Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Szoknyás férfiak erőpróbája

Tavaly Tét, idén Csesznek adott otthont a skót szoknyában pompázó erős emberek küzdelmének, a felföldi játékoknak. Tét után az idén Cseszneken is Darázs Ádám nyerte a skót játékokat. Közép-Európa legerősebb embere ezen felül még országos csúcsot is döntött.
Az első írásos feljegyzések 1054-ből maradtak fent, mai formájában az 1820-as évektől rendeznek versenyeket szerte Skóciában, s az esemény eredetileg a harcias skót klánok vezetői- nek testőrségébe bekerülést volt hivatott eldönteni.

A felföldi játékok népszerűségét bizonyítja, hogy Észak- Amerikában és a skandináv országokban is gyakoriak ezek a rendezvények. Emellett világbajnokságok és Világkupák egész sora bizonyítja a rendezvény létjogosultságát.

A cseszneki versenyen nyolcan próbáltak szerencsét. Darázs Ádám mellett a szolnokiak 49 éves(!) versenyzője, az évente többször visszavonuló, ám a versenyzést mégis folytató Ulviczki Mihály, valamint a szintén szolnoki Borzi István tartozott az esélyesek közé.
A versenyek mellett egyéb, Skóciával kapcsolatos rendezvényekre is sor került. Így volt skót felföldi táncverseny, skótduda-szóló. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a golfról, a curlingről és a cserkésztevékenységről tájékozódni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Varga Zoltán

Varga Zoltán, a Győri ETO FC szakmai igazgatója lemondott posztjáról, döntését Tarsoly Csaba… Tovább olvasom