Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sztárok ellen szerepelt

Horváth Zsuzsa, az Euroleasing-Orsi Sopron fiatalja bemutatkozhatott a válogatottban. Az EB-n sztárok ellen lépett pályára.

A 20 éves nagykanizsai születésű Horváth Zsuzsa öt évvel ezelőtt került Sopronba István Lindával, Arany Andreával és Zsovár Orsolyával, s immáron vérbeli soproninak számít. Különösen azóta, hogy már többször is magára húzhatta a címeres mezt a válogatott mérkőzésein.

– Kemény volt az elmúlt időszak?
– Igen, két nagy feladat állt válogatott társaim előtt is. Először Kassán vívtuk ki a jövő évi junior Európa-bajnokság döntőjébe jutást, majd következett az EB-felkészülés, melynek során számtalan tornán vettünk részt, így szerepeltünk Pécsett, Belgrádban, a görögországi Patraszban, Franciaországban, Grenoble-ban és számtalan edzőtáborozásnak is részese lehettem. Így aztán, amikor szeptember utolsó napján visszaérkeztem Sopronba, már tizenkilencszeres válogatottnak mondhattam magam.

– A görögországi EB-n – enyhén szólva is – sikertelenül szerepelt a csapat...
– Igen, ez így van. Ámbár hozzáteszem, ha sikerült volna legyőznünk Belgiumot, akkor akár ötödikek is lehettünk volna, s egészen máshogyan nézne ki a bizonyítványunk. Ha jól tudom, utoljára 1991-ben szerzett a magyar női válogatott EB-érmet, akkor Gyimesi János volt a szövetségi kapitány.

– Apropó, szövetségi kapitány. Milyen a viszonya Rátgéber Lászlóval és a másodedző Boksay Zsuzsával?
– Én azt hiszem, zökkenőmentes, semmilyen problémám nem volt a két szakemberrel. Ezen nem múlott semmi.

– Rendkívül nehéz feladatokat kapott Görögországban.
– Olyan játékosokat fogni mint Amaya Valdemoro, vagy Jelena Baranova ellen felvenni a küzdelmet, embert próbáló feladat. Én igyekeztem legjobb képességeim szerint játszani és küzdeni, azt hiszem, a spanyolok elleni meccsen, amikor én fogtam legalább tíz percig a szerintem a torna legjobbjaként el nem ismert Valdemorót, nem hiszem, hogy csalódást okoztam volna. Ami Jelena Baranovát illeti, a világ egyik legjobb játékosa ellen is játszhattam, ez aztán igazán próbára tett, mert Jelena nem akármilyen klasszis.

– A kosárlabdán kívül mivel foglalkozik?
– Nagykanizsán kezdtem a pályafutásomat, Sopronban érettségiztem a Vas- és Villamossági Szakközépiskola és Gimnáziumban, egy éve járok Pécsre főiskolára, s ha minden jól megy, két éven belül testnevelő tanár és edző válhat belőlem. A kosárlabdázás nagyon fontos szerepet játszik az életemben, profi vagyok, s ilyen szellemben próbálom meg irányítani életvitelemet. Ha netán szabadidőm akad, ez persze nagyon ritkán van, akkor olvasok, zenét hallgatok vagy a barátommal töltöm az időmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a kosaras-szövetséghez

A hétvégén ismeretlen tettesek behatoltak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének irodájába,… Tovább olvasom