Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Sztárcsapatban válhat valóra az álma

Ma utazik Angliába Németh Krisztián. A győri származású támadó a világ egyik legerősebb klubcsapatában, a Liverpoolban bizonyíthatja a tehetségét. Édesanyja szerint álmukban sem gondoltak ilyen fantasztikus lehetőségre.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy élete legnagyobb kalandja és kihívása előtt áll Németh Krisztián (18). Mint az a futballszurkolók előtt közismert, az MTK Budapest győri származású – a labdarúgó korábban az ETO játékosa volt – támadója nemrég hosszú távú, öt évre szóló szerződést kötött a Premier League egyik sztárcsapatával, az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Liverpool együttesével.

Benitez szemei előtt lesz

A fiatal tehetség ma utazik Angliába, majd elkezdi a felkészülést a legutóbbi BL-döntős alakulattal. A magyar játékos nem lesz teljesen egyedül, hiszen az MTK Budapest másik játékosa, Simon András is a „vörösöket" erősíti az elkövetkező öt esztendőben. A két futballista nem a klub utánpótláscsapataiban, hanem a tartalékegyüttesben készül, amelynek a szakmai munkáját is Rafa Benítez, a felnőttcsapat vezetőedzője felügyeli. Így honfitársaink szem előtt lesznek és csak rajtuk múlik, hogy teljesítményükkel fel tudják-e hívni magukra a figyelmet.

„A Premier League mindig is vonzó volt számomra, hiszen a világ egy legerősebb bajnokságáról van szó, ahol a legtöbb mérkőzést játsszák egy évben, még télen sincs megállás, tehát lehet fejlődni. Nagy kihívást jelent számomra ez a szerződés. Éppen a Bajnokok Ligája döntőjének napján tudtam meg, hogy Liverpoolba megyek, így este a televízió előtt ülve már nekik szurkoltam. Két napot töltöttem el Angliában, megismerkedtem az edzőközponttal, ahol profi körülmények fogadtak. Nagyon szép helyen lakunk majd" – mondta a Kisalföldnek Németh Krisztián, aki szerint csak és kizárólag rajta múlik, hogy a tartalékcsapatból mikor kerül fel a sztárfutballisták közé.

Kedvencével gyakorolhat

„Ha jól megy majd a játék és megfelelek az elvárásoknak, azaz csatárként sok gólt lövök, akkor minden bizonnyal sikerül bemutatkoznom a felnőttek között is. A két csapat egyébként szokott közösen tréningezni, így vélhetően kedvenc játékosommal, Steven Gerrarddal is együtt gyakorolhatok. Biztosan nagy élmény lesz. Egy év múlva már szeretnék a kispadra leülni, de ha nem így történik, akkor sem leszek szomorú, hiszen elég időm van a bizonyításra. Korábban két napot voltam kint, néhány szót váltottam Rafa Benítezzel is, aki arra biztatott, minél jobban sajátítsam el az angol nyelvet. Jelenleg még a nyelvtanulás elején járok, de szerintem könnyen megy majd" – folytatta a játékos, akit barátnője is elkísér Angliába. Bár a futballista nagyon szűkszavú volt a magánéletével kapcsolatban, annyit azért megtudtunk tőle, hogy párjával másfél éve vannak együtt és már korábban is szóba került közöttük, hogy egy esetleges külföldi szerződés esetén együtt utaznak.

A játékos egyébként többször is hazalátogat Győrbe, és ilyenkor bizony nem hazudtolja meg önmagát. Több mérkőzésen is feltűnik szurkolóként.
„Néhány barátom játszik a különböző megyei bajnokságokban. Ha úgy adódik és van rá időm, akkor szívesen megnézem őket. Sajnos mostanában már nem tudok olyan sűrűn hazajönni, mint szeretném és valószínűleg ez így lesz a jövőben is" – fejezte be a labdarúgó.

Az édesanya egyik szeme sír, a másik nevet

Természetesen megkérdeztük a játékos Győrött élő édesanyját is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Németh Lászlóné milyen érzésekkel engedi el a fiát Angliába. Meghatódva, a sírástól néha elcsukló hangon válaszolt lapunknak.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy Krisztián ilyen fantasztikus lehetőséghez jut. Már négyéves kora óta ezért dolgoztunk. Nagyon örülök annak, hogy elkíséri a barátnője is, így legalább nem lesz egyedül. A tervek szerint én is meglátogatom majd és minden bizonnyal az internet segítségével is tartjuk a kapcsolatot."

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron: Détári vagy Pintér válthatja Bonettit

Dario Bonetti távozik az FC Sopron kispadjáról, miután elfogadta az olasz harmadosztályú Gallipoli… Tovább olvasom