Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Szerdán lesz a Kihívás Napja

Május 28-án, a XIII. Kihívás Napján nulla órától 21 óráig az ország 327 településén zajlanak a sport- és kulturális események. A cél – mint annyi év óta – most is az, hogy a lakosság minél nagyobb számban vegyen részt legalább 15 perces sportos mozgásban.

Ezen a napon a Magyar Szabadidősport Szövetség a helyi önkormányzatok, intézmények, sportszervezetek közel ötvenezer sport- és kulturális szervezővel, testnevelővel és önkormányzati dolgozóval összefogva, igen színes és különleges programokkal várják az időseket és a fiatalokat egyaránt.

A cél – mint annyi év óta – most is az, hogy a lakosság minél nagyobb számban vegyen részt legalább 15 perces sportos mozgásban, ezzel is ráébresztve a résztvevőket a sportos életmód hasznosságára. A széles körű országos megmozdulásnak megyénk is aktív részese lesz, a nagyvárosok között mindig nagyszerű eredményeket elért Győrrel az élen.

Non-stop foci

A megyeszékhelyen, amint azt K. Szabó Tiborné főszervező elmondta, számos változatos programmal várják az érdeklődőket. Az iskolákban, óvodákban már reggeltől lendületesen sportolnak, a Kazinczy-gimnáziumban például már 0 órától folyamatos labdarúgás zajlik. A központi programok egy része a polgármesteri hivatal előtti téren kosárra dobási, kézilabdázási lehetőségeket kínál, ezenkívül föl lehet lépcsőzni a városháza tornyába, ki lehet próbálni a mászófalat, s délután izgalmas magasugrógálát nézhetnek az érdeklődők. A Baross úton a Kölcsey-iskola diákjai „üzemeltetik" a gyakorlóhelyeket, s vízi centrum uszodájában is hasznos sportolásra nyílik alkalom.

Színes programok megyeszerte

A cél: minél több embert megmozgatni
A megyében több helyen is ugyancsak vonzó programok várják a jelentkezőket. Kajárpéc lakói zenés táncbemutatóval kezdik a napot, majd közös torna és családi vetélkedők következnek. Kapuváron éjfélkor a tűzoltók gépkocsis versenyriadója nyitja a napot, majd a képviselők és a rendőrség munkatársai folyamatosan versenyeznek kispályás labdarúgásban és tekében. A város dolgozói kerékpárral mennek a munkahelyükre, munka közben gimnasztikáznak, majd ügyességi versenyeken vesznek részt. Nagybajcson óránként indul kerékpártúra a faluháztól. Lesz díjugratás és fogathajtás, valamint megrendezik a nagybajcsiak erőpróbáját. Répceszemere délelőtt labdás sportokban, délután pedig ügyességi számokban rendez versenyt. Röjtökmuzsaj és Ebergőc közösen szervezi az eseményeket. Falusi pentatlon (csizmahajítás, tehénfejés, vasvillázás, libaterelés, tojásszedés) és kocsmajátékok (sörösrekesz-pakolás, talicskázás, üvegtöltögetés, billárd, csocsó) a legérdekesebb programok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajakos világbajnokunkat doppingoláson érték

A hétszeres világbajnok, Hegedűs Róbert szervezetében az április elsejei vizsgálaton találtak… Tovább olvasom