Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Szerény döntetlen az özönvízben

A kiesés elkerüléséért vívott élethalálharcban nagy szükség lett volna a győzelemre, ám végül csak egy pontot szerzett a Győri ETO a Tatabánya elleni hazai találkozón.

Győri ETO FC - FC Tatabánya: 0-0

Az első félidőben kevés említésre méltó esemény történt. A legizgalmasabb jelenet az volt, amikor Stark Péter és Szasa Sztevanovic nem értette meg egymást és a vendégek a győri kapu közelében végezhettek el szabadrúgást. Igaz, a lehetőséggel már nem tudtak élni Tornyi Barnabás tanítványai.

A szünet utáni játékot nem lehet értékelni, hiszen a szakadó esőtől felázott talaj alkalmatlan volt a futballra. A labdarúgók küzdöttek becsülettel egymással és a vízzel is, még az iramra sem lehetett panaszuk a szurkolóknak, de ilyen körülmények között csak rombolni lehet, támadást szervezni nem.

Az ETO visszaesett a tabella 13. helyére és a zöld-fehéreket már csak két pont választja el a kiesést jelentő 15. helyezéstől.

A találkozó másnapján így értékelt Klement István, a Győri ETO szakvezetője: „Az első félidőben kellett volna eldöntenünk a mérkőzést. Az időjárás keresztülhúzta a számításainkat, a szünet után nem lehetett futballozni. Ekkora felhőszakadást nincs az a pálya, amelyik el tudna nyelni. Másnap már tökéletes volt a játéktér. Úgy gondoltam, hogy a Tatabánya győzelemre fog játszani, ám elégedettek voltak az egy ponttal és ennek megfelelően választották meg a taktikájukat. A helyszínen úgy tűnt, hogy Brnovicot lerántották a tizenhatoson belül. A játékos is ezt mondta. Ha megkapjuk a büntetőt, máshogy alakulhatott volna a találkozó."

A szakvezető végül hozzátette: számításai szerint a hátralévő három mérkőzésen minimum négy pont elég lesz a bentmaradáshoz.

Stark Péter: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Sajnos egy alkalommal én is hibáztam, túl erősen adtam haza a labdát a kapusunknak, nem értettük meg egymást. A második játékrészben látottaknak már semmi köze nem volt a futballhoz, csupán küzdés volt magas fokon.

Tornyi Barnabás: – Az első félidőben a folyamatos játékra készültünk, hiszen ha nincs nálunk a labda, akkor a két támadóval, Bajzáttal és Brnoviccsal életveszélyes az ETO. A szünet után a borzasztó körülmények között már nem lehetett játékról beszélni. Megszereztük az egy pontot, ami úgy kellett nekünk, mint falunak a villany.

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a három pont az elfogadható

Kiesési rangadón fogadja ma a tatabányai együttest a Győri ETO FC. A zöld-fehérek nagyon fontos találkozó előtt állnak, mindenképpen győzniük kell Tornyi Barnabás alakulata ellen. Vereség esetén ugyanis a vendégek (is) megelőzhetik őket a tabellán. Tovább olvasom