Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Szerencsés tizenhármas

A győri Kutács Zsolt nyerte a 13 állomásból álló amatőr országúti kerékpárversenyt. A fiatal kerékpáros célja, hogy minél rangosabb viadalokon is megmutassa képességeit.
Nagyszerű győri sikert hozott a 13 állomásos amatőr országúti kupasorozat, hiszen a győri Kutács Zsolt, az Aegon Cycling Team versenyzője korcsoportjában – a 18 és 30 évesek között – első helyezést ért el.

„Ez eddigi pályafutásom legnagyobb sikere, természetesen nagyon boldog vagyok – kezdte a győri sportoló, aki négy éve kezdett el versenyszerűen tekerni. – Úgy két éve jönnek az eredmények, ekkor állhattam először dobogóra, mely azóta szerencsére egyre sűrűbben előfordult. Itt nem is szeretnék leállni, további győzelmekre vágyom, s arra, hogy lehetőséget kapjak a bizonyításra olyan ellenfelekkel szemben, akiket most még magasabban jegyeznek."

Az eredményben egyébként komoly munka van, hiszen a fiatalember általában hajnali négykor kel, leteker három és fél órát. Érdekesség, hogy az újdonsült győztes az edzés után – stílszerűen – egy kerékpárüzletbe jár be dolgozni.

„Mindenképpen köszönet illeti a bolt vezetőit, hogy támogatnak, s nem szeretnék megfeledkezni szüleimről, a Peppe Kerékpáros Egyesületről, valamint Szöllősy István edzőről sem, nélkülük nem jutottam volna oda, ahol most vagyok. Úgy érzem, nekik is tartozom azzal, hogy még többet kihozzak magamból" – tette hozzá Kutács Zsolt.

Ami a versenyt illeti, a 13 állomás során átlagosan nyolcvan kilométert kellett teljesíteni, hiszen voltak rövidebb időfutamok is, ugyanakkor a Balaton Maraton is a kupasorozat egyik versenyszáma volt.

Kutács Zsolt remek eredménnyel zárta az idei versenyszezont, hiszen az amatőrök között első helyet ért el egy többállomásos viadalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kick-box: Bull’s-sikerek Debrecenben

Idén is megrendezte a Magyar Kick-box Szövetség a második vonal K1-szabályok szerinti bajnokságát. Tovább olvasom