Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Sztevanovic inkább maradna Győrben

A Kisalföld osztályozókönyve alapján Szasa Sztevanovic lett a Győri ETO FC legjobb őszi játékosa.

A Győri ETO FC-ből ősszel mindössze egyetlen labdarúgó, Szasa Sztevanovic szerepelt az összes mérkőzésen. Nem is akárhogy, lapunk értékelése alapján ugyanis ő lett a Rába-partiak szezonbeli legjobbja. A szerb nemzetiségű kapus jelenleg családjával hazájában várja a karácsonyt, ugyanis az ottani szokásoknak megfelelően most hétvégén ünneplik a szentestét.

Megelőzte a gólfelelőst

– Gratulálunk az elmúlt szezonban mutatott teljesítményéhez, amivel egyébként még a gólkirályi címre pályázó csapattársát, Bajzát Pétert is megelőzte – hívtuk fel telefonon a szabadságát töltő futballistát.

– Köszönöm – kezdte Szasa Sztevanovic. – Örülök az elismerésnek, de sokkal nagyobb lenne az örömöm, ha jobban ment volna a csapatnak.

– Mit gondol, miért nem sikerült a korábbi célkitűzéseket elérniük?

– Jól kezdtünk, de a végére elfogytunk. A sok sérülés miatt alaposan fel kellett forgatni az együttest, amely aztán gyakran nem is játszott jól. Nagyon sok tehetséges fiatal futballistát látok Győrben, azonban belőlük még hiányzik a rutin és a tapasztalat.

– Visszatérve az ön teljesítményére, pozitív és negatív vonatkozásban melyek voltak a legemlékezetesebb őszi mérkőzései?

– Úgy érzem, voltak jó meccseim, de sajnos leginkább az utolsó négy forduló vereségei maradtak meg bennem. Az MTK elleni kupamérkőzéseket sem fogom megőrizni legjobb emlékeim között...

Menni vagy maradni?

– Mindezek ellenére a legmegbízhatóbb játékosnak bizonyult csapatának. Úgy fest, Pajkos János edzősködése idején a korábban kissé megcsappant önbizalma visszatért.

– Nagyon jó szakembernek tartom Pajkos Jánost, akinek most – ahogy nekünk sem – nem volt szerencséje. Kívánom neki, hogy máshol sokkal nagyobb sikereket érjen el.

– Két és fél éve légióskodik Győrben. Összességében elégedett az itt eltöltött időszakkal?

– Ha akad is hiányérzetem, azért kijelenthetem, hogy igen. Családom is, én is megszerettem a várost, a klubot. Nem bántam meg, hogy az ETO-hoz szerződtem, ha erre kíváncsi.

– Olyannyira nem, hogy azt olvastuk a csapat internetes honlapján, hogy nyáron ugyan lejár a szerződése, de már meg is állapodott a győri vezetőkkel.

– Nem írtam  alá megállapodást, mert ugyan tárgyaltunk a szerződésről, de még mindenképp egyeztetnem kell Tarsoly Csabával, a  tulajdonossal is. Félre ne értsen, szeretnék továbbra is Győrben maradni, de mivel profi labdarúgó vagyok, nem mindegy, milyen feltételekkel. Gondolom, ezt a klubnál is megértik.

Ajánlat külföldről

Kapott esetleg máshonnan is ajánlatot?

– Igen, egy külföldi futballklub keresett meg, s kértek, írjak alá egy előszerződést, ami fél évvel a lejáró kontraktus előtt engedélyezett.

– Elárulja, melyik együttesről van szó?

– Ez egyelőre maradjon az én titkom. Amit elárulhatok, az az, hogy a magyarnál színvonalasabb bajnokságban játszhatnék. Ám szeretném kihangsúlyozni, ha meg tudunk egyezni, inkább maradnék Magyarországon, Győrben.

– A megújuló szerb válogatottnál nem számítanak az ön tapasztalataira?

– Nem hinném. Az újdonsült szövetségi kapitány új csapatában elsősorban a fiatalokban bízik. A francia és az olasz bajnokságban védenek a kiszemeltjei.

Karácsony Szerbiában

– Nálunk már elmúltak az ünnepek, önök viszont a pravoszláv szokásoknak megfelelően hétvégén tartják a szentestét. Mennyiben más ez, mint nálunk?


– Csak annyival, hogy két héttel később van itt a karácsony. Minden egyéb, a karácsonyfa, az ajándékozás ugyanaz, mint Magyarországon.

– Ha jól tudjuk, óvodás a kisfia. Magyar vagy szerb ajándék kerül a fa alá?

– Strahinja négyéves, mint minden gyerek, természetesen nagyon várja már az ünnepeket. Be kell vallanom még Magyarországon vettük meg neki az ekkora kisfiúknak szokásos játékokat.

– Kisfia netán már beszéli is a nyelvünket?

– Igen, már sok mindent megért, ha pedig valamit mégsem, segít neki a Győrben kézilabdázó Radulovics Bojana kisfia, aki az óvodástársa és már sokkal jobban beszél magyarul, mint Strahinja.

– Az új év köszöntését is, ami Szerbiában január 14-én lesz, hazájukban töltik?

– Nem, mert január nyolcadikán már Győrben kell lennem. Eddig szól a szabadságom, s ahogy említettem, még meg kell állapodnom a zöld-fehér klub vezetőivel is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Priskin liverpooli győzelmet jósol

Priskin Tamás megszerezte első bajnoki gólját az angol élvonalban, azonban úgy fest, a találatot… Tovább olvasom