Góóóóól! Egy hazagurításnál Verpecz rosszul találta el a labdát, amely Kalmár elé pattant, aki egy igazítás után higgadtan 8 méterről a kapu bal oldalába tekert. 3-0
   
83.p. Koltai helyére Kalmár érkezett a pályára.
   
80.p. Győri támadást követően Mevoungou lőtt 18 méterről, de a debreceniek blokkolták a próbálkozást.
   
78.p. Dinjar léc alá tartó szabadrúgását Verpecz szögletre ütötte.
   
77.p. Damahou kapott sárga lapot Trajkovic lekönyökléséért.
   
73.p. Martínez kapott sárga lapot Korhut felrúgásáért. A szabadrúgást veszélyesen középre lőtték a debreceniek és Damahou lábáról kevéssel ment el a labda a bal oldali kapufa mellett.

72.p. Zsidait Ferenczi váltotta a hajdúságiaknál.
   
70.p. Gyors győri ellentámadást követően Martínez passzolta be jobbról középre a labdát, de a védők tisztázni tudtak Trajkovic és Koltai elől.
   
66.p. Cserélt Kondás Elemér is. Sidibe helyére Pölöskey érkezett a pályára.
   
60.p. Kamber helyett Pátkai folytatja a győrieknél.

59.p. Korhut jobb oldali beadása után Sidibe 8 méterről fejelt kevéssel a kapu fölé.
   
57.p. Martínez jobb oldali beadását Trajkovic kezelte le, majd önzetlenül középre gurított a győri játékosok felé, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők.

56.p. Varga Roland helyére Martínez érkezett a pályára.
   
53.p. Gyors győri kontrát követően Andric bal oldali beadása Trajkovic és Varga mögé érkezett, így egyik játékos sem tudott játékba avatkozni. Koltai viszont nem adta fel és sikerült megszereznie a labdát. Sarkazást követően Wolfe lőtt bal lábbal a tizenhatos sarkától jócskán a kapu mellé.
   
48.p. Korhut kapott sárga lapot Kamber felrúgásáért.
   
46.p. Elkezdődött a második félidő.

A szünetben Kondás Elemér cserélt. Szakály helyett Kulcsár folytatja a pályán.
       
Vége az első játékrésznek!

45.p. Góóóóóól! Gyönyörű támadást vezetett az ETO!!!!!Varga iramodott meg a jobb oldalon, majd gyönyörően keresztbe lőtt a bal oldaon felfutó Andrichoz, aki önzetlenül passzolt vissza az üresen álló Koltaihoz. Utóbbi higgadtan öt méterről laposan lőtt a kapuba. 2-0
   
38.p. Bódi beívelését Lang fejelte ki középre Damahou elé, aki állítást követően 18 méterről nagy erővel centikkel lőtt a bal felső sarok mellé.
   
33.p. Góóóóól! Wolfe jobb oldalról ívelt keresztbe Andrichoz, aki levette a labdát és megiramodott a bal oldalon. Az egyik debreceni védő tisztázni akart, de a labda szerencsésen Trajkovic elé pattant, aki rövid labdavezetés után higgadtan laposan lőtt 12 méterről Verpecz lábai között a kapuba. 1-0
   
29.p. Mevoungou 25 méterről, nagy erővel eleresztett lövése kevéssel ment a kapu bal felső sarka mellett.
       
25.p. Szép bal oldali összjátékot követően Bouadla gurított középre Bódi felé, aki jobb lábbal lőtt kapura. A labda megpattant Kamberen, így szögletet végezhettek el a hajdúságiak. A pontrúgás után öt győri játékos vezethette rá két debreceni játékosra a labdát, de Mevoungou átadása hosszúra sikerült Trajkovicnak, ezért az ígéretes lehetőséget elpuskázta az ETO.

19.p. Kétszer egymás után végezhetett el szögletet a Debrecen, de a győri játékosok rendre tisztázni tudtak.

14.p. Koltai lőtt 20 méterről, jobb lábbal laposan a kapu közepe felé, Verpecz magabiztosan fogta a labdát.

12.p. Az utóbbi percekben a hajdúságiak térfelén zajlott a játék, de egyszer sem tudott igazán veszélyeztetni az ETO.

4.p. Wolfe labdaszerzés után 18 méterről jobb lábbal jócskán kapu mellé lőtt.

1.p. A debreceniek kezdték a találkozót.

ETO: Kamenár – Wolfe, Lang, Djordjevic, Dinjar – Kamber, Mevoungou, Trajkovic – Andric, Koltai, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Debrecen: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Brkovic, Korhut – Bódi, Zsidai, Damahou, Bouadla – Szakály P. - Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér.Előzetes

Szombaton este először hódíthatja el a Szuperkupát a Győri ETO FC együttese. A zöld-fehéreknek az ötszörös győztes Debrecent kell legyőzniük a Puskás Ferenc Stadionban.
                   
A győri csapatból eltiltás miatt biztosan hiányozni fog Lipták Zoltán és Marek Strestík.

A kameruni Patrick Mevoungou játékengedélye viszont rendben van, így ő pályára léphet a szombati mérkőzésen.

Az előzetesen megadott összeállításokból arra lehet következtetni, hogy az ETO fél szemmel azért már a szerdai, Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre figyel.

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője: "Nekünk minden mérkőzés tétmérkőzés, nemcsak Szuperkupa-döntő, hanem az előkészületi meccsek is, hiszen ahol a csapatunk pályára lép, ott mindig győztesen szeretnénk elhagyni azt. Így lesz ez szombaton is.

Akik játéklehetőséget kapnak, azért tartoznak az ETO keretéhez, hogy amikor rájuk kerül a sor, akkor megmutassák, hogy mire képesek és hogyan tudnak futballozni ezért a szurkolótáborért, ezért a klubért.

Nagyon bízom benne, hogy a szombati Szuperkupa-döntőt meg tudjuk nyerni, hiszen a klub történetében ilyen még nem volt."

A várható összeállítások:

ETO: Stevanovic – Wolfe, Djordjevic, Lang, Dinjar – Kamber – Mavoungou, Trajkovic – Koltai, Varga R., Andric. Vezetőedző: Pintér Attila.

Debrecen: Verpecz – Lázár, Morozov, Brkovic, Korhut – Bódi, Damahou, Se. Bouadla, Szakály P. – Bud, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér.

A mérkőzésről online tudósítást adunk 20.30-től.

Olvasóink írták

 • 20. Batistuta 2013. július 15. 13:53
  „Kedves Reális! A Videoton volt a párharc kiemeltje, az ellenfél meg csak azért indulhatott, mert két előtte végzettnek nem volt UEFA licensze. (A Honvéd által legázolt Niksic az előző szezonban oda-vissza verte őket.) A Maccabi kiemelt. A két felállást össze sem lehet hasonlítani. Mindenestre kíváncsi lennék, hogy Csányi Úr az örökbecsű kijelentését, miszerint aki az első körben kiesik, kárt okoz, a miniszterelnök úrnak elismételte-e múlt csütörtök óta.”
 • 19. Reális 2013. július 15. 11:40
  „Szerdán eljön az ítélet napja,aztán kiderül,hogy ti is a magyar futball károkozói vagytok-e,mint a vidi,vagy sem!”
 • 18. Hyppolit 2013. július 14. 23:59
  „Köszönet a hozzászólási lehetőségért! Pintér-mester bizonyított, ez elvitathatatlan. Ezek az eredmények már örökre be vannak jegyezve a "nagy-könyvbe". Gratulálok az egész csapatnak, nagyon kellemesen csalódok folyamatosan!”
 • 17. Lacika62 2013. július 14. 20:32
  „10. BudaiKr 2013.07.14. 08:57 Nyalóka mióta van Mexikóban Bán Aladár utca.??? IP cím mindent elárul.....”
 • 16. zakarias3 2013. július 14. 15:55
  „15.Ha ezt a Kósa Lajos elolvassa???????????????,”
 • 15. szimre50803 2013. július 14. 15:01
  „Nem akarom kisebbíteni a Győriek sikerét, de a hónap végén induló bajnokság egyik kiesőjelöltjét győzték le! És még ennek a semmi csapatnak építenek stadiont! Minek?”
 • 14. Trustno1 2013. július 14. 14:44
  „mojó: talán azért, mert csereként, egy fáradt(abb) védelemre ráengedve jobban tud érvényesülni a gyorsaságával.”
 • 13. mojó 2013. július 14. 10:53
  „Tisztelt tudósító Úr! Ön jelentősen kisebbítette Andric gólpasszát. Nem "pattant" a lábáról a labda Trajkovic elé, hanem nagyon szép baloldali elfutását követően estében tálalt a társa lába elé, akinek nagyon könnyű dolga volt már csak az üres kapuba kellett rúgnia a labdát. Ezzel kapcsolatban jegyezném meg több szurkolótársam véleményét is,- nem értjük, hogy Pintér Úr miért nem kezeli Andricsot alapemberként.A leggyorsabb játékos Győrben, de talán az egész bajnokságban. Amikor Ő pályán van,-többnyire csereként hozza fel!- láthatóan gyorsabb, lendületesebb, izgalmasabb lesz a játék.Tegnap is bizonyított, de láttam a legutóbbi felkészülési meccsen is a Román csapat ellen. Sok sikert az ETO-nak, és élményt magunknak, a tudósításhoz pedig körültekintőbb szóhasználatot!Mojó4”
 • 12. háté 2013. július 14. 09:45
  „A Kalmár gyerek megint bebizonyította micsoda jövő előtt áll, persze ha játéklehetőséget kap!
  Az csapat jó volt megérdemli a kupát
  - de azt nem engedném, hogy egy-két hete igazolt, és az elmúlt idényhez semmi közük, szuperkupa győzelmet mondhassanak magukénak!”
 • 11. Patriot 2013. július 14. 09:10
  „Határozott, jó focival ütötték a a debreceni csapatot.
  Gratulálok!

  / remélhetőleg az illetékeseknek lesz annyi esze, hogy a frusztrált " nemzettestvér" ótvaros szövege miatt nem a hozzászólásokat tiltják le./”
 • 10. BudaiKr 2013. július 14. 08:57
  „sajnallom hogy nem lathattam e nagyszeru gyozelmet mer mexikoba vagyok de inen is nagy szeretetel gratulallok a fiuknak! ugy erzem zsebbe a következo bajnoki cim is! csak a ETO!!!”
 • 9. okostojas007 2013. július 14. 07:39
  „mennyibe került a belépő , hogy ennyien voltak....”
 • 8. Batistuta 2013. július 14. 06:52
  „Csányinak csak Videoton-meccsen kötelező a kupát átadni?”
 • 7. Arrabona 2013. július 13. 23:35
  „Kellemes meglepetés volt a játékunk. Gratulálok a Szuperkupa győzelemhez! Szerdán a bl selejtezőn mindent bele!”
 • 6. Alemao 2013. július 13. 22:43
  „csak egy dolog lep meg: hozzá lehet szólni? lazul a fegyelem... Hajrá ETO !”
 • 5. Hahota 2013. július 13. 22:26
  „Az ilyen hozzászólók menjenek kexet kapálni......”
 • 4. Legs 2013. július 13. 21:09
  „Hagyjuk a focit.Ez nem az.”
 • 3. nimpuq 2013. július 13. 21:07
  „Na, kezdődik a negatív sorozat! :D”
 • 2. háté 2013. július 13. 20:23
  „Csokik a csapatban.”
 • 1. dogosrobi 2013. július 13. 17:35
  „HAJRÁ ETO!!!!!! FAXOM NEM TUDOK OTT LENNI:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarapova megvált edzőjétől

Megvált edzőjétől Marija Sarapova, a női teniszezők világranglistájnak második helyezettje. Tovább olvasom