Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szerdától magára hagyja Várszegi a Ferencvárost

Az Üllői úton minden bizonnyal kedden jelentenik be, hogy Várszegi Gábor október 1-jén gyakorlatilag megválik a Ferencvárostól. Mindez már a május 30-i események után eldöntött tény volt a Fotex-vezér részéről, csupán az üzleti érdekek miatt tartotta meg mostanáig a tulajdonrészét. Utódjától a klub belső feszültségeinek feloldását is várják.
A keddi elnökségi ülésen komoly változások várhatóak a Fernecváros vezetésében. Ekkor jelenti be távozását Várszegi Gábor, aki a tervek szerint mindössze kétszázalékos részesedést tart meg magának a klub részvényeiből.

Az Üllői úton abban bíznak, hogy az új tulajdonos békét teremt a megosztott ferencvárosiak között. A belső ellenségeskedésre a vasárnapi, Pécs elleni mérkőzésen is több példa akadt. A kezdés után nem sokkal a belső biztonsági szolgálat levetette az elhíresült "Elég volt!" feliratú drapériát, amire válaszul egy harminc-negyven főből álló csoport Várszegi és Szeiler távozását sürgette. Néhány valóban szurkolni vágyó drukker ekkor a tüntetők kikarikírozása céljából Springer Ferenc távozását kezdte követelni, ám a tréfát nem mindenki értette meg, és többen csatlakoztak a klubalapító leváltásának szorgalmazásához.

A transzparensüktől megfosztott demonstrálók viszont a meccs lefújásáig csöndben ültek a szektorban, legfeljebb a csapat kapitányát, Lipcsei Pétert illették különféle gúnynevekkel. A szurkolni akaró zöld-fehér ultrák eközben arrébb vonultak, s végig biztatták a játékosokat, akik így rendhagyó módon a mérkőzés után nem a kapu mögötti nézőkhöz, hanem a szomszédos szektorhoz mentek oda megköszönni a támogatást.

Jelzésértékű, hogy a régebben olyannyira összetartó Fradi-táborban a belső biztonsági szolgálat jelenlétére volt szükség, nehogy a szurkolni akarók és a demonstrálók egymásnak essenek. Szerencsére incidens nélkül fejeződött be a találkozó, ám az Üllői úti publikum jelentős része lehangoltan vette tudomásul a jelenlegi helyzetet.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden jó, ha jó a vége

Gólokban gazdag mérkőzést láthatott az ETO-stadion vasárnapi háromezer nézője. Összességében hét (az… Tovább olvasom