Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Szerelmek zöld-fehérben: egy klubból, két csapatból, két pár

A Győri ETO FC négy futballistája több évvel ezelőtt talált egymásra. A két pár azóta is boldog, s ha kapcsolatukat nem is a futballnak köszönhetik, a megismerkedésükben nagy szerepe volt.
Talán nem ritka, hogy sportolók találnak egymásra s lesznek szerelmesek. Arra azonban nem biztos, hogy volt példa, hogy egy klubon belül négy futballista alkosson két párt. Győrben mindez megtörtént, az ETO FC négy első osztályú labdarúgója jár egymással: két focista az élvonalbeli női csapatból talált párt magának.

Korábban már írtunk a két, egyébként roppant csinos futballista testvérpárról (Nem elég, hogy szépek, focizni is tudnak – Kisalföld, 2004. június 21.) Jakab Rékáról és Jakab Petráról. Nos, azóta ők már az ETO felnőttcsapatában rúgják a labdát – igaz, hamarosan mindkét játékos elhagyja a győri csapatot –, Réka pedig a felnőttválogatott egyik meghatározó tagja lett.

A sors aztán úgy hozta – talán nem véletlenül –, hogy mindkettőjük futballistába lett szerelmes. Petra a nemrég Gyirmótról az ETO első csapatába visszakerült Granát Balázs, Réka az épp Gyirmótra kölcsönadott Varga Gábor kedvese (Réka hamarosan kölcsönbe egy évig a fővárosi Feminába igazol).

„Petráék kapcsolata alakult ki előbb, nagyjából fél évvel előztek meg bennünket – mesélte Réka. – Gáborral négy és fél esztendeje járunk. A történet egyszerű, mindig egy buszon utaztunk edzésre, először csak nézegettük egymást, majd megismerkedtünk. Tudtam, hogy Gábor futballista, persze elsősorban nem emiatt választottam őt. Igaz, nálam szóba sem jöhetett volna olyan fiú, aki nem szereti a labdarúgást."
Természetes, hogy legtöbbször a futball a közös téma, a pár, amikor ráér, együtt jár futballmérkőzésekre is.

„Egymás meccseit, ha tehetjük, mindig megnézzük. Sőt, arra is akadt példa, hogy négyesben izgultunk végig egy-egy találkozót. Nemrég Gáborral Londonban kirándultunk, s természetes volt, hogy megnéztük a Wembleyt és az Arsenal stadionját is. Az is biztos, hogy amikor meccs van a tévében, nálunk nincs veszekedés a távkapcsoló miatt..."

Réka, ahogy említettük, hamarosan a Feminában folytatja, kérdés, a távolság mennyire viseli meg a kapcsolatukat. „Eddig is a fővárosban tanultam, így nem lesz nagy a változás. Igaz, a felkészülés alatt naponta jártam Budapestre, de Gábor mindenben segít. Mivel focista, tudja, mivel jár ez."

„Ez tényleg így van – csatlakozott Varga Gábor kedveséhez. – Egyébként sohasem okozott problémát közöttünk a távolság, szombatonként amúgy is csak esténként, a meccsek után találkoztunk. Nem volt tudatos, hogy épp focista lett a párom, de utólag elmondhatom, így tökéletes. Én is, Réka is tudjuk, milyen kötelezettségekkel jár ez a sport."

Gábor jelenleg az NB II-es Gyirmót futballistája. „Remekül érzem magam a csapatban, persze törekszem, hogy minél előbb visszakerüljek az ETO-ba."

Granát Balázs már a zöld-fehérekkel kezdte az új bajnokságot, Debrecenben, az ETO első bajnokiján ugyan még nem lépett pályára, de bízik benne: minél előbb lehetőséget kap. „Úgy gondolom, jó szezont zártam Gyirmóton, ezért nem véletlen, hogy visszahívtak az ETO-hoz. Petra is örült, hogy újra az élvonalban futballozhatok. Igaz, épp emiatt a közös nyaralás most elmaradt, de megígértem, hogy bepótoljuk az utazást. A kedvesem egyébként az egyik legnagyobb bírálóm. Szerencsére azonban inkább a sikereknek kell örülnünk."

Jakab Petra elárulta, nála sem volt döntő, hogy futballista legyen a párja, sőt! „Bevallom, kicsit tartottam is tőle, mert voltak bennem előítéletek a fiú futballistákkal kapcsolatban, de aztán közelebbről megismertem Balázst, aki szerencsére egyáltalán nem igazolta ezeket a félelmeimet. Megszaporodtak a négyesben szervezett programok, előfordult, hogy együtt lábteniszeztünk, sőt, a csapattársainkkal kiegészülve egymás ellen is futballoztunk. Azt is elárulhatom, hogy nem mindig a fiúk nyertek..."

Szeitz Tibor
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldás a földön, a víz felett és a levegőben

Csütörtökön utcai és légi parádé vezette fel a ma kezdődő, 22. Forma–1-es Magyar Nagydíjat:… Tovább olvasom