Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Szponzorokat keres az athéni felkészüléshez

Petráhn Barbara válogatott atléta négyéves amerikai egyetemi tanulmányai után újra itthon edz. Legfőbb célkitűzése a jövő évi athéni olimpia, ám a megfelelő szintű felkészüléshez hiányoznak a kellő feltételek.

Petráhn Barbara
– Mivel foglalkozik ezekben a napokban Petráhn Barbara? – kérdeztük a kiváló sprintert. Válaszaiból kitűnt, hogy mindenekelőtt edz, van úgy, hogy naponta kétszer is. Ugyanis nagyon közeleg az athéni olimpia ideje, és a jó szerepléshez profi szintű felkészülés szükséges. Annyira komolyan gondolja ezt, hogy amióta hazatért az Egyesült Államokban szerzett friss diplomával, nem keresett állást, hisz a nyolcórás napi elfoglaltság igen leszűkítené az edzési lehetőségeket, és azt az edzésmunka minősége sínylené meg. Hobbiból ugyanis manapság már nem lehet olimpiára készülni, s nem lehet elérni a kiküldetési szintet. Így viszont támogatókra van szüksége, hiszen a táplálékkiegészítők, az albérlet, az edzőtáborozások mind komoly pénzbe kerülnek.

Megpróbálkozott néhány nagyobb győri cégnél szponzort találni magának, de úgy tűnik, ők még nem ismerték fel az egyéni sportolók támogatásában rejlő lehetőségeket. Egyesülete, a Győri Dózsa pedig – mint mondja – olyan szegény, mint a templom egere.

Az egyedüli lehetőség az lenne, hogy a város támogassa az olimpiai felkészülést, de úgy tűnik, erre hiába vár. Állítása szerint Győrnél sokkal kevésbé tehetős városok jelentősen áldoznak sportolóik lehetséges olimpiai szereplésére. Győrben is nagyon büszkék voltak három évvel ezelőtt arra, hogy a vidéki városok közül a legnagyobb olimpiai csapatot mondhatták magukénak, ám azért, hogy a jövő évi athéni játékokról is úgy lehessen fogadni a hazatérő főszereplőket, mint négy évvel előbb, nem sokat tesznek.

Mint mondja, a női kézilabdát támogatja a város, de hol vannak már a három évvel ezelőtti kézilabdás lányok? Egy kivételével, aki abbahagyta, a többiek mind elszerződtek Győrből. A három atléta viszont (rajta kívül Földingné Nagy Judit és Szeglet Zsolt is) még mindig a Dózsa színeiben versenyez.
Mégsem kap kellő támogatást ez a sportág. Pedig ha az olimpikonok nem is, az a sok zsenge atlétapalánta megérdemelné, akik nagy álmokkal kezdik el az atlétikát, de ha kiábrándulnak és abbahagyják, akkor nemcsak ez a sportág veszíti el őket, hanem a sport maga.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államosítják a Rekard-pályát?

A győri Rapid Futball Club megszűnésének jogcímén az állam tulajdonába kerülhet vissza a volt… Tovább olvasom