Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sztárok a sitten: Sopronkőhidai börtönben a válogatott

Labdarúgás - A magyar labdarúgó (nyugat) válogatott Sopronkőhidán a börtönválogatottal mérte össze tudását csütörtökön. A börtönlakók kérdezhettek Juhásztól és Ferenczitől is.


A két csapat találkozóját Oross Márton és Ferenczi István szervezte - tudta meg a kisalfold.hu stábja a helyszínen. Az egykori válogatott játékosok mellett - Böjte, Herczeg - pályára lépett Juhász Roland, vagy korábban remek játékos, mint Csiszár Ákos. De a börtönválogatottban láthattuk az egykori első osztályban játszó Menyhárt Ernőt, és azt a Sütöri Pétert is, aki néhány évvel ezelőtt még az ETO színeiben láthattunk.

Sokakat foglalkoztatott, vajon mi lesz a soproni foci sorsa.

Csiszár Ákos: "Véleményem szerint 2010-re, egy fiatalokra épülő, NB II-es csapata lesz Sopronnak."

Ferenczi Istvánt elsősorban a Fradiról kérdezték:

Ferenczi István: "Az NBII-höz erős volt a mostani Fradi, de ez a teljesítmény az élvonalhoz kevés lenne. Öt-hat játékossal kell megerősíteni a keretet, és az NBI-ben is jó eredményt érhetünk el."Sütöri Péter: "Oross Marci és Ferenczi István segítségével sikerült megszervezni a mai mérkőzést. Igazi ünnep volt nekünk ez a találkozás, köszönet érte mindenkinek, aki részt vett benne."

Jakl Antal: "Egy kicsit megilletődtünk, amikor beléptünk a kapun, aztán oldódott a hangulat, és egy felejthetetlen, gólzáporos meccset játszottunk. " 

Juhász Roland:A foci számomra mindig nagy szerelem, nagy szeretettel megyek a gyerekekhez, de erre a találkozóra is az első hívó szóra igent mondtam. Nem könnyű az elítéltek helyzete, és ha jelenlétünkkel segítettünk a nehéz napokon, akkor ezt örömmel tettem."

Ábrahám Tibor, BV-százados, nevelőtiszt: Ezek az összejövetelek nagyon fontosak és hasznosak, hiszen a fogvatartottak kimozdulhatnak zárkáikból. A sportolási lehetőségeink nagyon jók és adottak, az átlagéletkor 33 év. A fogvatartottaknak nagy élmény, hogy akit a médiában látnak, olvasnak, azokkal most együtt játszhattak."

Menyhárt Ernő elítélt: „Óriási élmény volt számunkra a meccs, az én szívemet is megdobogtatta. A mai nap elsősorban Sütöri Peti barátomnak szólt, hiszen az ő sportbarátai voltak a játékosok. Juhász Roland szerénysége és embersége példaértékű lehet minden mai futballista számára."

Tőzsér Lajos elítélt: „Felemelő érzés, hogy azokkal játszhattam, akiknek a kinti életben szurkolok. A mi lelkivilágunk egészen más, mint a szabad embereké, ezért is esik nagyon jól az ilyen és hasonló találkozás."

Végh Tibor, az egykori UEFA-kupa-döntős Videoton játékosa, az SVSE vezetőedzője: „Az ötletet nagyon jónak tartom, hiszen hasznos és egészséges. Az elítélteknek változatosság az életükben, hetekig beszélhetnek róla. Dicséret a játékosoknak, akik kevés szabadidejüket feláldozva első szóra jöttek. Lélektanilag borzasztó nagy ereje van az ilyen rendezvényeknek."


A mékőzés

Börtönválogatott-Magyar válogatott 6-12 (2-5)
Sopronkőhida, 200 néző

A játékvezetők szerint 6-9 lett az eredmény, ez a hivatalos. A mérkőzést ankét követte, a fogva tartottak kérdezhettek a magyar válogatottól.

Egy párbeszéd:

- Spori mennyi van még vissza?

- Két perc, hosszabbítsak?

- Persze, én ráérek, van még négy évem.

A jegyzőkönyvünk szerint a magyar válogatott végül magabiztosan győzött. A játék képe alapján a döntetlen lett volna igazságosabb.

16.15 - Csiszárt kiszórta a bíró. Piros lap. Közben Czvitkovics a börtönválogatott mezét vette magára. VÉGE.

Csiszár Ákos besárgult, szerintünk szövegelt, mások szerint a szurkolók kedvéért mutatta fel a spori a lapot. Sütöri megint betalált: 6-12

A háromcsatáros játék eredményes, a börtönválogatott lőtt gólt 6-11

16.07 - Mindenki a pályán, húsz férfi futott a labda után. Ferenczi így is betalált: 5-11

Galéria! Fotók: Magasi Dávid
Nem hagyta magát a pirosban játszó börtönválogatott, kettőt is rúgott zsinórban: 5-10

16.02 - Csiszár messziről bombázott 3-9. A tizediket Herczeg rúgta.

Megtört a jég, Sebők kapuját bevették: 3-8

A szünet után Sütöri Péter a magyar válogatott csapatba is bemutatkozott. Közben a válogatott ismét betalált. 2-6. Sütöri a másik oldalon is eredményes 2-7. Aztán Böjte növelte tovább a különbséget: 2-8

Mintaszerű támadás végén tovább faragott hátrányából a börtönválogatott. 2-5

- Állj ki a kapuból - kiabálták a szurkolók Sebőknek, aki már ötödször védett nagyot, de a következő támadás után már ő is tehetetlen volt. 1-5

15.48 - Szöglet után Jakl is gólt szerzett. Üresen hagyták a hosszún. 0-4. Rögtön utána Ferenczi is bevarrt egyet. 0-5

15.45 - Átvette az irányítást a magyar válogatott. Ferenczi lőtt kapufát. Egy perccel később Oross emelte át a kapust: 0-2. Aztán fél perccel később az üres kapuba is betalált: 0-3

Czvitkovics Péter lőtt gólt. 0-1. A másik oldalon Sütörinek volt két helyzete is, de hibázott a csatár.

A salakos pályán az első percekben kiegyenlített volt a játék.

15.35 - A börtönválogatott kezdte a játékot.

15.30 - Bemutatták a két válogatott csapatot. Érthető, hogy a hazai pályán a börtönválogatott csapatának tagjai kapták a nagyobb tapsot.

- Ketten fogjátok - harsogták a szurkolók, amikor Ferenczi Istvánt mutatták be.

Magyar (nyugat) válogatott: Sebők Zsolt, Csiszár Ákos, Böjte Attila, Herczeg Miklós, Jakl Antal, Ferenczi István, Czvitkovics Péter, Juhász Roland, Oross Márton

Sopronkőhidai börtönben a magyar válogatott

A börtön falai közé korábban az MKB-Euroleasing női kosárlabda csapata is ellátogatott már. A magyar labdarúgó válogatott tagjai csütörtökön azért utaztak az edzőtáborból a sopronkőhidai fegyházba, hogy a pályán mérjék össze tudásukat a börtönlakókkal.

S bevezetőnkben ne feledkezzünk meg Menyhárt Ernőről sem, aki az egyik legaktívabb sportbarát a falakon belül. Korábban a kisalfold.hu-nak is elmondta, "Most is érdekel a sport, aktív labdarúgóként átéltem, mit jelent a siker, a vereség, a katarzis. A legfőbb vágyam mégis az, hogy szabadulásom után legalább a megyei bajnokság negyedosztályának legutolsó helyezett labdarúgócsapatában játszhassak. Mindenem a futball. Tudom, odakint vannak, akik még bíznak bennem. Várnak rám a barátaim, az egykori csapattársak.

Az első kispályás bajnokság megalakításánál Menyhárt Ernő is bábáskodott. S amikor szóba került, hogy rendezzenek az akkori csapattársak a börtönválogatott ellen labdarúgó-mérkőzést, a Ferencváros egykori edzője és csapattárs, Varga Zoltán azonnal repülőre ült. Csak azért, hogy Menyus ellen játszhasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába-kupa negyvenhetedszer

Röplabda - A Győri Röplabda Szövetség szombaton és vasárnap immár 47. alkalommal rendezi meg a… Tovább olvasom