Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Szlovákokkal erősítettek

Szlovák játékosokkal erősít a Győri ETO HC-Rudolph. A pálya helyzetében viszont nincs előrelépés. Továbbra is idegenben készül a hamarosan induló bajnokságra a Győri ETO HC-Rudolph csapata.

illusztráció
Fedett létesítmény ugyanis továbbra sincs Győrött, így a jégkorongozók a szomszédos Szlovákia vagy Székesfehérvár jegét használva edződnek a könnyűnek korántsem ígérkező szezonra. Pedig vannak tervek és minden nehézség ellenére van óriási elszántság is a győri vezetőkben, hogy javítsanak a sportág helyi helyzetén. Méhes Tibor, a klub menedzsere döntő változásokról számolt be kevéssel a rajt előtt.

– Pont került három szlovák játékos igazolására, így nincs akadálya annak, hogy az új bajnokságban nálunk szerepeljen Dusan Stefanovics, Juraj Jurkovics és Roman Takacs – kezdte Méhes Tibor. – Közülük Stefanovics a legnagyobb név. A támadó 1974-ben született, játszott a szlovák, a német, a lengyel és a holland bajnokságban. Hozzánk az egyik pozsonyi együttestől érkezik. Jurkovics és Takacs 1982-ben született, mindkettő roppant tehetséges.

Ami a keret további változásait illeti, a tavaly itt szerepelt MAC-játékosok ezúttal nem jönnek. Velük összességében elégedettek voltak, de némi gondot okozott, hogy a fiatal hokisok nem tudtak beilleszkedni. Többségében azonban a korábbi években már megismert játékosok szerepelnek majd Győrött.

A bajnokság létszáma nem változott, ellenben a lebonyolításban lesznek módosítások. A hat gárda – Alba Volán, Dunaújváros, Ferencváros, Újpest, Miskolc, ETO HC – előbb egy teljes kört, azaz tíz meccset játszik. Ezt követően az első három és a második három újabb két kört teljesít, ami nyolc meccs. Ezt követően pedig az utolsó kettő az 5., a felsőház harmadikja és az alsóház elsője a bronzéremért két győzelemig tartó párharcot vív. Az első kettő pedig az első helyért száll csatába, ám a végső győztesnek itt már négy meccset kell nyerni. A bajnokság névadója a Borsodi Sörgyár, így a pontvadászat már Borsodi Liga néven zajlik.

A pontozásban is lesznek változások. Az eddigi kettő helyett győzelemért már hármat adnak, míg döntetlen esetében öt perc hosszabbítás következik úgy, hogy a csapatok négy-négy mezőnyjátékossal folytatják. Ha ekkor sincs döntés, akkor öt-öt büntető következik.
– A célunk mindenképpen az, hogy a tavalyi utolsó helyről előbbre lépjünk – folytatta a menedzser. – Ez azt jelenti, hogy legalább az ötödik helyet meg kell szereznünk, de a negyedik hely sem tűnik elérhetetlennek.

Ugyancsak fontos az utánpótlás helyzete. Az mindenképpen biztató, hogy a közelmúltban a fővárosban került sor a nyitott pályások bajnokságára, melyet a győriek mini korosztálya százszázalékos teljesítménnyel nyert meg. A helyzet tehát biztató, egyedül a létesítményhelyzet vár megoldásra. Igaz, az már hosszú évek óta...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg zuhany a fürdőben

A futballszurkolók kivetítőn tekinthették meg a hétvégi Magyarország–Lengyelország… Tovább olvasom