Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Szóváltás és dulakodás a focimeccsen

A dunaszentpáli és darnózseli szurkolótábor között némi nézetkülönbség támadt, amelyet üvöltözés és lökdösődés is kísért. Videón a "konfliktuskezelés a megyeháromban" módszertana.

A megyei III. osztály mosonmagyaróvári csoportjában szereplő Dunaszentpál otthonában lépett pályára Darnózseli csapata. A meccset megelőzően a szentpáli együttes a hatodik, a darnózseli csapat a 11. helyen állt.

A meccsen videózott egy vendégdrukker, aki 51 másodperces videót töltött fel a youtube-ra és elküldte nekünk. A két szurkolótábor között némi nézetkülönbség támadt, amelyet üvöltözés és lökdösődés is kísért. A videó a konfliktuskezelés a megyeháromban módszertanába ad némi betekintést.

"A vasárnapi megyei III. osztályú bajnoki meccsen voltunk szurkólni a Darnózseli csapatának, Dunaszentpálon.
A hazai szurkolóknak nem tetszett,hogy hangosan meg mertünk szólalni és kisebb dulakodás keletkezett, amit a dunaszentpáli szurkolók kezdtek, de nem lett komoly verekedés, csak egy pár durva szóváltás. Darnózseli megnyerte a meccset 2:1-re."
- írta olvasónk, mi csak annyit teszünk hozzá, hogy nem lennénk meglepődve, ha kiderülne, hogy a hazai drukkerek épp ellenkezőleg gondolkodnak az esetről.Szakács Péter góljával a vendégek 25. percben szereztek vezetést, majd Szakács a 65. percben újra betalált. A dunaszentpáli Szeredi Tamás a 73. percben szépített. A végeredmény 2-1-es vendégsiker lett. Csak hogy a fociról is essék szó...

Olvasóink írták

 • 12. 1szentpáli 2010. április 20. 14:20
  „arra azért kiváncsi lennék hogyha mondjuk egy vérmesebb szurkolótáborral találkozik (Bezenye , Püski, Kálnok ) ez a szerencsétlen kamerás akkor meguszta volna-e ennyivel ezt a kamerás dolgot sztem egyszerre 30 ember ugrott volna rá és rugta volna ameddig mozog.(anélkül hogy megsérteném az előbb említett szurkolókat, igazuk lett volna :) Egyébként tavaly pont darnón volt egy szurkoló akire inkább mondható a ´bunkó´ megszólítás megállás nélkül kispécizve egyetlen embert próbálta elkergetni a pálya közeléből.
  A darnai elnök Úrnak pedig azt üzenem hogy inkább foglalkozzon a saját csapatával, egykét emberét nemhogy a pályára de még boxmeccsre se engednék, innen üdvözlöm a 17es és a 6 os mezbe öltözetetett ketrecharcosokat. Egyszer emberetekre találtok...”
 • 11. 1szentpáli 2010. április 20. 13:33
  „Teljesen egyet értek lHunter véleményével.Ott voltam az operatőr érdekes módon csak azt vette fel ami neki kedves.A kötözködő barátja ténykedését nem volt hajlandó megosztani a nagyközönséggel. Addig nem lett volna semmi baj amíg az uriember a saját csapatával foglalkozott aztán ugy döntött unalmas neki a meccs és inkább elkezdi cseszegetni a szentpáli szurkolókat legyen valami jó is , meg legyen anyag amit fel tudjon tölteni...Egyébként a kamerás akkora beszari volt, hogy majdem bement a pályára maga elé tolta a csajt hogy majd ő elintézi a helyzetet, igazi hőstett volt.Gratulálok balfék!
  Mindenesetre a darnai szurkolókkal semmi bajunk nincs és nem is volt a meccs után elnézést kértünk Tőlük a kialakult helyzetért (nem mintha mi kezdtük volna cseszegetni őket) és ezután is szívesen látjuk őket a pályánkon. Ui.: A kamerásra ez nem vonatkozik...”
 • 10. piroskaésabarkasz 2010. április 20. 08:23
  „"Szigetközi Fészek Klub".”
 • 9. tber 2010. április 20. 08:02
  „Kedves 8. a támogatást általánosságban mint a labdarúgásról mondtam. Az államot azért bővíthetjük és nevezhetjük önkormányzatnak is mert ez azért belefér a körbe. Én is igazolt labdarúgó voltam NB III.-ban tehát van fogalmam miről mit mondok ebben a témában. Én azt jeleztem, hogy a mindig óhjtott tömeges sport vagy ha úgy tetszik tömegsport nem kap elegendő támogatást, mert szerintem ha az emberek mozognak sportolnak sokkal kifizetődöbb mindenkinek, mintha gyógykezeléseket támogatnánk. Egyébként az igaz, hogy legtöbb sportoló a labdarúgásban van de ez a játék mikéntjéből ered (pl 2*11 ember stb) de ez azért infrastruktúrát is igényel (pl pálya). Egy egyszerű mezei futás eléggé költségtakarékos ezzel szemben. Egyébként a játékosokhoz képest a nézőszám magas de ezek többnyire "nézők" és vélhetőleg sokat azok is maradnak. Egyébként a magyar labdarúgásról mondott véleményemet tartom.”
 • 8. lHunter 2010. április 20. 07:17
  „Azért azt megjegyezném,hogy a kamerás csak az egyik felet filmezte!A videóból nem derült ki,hogy ki kezdte és kinek van igaza!Szerintem az egyik kutya a másik eb!Az intelligenciával egyik fél sem dicsekedhet!Sem a vendég sem a hazai!Az operatőr,meg vigyázzon,mert könnyen lenyelethetik vele ilyenkor a kameráját és még Ő lesaz megsértődve! :)
  tbernek elárulom,hogy ezek a csapatok ilyen szinten egy fillér állami támogatást nem kapnak!Akárhogy is fáj "más mostohán kezelt"sportágak szimpatizánsainak még mindíg ez a semmilyen foci mozgatja meg a legtöbb embert hétről hétre!”
 • 7. zotya975 2010. április 20. 05:52
  „Hát ez tök jó! Mindíg a fiatalokat szapulják, hogy udvariatanok, bunkók az idősekkel szemben, hát itt aztán van kitől pédát venni, hogyan kell viseledni. Gondolom az 50-év körüli emberkék otthon meg eldicsekednek az unokának, nagypapi nem tud viselkedni, egy másik emberrel szemben, de azért te kisunokám, okosan viselkedjél az oviban, nem szabad ám verekedni! Nagyon jól tette a srác, hogy videózott, had égjen a pofájukról a bőr!”
 • 6. Jandex 2010. április 19. 15:23
  „Felcsúton majd rendet tartanak a kormányőrök!:)))”
 • 5. Mankapunka 2010. április 19. 12:48
  „Komoly buli volt!!!!

  Gyerek,hogy pampogott,hogy ne a 70 évessel verekedjen az 50 év körüli ürge.
  Miért nem vágta szájba az a gyerek,ha olyan merészen odament.

  Azért a bicili támasztja a fát 0.27-nél!!!!!!”
 • 4. fokabel 2010. április 19. 12:29
  „Az értelem itt is kivágja a biztosítékot.”
 • 3. tber 2010. április 19. 12:26
  „Ezért érdemes labdarúgómérközéseket rendezni megye 38-ban. Labdarúgóteljesítmény nulla, drukkerkultúra nulla, IQ nulla. És ezeket a "rendezvényeket" fogja pénzelni az állam az elkövetkező érában. Van értelme annyi bizonyos. Sokkal többet érne, ha más mostohán kezelt spotágakara több pénzt áldozna az állam, mert labdarúgás Magyarországon kész röhej.”
 • 2. igazmondó 2010. április 19. 12:12
  „ki nem szarja le az ordítozó drukker személyiségi jogait? aki nem csinálja a feszkót, azt nem veszik videóra, oszt nem is kerül fel a tecsőre. ennyi”
 • 1. VM 2010. április 19. 12:04
  „Érdekelne. hohy a bátor videót feltöltő emberke nem fél-e attól, hogy személyiségi jogok megsértéséért feljelenthetik azok, akiket az engedélyük nélkül fevett. Már pedig nem úgy nézett ki, mintha beleegyeztek volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT Lami-Véd Győr: az első negyed döntött

Hátrányba került a SEAT Lami-Véd Győr a női kosárlabda bajnokság bronzcsatájában. Tapodi Péter… Tovább olvasom