Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szívügye lett a börcsi labdarúgás

Gyúrós Ervin igazi sportos családból származik, hiszen édesapja, a bátyja és az öccse is börcsi labdarúgó volt, s már fiatalkorától kezdve vitték a mérkőzésekre.
Még nem volt 14 éves, amikor igazolt játékos lett Börcsön, hogy aztán ugyanott végigfutballozza fiatalságát, s majd túl a negyvenen befejezze aktív pályafutását.

Az utolsó tíz évben mint csapatkapitány segítette akkori edzőinek, Varsányi Tibornak, Rezi Lajosnak és Csollány Imrének a munkáját, majd őket követve még játékosként átvette a szakmai munka irányítását.

Teszi mindezt immár tíz esztendeje, s mint az elért eredmények mutatják, nem is rosszul. Játékosként két alkalommal is – 1983-ban és 1995-ben – nyert bajnokságot az akkori járási pontvadászatban, sőt, volt járási válogatott is. Edzőként a 2007/2008-as bajnokságban még csak a bronzéremig jutott a megyei másodosztály győri csoportjában, de az elmúlt év nyarán már az aranyérmet akaszthatták a börcsi játékosok nyakába. Az előző években számtalanszor sikerrel szerepeltek a Magyar Kupában is, többször eljutva az országos főtáblára.

Gyúrós Ervin jelenleg edzőként tesz sokat a börcsi futballért.
Gyúrós Ervin jelenleg edzőként tesz sokat a börcsi futballért.


„Amikor Kleinhoff István elnöksége idején edzőként átvettem a csapat irányítását, a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem fogadtam el semmit, nekem szívügyem a börcsi foci, ezt pénzért nem lehet csinálni. Azóta is tartom ezt az elvemet. Úgy érzem, hogy mind a játékosok, mind pedig a szurkolók elismerik a törekvéseimet, s ennek tudatában lehet és érdemes dolgozni" – mondta Gyúrós Ervin, akit tíz évvel ezelőtt megválasztottak az évtized börcsi sportolójának, majd 2004-ben a sportkör ötvenéves jubileuma alkalmából kapott kitüntetést.

A Börcs legutóbb bajnok lett, de nem vállalta a megmérettetést a megyei első osztályban.

„Nyilván a magasabb osztály magasabb anyagi követelményeket támaszt a csapat irányába, s mivel nálunk a játékosok sem kapnak semmiféle anyagi juttatást, ezért jobbnak láttuk ezen a szinten maradni. A csoportváltást pedig a változatosság indokolta, hiszen már évek óta a győri csoportban szerepeltünk, ahol szinte már minden játékos ismer mindenkit. Feleségemnek rengeteget köszönhetek azért, amit játékosként és edzőként elértem. Bár tudta, hogy mit vállalt, mert ma is elkísér minket a mérkőzésekre, hiszen huszonkét éves fiunk már az egyik meghatározó játékosa a mai csapatnak. A lányom pedig iskolai szinten röplabdázik, így neki is szorítunk a sikerekért."

Olvasóink írták

  • 2. játékvezető100 2011. március 24. 13:09
    „Az is szív ügy ? évi egy -két hónap eltiltás? Jó példa !!!!!”
  • 1. jazmine33 2011. március 24. 00:06
    „az lehet hogy szívügye lett a Börcsi foci de viselkedni azért viselkedhetne azért a kispadon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB-Sopron: a város hírnevét öregbítik

Sopronban a mindennapok részévé vált az MKB-Eurolasing Sopron csapata. A megkérdezett közéleti… Tovább olvasom