Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szomorú búcsú a szurkolóktól

Győri ETO FC - Ferencváros 0 - 2 8. p: Balog hatalmas jobb oldali bedobására Sebők nagyon rossz ütemben lépett ki, így Gera meg tudta őt előzni, s továbbcsúsztatta a labdát, melyet végül Tököli bólintott két méterről az üres kapuba. 0–1.
túlerő: a fehér mezes győriek ezúttal sem bírtak ellenfelükkel.
12. p: Gera bolondított meg három győri védőt a hazai tizenhatosnál, majd 10 méterről, laposan a jobb alsó sarok felé lőtt. Sebők vetődve ugyan kiütötte a labdát, ami felperdült, a jobb oldali kapufa mellett menteni igyekvő Böjte viszont Tökölibe bombázott, akiről a hálóba pattant a labda, 0–2.

17. p: Németh ment el a jobb oldalon az alapvonalig, középre adása Bajevszki mögé érkezett, aki sarokkal így is megpróbálta kapura tenni, de nem találta el jól, így odalett a lehetőség.

26. p: Németh maga próbálkozott góllövéssel, de a bal oldalról megeresztett lövése kifele kanyarodott, így jócskán elkerülte Szűcs kapuját.

31. p: Kriston egy kényszerítőzés végén kilépett, betört a győri tizenhatoson belülről, majd célba vette a hosszú, jobb sarkot, de kevéssel célt tévesztett.

45. p: Nagy Tamás tette vissza a labdát Bajevszki elé, ő azonban először a labdát rosszul eltalálva Vukmir fejére perdített, a kipattanót viszont szép mozdulattal, ollózva, 13 méterről Szűcs Lajos kezébe lőtte.

65. p: Szép hazai támadás végén Herczeg lefutotta Dragónert, majd középre adott, a labda azonban mindenki felett elszállt. Bajevszki gyűjtötte össze a jobb oldalon a labdát, majd középre emelt, a védők nem tudtak felszabadítani, Herczeg pedig nagy erővel, ballal, a bal oldalról, 10 méterről a jobb oldali kapufát találta el.

67. p: Bajevszki vitte el a labdát a jobb oldalon Szkukalek mellett. A macedón az alapvonal mellől laposan a kapu előtt, a gólvonaltól egy méterre álló Nagy Tamás elé passzolt, aki óriási helyzetben centikkel a jobb alsó sarok mellé perdített.

78. p: Ismét Bajevszki volt a főszereplő. A Némethtől nagyszerű ütemben kapott labdát hosszan vette át, így a kilépő Szűcs lefülelte a támadást.
Az utóbbi időhöz képest szokatlanul sokan voltak kíváncsiak a Ferencváros győri vendégjáté- kára. Mintegy háromezer vendégszurkoló volt jelen a mérkőzésen annak reményében, hogy a bajnoki cím megszerzéséhez feltétlenül szükséges három pontot megszerzik Tököliék. Nos, a Fradi hívei hamar örülhettek, ugyanis az ingatag győri védelem szűk negyedóra alatt kétszer is kapitulált. Ez pedig meghatározta a mérkőzés későbbi menetét is. Előnye birtokában a Fradi visszavett a nagy lendületből, az ETO viszont nemigen tudott mit kezdeni azzal, hogy ellenfele nagyobb területet adott át számára.

Ráadásul szerencséjük sem volt a győrieknek, hiszen előbb Baumgartnert, majd a hosszabb kihagyás után visszatérő Szanyót kellett sérülés miatt lecserélnie Varga Zoltán szakmai igazgatónak.
A második félidőben nem sokat változott a játék képe. A Ferencváros őrizte előnyét, az ETO pedig komolyabb meggyőződés nélkül ment előre. Helyzetekig azonban egészen a játékrész feléig nem jutottak el Herczegék.

Ekkor azonban két perc alatt akár nagyot fordulhatott volna a világ, de előbb Herczeg lövése pattant ki a kapufáról, majd Nagy Tamás hagyta ki a kihagyhatatlant. Ezzel a győriek ellőtték minden puskaporukat, az utolsó húsz percre beletörődött sorsába az ETO. A Fradi ezután sem erőltette a támadásokat, így is magabiztosan nyerte a mérkőzést. A győriek ugyanakkor a rájátszás kilencedik meccsén sem tudtak győzni, s a hazai közönség előtt tavaly november óta adósak a teljes sikerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar arany- és ezüstérmek a kajak-kenu világkupán

Négy arany- és két ezüstérmet szereztek a magyarok a szombat délelőtti 1000 méteres döntők során a… Tovább olvasom