Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Szenzációt szeretnének

Hétfő hajnalban különgéppel elutazott az oroszországi Szamarába az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.

Székely Norberttel az elutazás előtti utolsó edzést megelőzően beszélgettünk. A szakvezető a legfontosabbnak a következőket tartotta: „Jelen helyzetünket fel lehetne úgy is fogni, hogy a világ egyik legjobb klubcsapata ellen játszunk, és megpróbálunk helytállni ellene, de fel lehet úgy is: két győzelemre vagyunk a Final Fourtól. Nos, mi a lányokkal együtt ez utóbbi állásponton vagyunk, és az edzéseken is ennek megfelelően, ennek szellemében dolgozott az együttes. Óriási lehetőség kapujában állunk, és ezt meg kell ragadni."

Nos, a lehetőség megragadásához nyilvánvalóan a Szamara csapatának is lesz azért egy-két szava. Székely Norbert a tőle megszokott szakmai alapossággal készült fel az ellenfélből, és próbálta felkészíteni tanítványait. A Szamara játékosait, játékát különböző videofelvételeken volt alkalma elemezni a soproni edzőnek, és analízise eredményét megosztotta velünk: „Nehéz eldönteni, hogy a Szamarának a külső vagy a belső sora az erősebb. Mégis azt mondom, a palánk alatti egységük még a mezőnysornál is jobb, pedig a külső posztokon napjaink legjobb spanyol kosarasa, a félemeletes Valdemoro csak csere.

A korábbról a Valenciennes-ből ismert Lawson pörgeti a Szamara játékát, de helyettese, az amerikai Haynie is kitűnő kosaras, és akkor sem jönnek zavarba, ha ketten egyszerre vannak a pályán. Bedobói poszton két vb-ezüstérmes orosz válogatott, Korstine és Artesina kezd,  mögöttük van ott bevetésre készen a már említett Valdemoro. Félelmetes sor, és mégis centerben még ennél is erősebbek. Mind a belga Wauterst, mind pedig az orosz Sztyepanovát választották már Európa legjobb női kosarasának, jelenleg is ez utóbbi e cím tulajdonosa. Csereként az amerikai Walker talán kevésbé neves, de roppant erőszakos, kemény középjátékos, kitűnően egészíti ki a két másik középjátékost."

Miután Székely Norbert szakszemmel bemutatta a Szamara sztárjait, a felvetésre, miszerint sok jó játékosból nem biztos, hogy jó csapat lesz, a következőket mondta: „Valóban vannak esetek, amikor a sok jó kosaras nem alkot egységes csapatot, de a Szamara esetében ez sajnos nem igaz. Csapatként, egységként is félelmetesen erősek, taktikailag sokkal szélesebb a repertoárja, mint például a Jekatyerinburgé volt. Ami még sokat dob náluk a csapatjátékon, az az, hogy az együttes magja három éve együtt játszik, tehát nagyon összeszokott társaságról van szó."
Nos, mindezek után azt kérdeztük mintegy zárásként a szakvezetőtől, mi lehet az esély ez ellen a kiváló ellenfél ellen.

Az edző a következőket mondta: „Úgy gondolom, a legfontosabb az, hogy a lányok higgyenek benne, higgyék el, hogy képesek lehetnek legyőzni a Szamara csapatát. Az edzéseken éreztem rajtuk ezt a hitet. Szakmailag igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből. Szenzációt szeretnénk Szamarában!"

A játékosok közül a csapatkapitány, Cserny Réka így vélekedett: „A Szamara a párharc egyértelmű esélyese. Ők is a Final Fourba akarnak kerülni, mi is. És ahhoz, hogy elérjük célunkat, egyszer nyerni kell Szamarában. Mi viszont nagyon alaposan felkészültünk a Szamarából, úgy is, mint csapatból és játékosaiból külön-külön. Úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk, elkaphatjuk a Szamara csapatát."

Honti Kata így fogalmazott: „Elutazunk és játszunk. A pályán az első pillanattól az utolsóig mindent kiadunk magunkból, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég Szamarában."

Olekszandra Gorbunovának nyelvi nehézségei biztos nem lesznek orosz földön, és ő a játékot is élvezni fogja: „Teljes erőbedobással, magunkból mindent kiadva kell kosaraznunk Szamarában. Élveznünk kell a játékot, s ha ez így lesz, s ugyanúgy segítjük egymást a pályán, ahogy tettük az utóbbi hetekben, akár sikerülhet is a bravúr."
Nehéz percek várnak a soproniakra Szamarában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb megyei forduló a Magyar Kupában

A megyei labdarúgó-szövetségben elkészítették a Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását. A… Tovább olvasom