Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Szőke Ildikó verte a Szekszárdot

Atomerőmű Szekszárd Röhnisch- Foton Sopron 59 72 (8–20, 11–15, 16–23, 24–14) Szekszárd, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Váradi, dr. Páli.
Az első „meccset" már a mérkőzés előtt megnyerte a Foton! A Sopronból érkezett kilenc szurkoló – hét felnőtt, s két gyermek – jóval nagyobb hangzavart csapott a soproni együttes bemutatásakor, mint a pár száz szekszárdi, aki kilátogatott.

Különös „technikai akadály" nehezítette a Foton felkészülését e fontos meccsre! A stáb videofelvételt készített a szekszárdiak legutóbbi, zalaegerszegi találkozójáról. A meccset egy olyan kazettára vették föl, amelyen Hofi Géza szellemes tréfái voltak rögzítve. A művész szállóigévé lett „próbálj meg lazítani" mondása az első negyed közepén jutott el a Foton játékosaihoz. Szőke „görcsoldó" triplájáig több ziccert hagytak ki a kapkodva kezdő soproniak, ettől kezdve azonban jó ideig gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán – a Foton.

A negyed közepén ez volt a kezdete annak a 9–0-ás rohamnak, amellyel fordított, sőt, jelentős előnyre tett szert Válé Flórián együttese. Radnóty vezérletével kitűnően védekezett a soproni csapat, az első negyed végén már tucatnyi pont volt a felek között. Nem sokat változott a játék képe a második negyed elején sem. Szigorú védekezés után a Radnóty, Szőke kettős – általában előbbi volt a „feladó", utóbbi a végrehajtó – révén rendre könnyű kosarakkal fejezte be akcióit a Foton. Szőke képtelen volt hibázni, az első félidőben egymaga több pontot szerzett (20), mint az egész szekszárdi együttes.

Térfélcsere után agresszív védekezéssel kezdett a Szekszárd. Ez meglepte a soproniakat, így a hazai együttes Hoffmann ügyes egyéni akcióival 12 pontra megközelítette a Fotont. Ezzel azonban gyakorlatilag el is lőtték puskaporukat a hazaiak. A vendégek védekezése „összeállt", labdákat s könnyű kosarakat szereztek Szőkéék. A negyed vége újra egyoldalú játékot hozott, Dénes, majd Veres triplája után pedig már húsz pontnál is nagyobb lett a különbség. Szőke továbbra is tarthatatlan volt, Válé a 35. percben lecserélte a mezőny legjobbját.

Ezután – általános megdöbbenésre – kabátot vett, és három perccel a lefújás előtt távozott a csarnokból... Lehet, hogy a felvétel ekkor érkezett a „kell egy kis áramszünet" című részhez. A végére a Szekszárd a fiatal Hegyi tripláival tisztesre „kozmetikázta" vereségét a „leeresztett" Fotonnal szemben, amelynek sikerét azért semmi nem fenyegette. A találkozó lefújása után Füzi András ügyvezető adott tájékoztatást a szakvezető hirtelen távozásával kapcsolatban:

– Arról értesítették Flórit, hogy barátnője sportolás közben sérülést szenvedett, ezért úgy gondoltuk, ha biztos a győzelem, akkor ebben a kivételes esetben távozhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A női párbajtőrcsapat is kijutott az athéni olimpiára

Női párbajtőrcsapatunk pénteken ezüstérmes lett a Világkupa-sorozat budapesti versenyén, az… Tovább olvasom