Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Szívszorító emlékezés az egykori társra

Győrújbarát - A győrújbaráti futballpályán vasárnap délután mécsesek, koszorú és virágok emlékeztettek mindenkit a helyi csapat egykori játékosára, a buszbalesetben elhunyt H. Cs.-re.

Érthetően gyászos hangulatban kezdődött tegnap délután a Győr- újbarát–Petőháza megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Mint arról a Kisalföldben többször beszámoltunk, a Milan–Roma olasz bajnoki összecsapás után történt ausztriai buszbaleset egyik halálos áldozata a helyi futballcsapat korábbi játékosa, H. Cs. volt.
A pálya szélén, az öltöző bejárata mellett mécsesek, virágok és egy koszorú emlékeztetett mindenkit az egy hete történt szörnyű tragédiára.

A szerencsétlenül járt győrújbaráti fiatalembert kedden 15 órakor kísérik utolsó útjára a kisbaráti temetőben. Kiss Gábor korábbi és Kiss Antal jelenlegi elnök az emlékmezzel. Fotó: Krizsán Csaba


A hazai csapat labdarúgói fekete pólóra festett fehér betűkkel, korábbi társuk becézett keresztnevét formázva vonultak ki a pályára, könnyeket csalva a szurkolók szemébe.

A klub vezetői pedig egy emlékmezt készíttettek, amelyet majd H. Cs. családjához juttatnak el. A nyilvánosságtól teljesen elzárkózó édesapa egyébként nem jelent meg a találkozón.

A rövid megemlékezésen Juhászné Árpási Irma, a község polgármestere is tiszteletét tette. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által országosan elrendelt egyperces gyászszünetnek most a Győrhöz közeli településen volt a legnagyobb jelentősége.

– Most sem hiszem el a történteket, mindez egyelőre felfoghatatlan számomra – mondta Varga Csaba győrújbaráti futballista a pálya szélén állva, aki az általános iskolában osztálytársa, egyúttal barátja volt H. Cs.-nek. Sőt, együtt ismerkedtek meg a foci alapjaival is. – Hat évig készült erre az útra, fanatikus Milan-szurkolóként mindene volt az olasz csapat. Élete egyik legnagyobb álma teljesült azzal, hogy a helyszínen, a legendás San Siróban láthatta élőben futballozni a kedvenceit. Még mindig azt várom, hogy megcsörren a telefonom és a vonal másik végén ő jelentkezik. Persze tudom, hogy ez már nem lehetséges.

– Vele ellentétben én a Juventusnak szurkolok, ezért gyakran viccelődtünk, ugrattuk egymást – kapcsolódott a beszélgetésbe az áldozat másik barátja, aki neve elhallgatását kérte. – Úgy volt, hogy én is vele megyek, végül aztán mégis itthon maradtam. Szörnyű ez az egész, nagyon fog hiányozni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó megyei III. osztály (11.04.)

Tovább olvasom