Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szücs Bomba sohasem mond nemet

Labdarúgás - A korábbi orvossal, dr. Milanovich Gáborral együtt dr. Szücs Jenő, a népszerű Bomba lesz a bajnokságra törő élvonalbeli Duna Takarék ETO futsalcsapatának orvosa.
Győr egyik ismert alakja dr. Szücs Jenő orvos, akit generációk sora többnyire csak Bombaként emleget. Nevét remek lövőerejű édesapjától örökölte, aki a DAC-ban előbb futballozott, majd szakosztályvezetőként és mecénásként segítette a klubot.

A legendás orvos, aki 24 éven keresztül dolgozott az ETO-nál, nyugdíjasan sem tud elszakadni a szakmától. Nemrég még ő is a DAC-ot szolgálta, ám ahogy arról többször is beszámoltunk, az együttes nem indulhat az NB II-ben, s valószínű, meg is szűnik. Az orvost pedig az alaposan megerősített győri futsalcsapat, a Duna Takarék ETO csábította. Nem is eredménytelenül, a 65 éves Szücs Jenő végül rábólintott a klub ajánlatára.


Dr. Szücs Jenő egyik célja ismét az, hogy a labdarúgóknak segítsen. Ezúttal a győri fusalcsapat mellett dolgozik.
Dr. Szücs Jenő egyik célja ismét az, hogy a labdarúgóknak segítsen. Ezúttal a győri fusalcsapat mellett dolgozik.


A rossz nyelvek szerint egyébként azért is váltotta fel a nagyot kispályára, hogy egy-egy sérülésnél ne kelljen már annyit futnia...

„Erről már én is hallottam, bevallom, jót nevettem a vicces megjegyzésen – mondta derűsen az orvos. – Nincs mit szépíteni, én is öregszem, s tény, ezt a sportágat csarnokban, kisebb játéktéren játsszák, igaz, a többi feladat ugyanaz, mint a nagypályán" – tette hozzá dr. Szücs Jenő, aki köztudott, hogy éles szituációkban többször is bizonyította már szaktudását. Elég csupán az újpesti Szlezák ütközésére gondolni, aki egy győri mérkőzésen elájult és a nyelve elzárta a légútját, úgy kellett szétfeszíteni a száját. Hasonló eset történt Hajszán Gyulával is, ott Szabó Béla játékvezető közreműködésével mentette meg az orvos a játékos életét.

„A sport és egy sajnálatos esemény megtanított rá, hogy mindig, még ennyi idősen is legyenek céljaim. Fogadalmat tettem, tizenhat éve nem iszom alkoholt, soha nem mondom, hogy nem, s mindennap járok templomba. Most ismét az az egyik célom, hogy a labdarúgóknak segítsek."

Ami nem mindig egyszerű, hiszen egyre nagyobbak a követelmények.

„Sajnálatos, de hazánkban a sport mellett működő egészségügy rendkívül elmaradott. Manapság már sokkal nagyobb a terhelés, amit egy-egy játékosnak el kell viselnie, már nem elég csupán néhány vizsgálat, ami régen volt. Sajnos egyre több tragédia fordul elő, jobban oda kellene figyelni a labdarúgókra, példa erre a napokban elhunyt győri játékos, Beck Tamás esete is. Én félévente minimálisan előírom a játékosoknak a vérvételt és az EKG-t. Fontos, hogy az edzők elfogadják a szakember véleményét, vagyis ha az orvos azt mondja, hogy ez vagy az a futballista most ne játsszon, akkor tényleg ne küldjék őt a pályára. Sajnos kevés pénz jut a csapatoktól az orvoslásra, ha az igazolásokra szánt összegekből kicsivel több kerülne erre, talán jobb lenne a helyzet" – tette hozzá befejezésül a győri orvos.

Olvasóink írták

 • 1. erstehilfe 2009. július 24. 22:41
  „Minden tiszteletem a Doktor Úré!
  Ám Én,mint aki nap mint nap életeket ment,egy kicsit fennakadtam a következőn:"nyelve elzárta a légútját, úgy kellett szétfeszíteni a száját."
  Ilyen nincs!!!
  A szakma a következő két megoldást ismeri(laikusok számára):Eschmark féle müfogás(ami a fej hátraszegését jelenti,mindenféle "szájbaturkálás" nélkül).
  A másik,a stabil oldalfekvés.Aztán majd mi intubáljuk(tubust "rakunk" a légcsőbe).
  Olyan nincs,hogy valaki lenyeli a nyelvét,mert az képtelenség.Esetleg szükitheti a légutat a nyelv.
  Erre,és az aspirácio kivédésére van ez a két megoldás.
  A Laikusok körében tudom mennyire elterjedt ez a szójárás,hogy valaki lenyeli a nyelvét!!!
  Sajnos!!!Tilos a szájba nyulkálni,mert a beteg esetleg harap is!!!
  Ezt a Szlezák féle esetet ismerem...Nem egészen igy volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragaszkodnának a hagyományokhoz

Kajak-kenu - Péntektől vasárnapig rendezik a lengyelországi Ostrodában a maraton Európa-bajnokságot,… Tovább olvasom