Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Sztárként ünneplik Kínában

Kenesei Krisztián, az egykor Győrben is megfordult labdarúgó három évre ismét Kínába szerződött. Szerinte van esélye nemzeti együttesünknek, hogy kijusson a németországi vb-re. Pályafutása során Győrött érezte magát a legjobban.

Kenesei Krisztián szereti győrt, és őt is szeretik győrött.
Az elmúlt napokban az egyik győri teremlabdarúgó-torna résztvevője volt az ETO egykori játékosa, Kenesei Krisztián. Ennek köszönhetően – az országos médiát megelőzve – a Kisalföld tudta meg először, hogy a tizenhatszoros magyar válogatott futballista három évre a pekingi első osztályú Gouan csapatához szerződött. A labdarúgó azonnal bekapcsolódik az ázsiai együttes felkészülésébe, hamarosan a kínai szuperkupán is pályára lép, majd az áprilisban kezdődő bajnokság egyik meghatározó játékosa lehet.

Információnk szerint Kenesei körülbelül évi 150 millió forintnak megfelelő összeget fog keresni a világ talán legdinamikusabban fejlődő országában, klubja, a Zalaegerszeg pedig csaknem 100 millió forinttal gazdagodik. Pár évvel ezelőtt szó volt róla, hogy a gólerős játékos Győrben marad, azonban a klub akkori vezetői nem marasztalták a gólerős játékost, pedig úgy tűnik, érdemes lett volna végleg leigazolni, mert most komoly összeget zsebelhet be érte jelenlegi klubja, a Zalaegerszeg.
– Január hetedikén utazom Pekingbe, tizennyolcadikán már játszom is a kínai szuperkupán – válaszolta Kenesei Krisztián. – Utána még visszajövök a családomért, mert három évig Pekingben fogunk élni.
– Furcsa, hogy a Gouanba szerződik, hiszen a kínai nem tartozik a világ legerősebb bajnokságai közé.

– Lehet, hogy meglepő, de a kint töltött három és fél hónap után azt mondom, erősebb, mint például a magyar bajnokság. Sokkal jobban odafigyelnek a labdarúgásra, mint itthon, úgy érzem, Magyarországon inkább rombolják, mint segítik a sportágat. Kínában mindent megtesznek, hogy minél jobb legyen a futball, szerintem az ázsiai országok közül jelenleg itt űzik a legmagasabb színvonalon ezt a játékot. Természetesen abban, hogy elfogadtam a szerződést, óriási szerepe volt az anyagiaknak is, mivel egy nagyon jó ajánlatot tettek elém.
– Itthon is elismert játékosnak számított, de úgy tudjuk, Kínában szinte megváltóként fogadták.

– Annak ellenére, hogy még nem is ismertek, sztárként kezeltek, aztán miután tizenkét mérkőzésen hét gólt lőttem, ezért is kaphattam ilyen remek szerződést. Remélem, a továbbiakban sem fognak csalódni bennem.

– Nem tart attól, hogy a hatalmas távolság miatt nem hívják haza a magyar válogatott mérkőzéseire?
– Úgy gondolom, az ember bárhonnan lehet válogatott. Igaz, hogy a kínai pontvadászat nincs úgy a szem előtt, mint például a német bajnokság, de nálunk is szerepelnek többek közt bolgár, szlovén válogatottak is. Nagyon remélem, hogy már a februári ciprusi tornára is meghív Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

– Az egykori kiváló német labdarúgó többet tehet ezért, mint mondjuk egy magyar szakember?
– Azért jó, hogy Matthäus itt van Magyarországon, mert felfigyel rá az egész világ, mindenki kíváncsi arra, hogy sikerül-e a magyar válogatottból egy jó csapatot csinálnia. Részsikerek eddig is voltak, csak a végjáték nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.

– Igaz, hogy most három évre elkötelezte magát, de később előfordulhat-e, hogy még egyszer az ETO színeiben láthatjuk viszont?
– Pályafutásom során Győrben éreztem magam a legjobban, nagyon jó csapatba kerültem, rengeteg barátot találtam a városban. Legutóbb úgy hozta a sors, hogy egy év után a vezetők hibájából távoznom kellett Győrből, ám annak ellenére, hogy budapesti vagyok, szívem szerint visszajönnék ide játszani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most klubot venne a Chelsea

A Chelsea csapata eddig csupán játékosok vásárlásával hívta fel magára a figyelmet, ám angol… Tovább olvasom