Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szívvel-lélekkel a Szili Törekvésért

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek településük sportjáért. (38.)
Idén júniusban ünnepelte fennállásának nyolcvanéves jubileumát a Szili Törekvés Sportegyesület, az alkalomra egész napos rendezvényt szerveztek. Ennek, mint ahogy az elmúlt húsz év eseményeinek, egyik mozgatórugója Szórádi Károly (47) volt.

– Annak ellenére, hogy soha nem futballoztam a szili egyesületben, mintegy húsz éve vagyok ott vezetőségi tag – kezdte a bemutatkozást Szórádi Károly. – Gyerekkoromban lelkes szurkolója voltam a csapatnak és valamikor a kilencvenes évek elején kerestek meg, hogy vállaljak tisztséget az egyesületben. Azóta a csapatnak szinte a mindenese vagyok. Intézem a szövetségnél a bajnoksággal kapcsolatos ügyeket, a mérkőzések előtt a szereléseket készítem elő, de ha kell, füvet nyírok, öntözöm a pályát, előkészítem a létesítményt a mérkőzésre. A focihoz soha nem volt tehetségem, de szerencsére a két nagyfiam már régóta a helyi csapatban rúgja a labdát, így vasárnap délután a családban a focié a főszerep.

Szórádi Károly
Szórádi Károly

Persze nemcsak a mérkőzésekre való felkészülés jelenti a tennivalót az egyesületnél.

– Az önkormányzat támogatása mellett próbálunk minél több pályázati lehetőséget kihasználni. Ebben főszerepe van Domonkos Zsolt egyesületi elnöknek és Varga Róbert edzőnek is. Az elmúlt években kicsinosítottuk a pályánkat, felújítottuk az öltözőket és a környéket. Elkészült a pályavilágítás, így már nincs akadálya az esti edzéseknek. A taós pályázaton mintegy hárommillió forintot nyertünk. Ebből sportfelszereléseket, -eszközöket, illetve egy nagy teljesítményű fűnyíró traktort tudtunk vásárolni.

A jövőt illetően Szórádi Károlynak megvannak az elképzelései.
– További terveink között szerepel a taós pályázatok segítségével bővíteni létesítményeinket: edzőpályát kialakítani, lelátót építeni, öltözőket bővíteni. Szeretnénk olyan környezetet kialakítani, hogy a helyi fiatalok mellett a vonzáskörzetünkhöz tartozó településekről is szívesen jöjjenek futballozni a szili egyesületbe.
Domonkos Zsolt tíz éve tölti be a szili Törekvés elnöki tisztét, azóta dolgozik együtt a község sportjáért írásunk főszereplőjével is, akit így jellemzett:

– Az elmúlt évtized tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy Szórádi Károly személyében méltó partnert találtam az egyesület irányításához. Munkámat minden tekintetben nagy szakmai hozzáértéssel segíti, a rábízott feladatokat tökéletesen megoldja, időt és fáradságot nem kímélve dolgozik az egyesület érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől kosárdömping

Megtartották a magyar szövetségben a 2012/13-as bajnoki szezon időpont-egyeztetését. A bajnoki… Tovább olvasom