Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Szép tavaszra jogosító hatodik helyezés

A felsőházban, azaz a hatodik helyen adja át utódjának, Dajka Lászlónak a Matáv Sopron labdarúgócsapatát az együttest ősszel irányító edző, a Ferencvároshoz távozott Pintér Attila.

– Mielőtt önt kinevezték volna, több alapjátékos távozott a Matávtól, gondolunk itt elsősorban Somogyi Józsefre és Szabados Józsefre. Mennyire kellett ezek után átszervezni, újjáalakítani a csapat játékát?

– Ezzel kapcsolatban el kell mondanom, Somogyi és Szabados távozásához nem volt semmi közöm, ők már az érkezésem előtt távoztak. A játékunkról volt egyfajta elképzelésem, és ehhez olyan játékoskeretet próbáltunk kialakítani, amellyel ezt meg lehet valósítani.

– A stadionrekonstrukció miatt az első négy meccset idegenben kellett lejátszaniuk. Ehhez képest messze a várakozás fölött teljesítve hét pontot szerzett a társaság. Minek volt köszönhető mindez?

– Azt már a bajnokság elején is elmondtam, hogy meg kellett találni azt a rendszert, amelyben a legjobban játszik a társaság. Ezzel egyidejűleg úgy kellett fizikálisan is előrelépni, hogy közben a meccseken friss legyen a csapat. Sokakkal ellentétben én nem féltettem a fiúkat, láttam, hogy egy nagyon jó szellemű, profi társaság jött össze. Mondtam nekik, nincs idegenbeli és hazai pálya, hanem mindenütt a lehető legtöbbet kell kiadni magukból ahhoz, hogy nyerjenek. Nagyon sokat dolgoztunk, és a játékosaim hittek az elvégzett munkában, amely meghozta gyümölcsét. Bíztak magukban és bebizonyították, hogy a magyar játékosok is sokra hivatottak.

– A korábbi évekkel ellentétben a nyári felkészüléskor megfigyelhető volt, hogy az edzések után nem rohant mindenki haza, hanem a csapat általában ott maradt közösen vacsorázni. Ez mennyire volt tudatos lépés?

– Úgy gondolom, nagyon fontos volt. Óriási szerepet játszott a sikeres szereplésben a jó közösségi szellem, és szerintem ennek kialakítására jók voltak ezek a közös vacsorák. Külön szeretném megköszönni segítőimnek a munkájukat, számukra nem volt lehetetlen, megoldhatatlan feladat, ha a csapatról volt szó. Az, hogy a játékosok egymással jó, baráti kapcsolatban voltak, nagyon sok nehézségen segítette át a csapatot.

– Az első hazai meccs, azaz öt forduló után a tabella élén állt a csapata. Ez volt erőn felüli, vagy ezután esett vissza a Matáv?

– Azt, hogy akkor az élen álltunk, magunknak köszönhettük, mint ahogy azt is, hogy nem sikerült huzamosabb ideig ott maradnunk. A csapatépítés folyamatos volt, és közben sajnos néhány meccsen elkövettünk olyan hibákat, amilyeneket ebben az osztályban nem lenne szabad. Játékosaim a győztes és a vesztes meccseken is becsülettel tették a dolgukat, ám – mint már mondtam – voltak olyan találkozók, amelyeken bár nekünk volt öt-hat gólhelyzetünk, azokat kihagytuk, miközben hátul tulajdonképpen saját magunkat vertük meg.

– Egyénileg hogyan értékelné csapata labdarúgóit?

– Ezt a hatodik helyet nem egyének, hanem a csapat érte el. Meg kell nézni a tabellát, és azt: milyen csapatokat utasított az ősszel maga mögé a Matáv. Azt gondolom, erre az őszi évadra büszkén gondolhat vissza Sopronban játékos, edző, vezető, és elégedettek lehetnek a szurkolók is.

– Végezetül – bár már a Ferencváros edzője – arra lennénk kíváncsiak, milyennek látja volt csapata esélyeit a tavaszi évadban?

– A magam részéről az esélylatolgatás helyett inkább szeretném megköszönni Antók Zoltán úrnak, hogy hosszú évek során mellettem állt és segítette a munkámat, a soproni szurkolóknak pedig, hogy hazai környezetben és idegenben is buzdításukkal segítették az együttes jobb szereplését. A soproni vezetőknek pedig azt, hogy bíztak bennem és hagytak szabadon dolgozni. Ennek is nagy szerepe volt a sikerben. Nagyon remélem, tavasszal is jó mérkőzéseket láthat majd a soproni közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenesei Krisztián Kínában marad

Nagy sikerrel zárult Győrött a Quaestor-kupa teremfocitorna. Pályára lépett az ETO aranycsapata is.… Tovább olvasom