Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Szenzációs soproni sikerek

Piestanske Cajky–Uniqa Euroleasing Sopron
61–71, Soproni KC–KTE Duna Aszfalt 66–60.

Piestanske Cajky–Uniqa Euroleasing Sopron
61–71

(16–13, 20–12, 15–26, 10–20)
Női kosárlabda Közép-európai Liga-mérkőzés, Pöstyén, 300 néző.
Pöstyén: Bartonova 2, Bartanusova 5/3, Dudasova 4, TA- THAM 17, Krc-Turbova 7/3. Cs.: ZENTKOVÁ 10/6, Felixova 7/3, FABIANOVÁ 6/6, Pilatova 3/3. Edző: Martin Pospísil.
Sopron: FEGYVERNEKY 20/6, Zsovár 7/3, Simon 2, HAWKINS 15/3, Krnjic 10. Cs.: CIGLAR 9/3, TETEMONDOVÁ 8/6, Licskai, Sztankovic. Edző: Igor Polenek.

Tatham vezérletével a meccs elején a Pöstyén állva hagyta a madridi bravúros győzelem után igen tompán kezdő Sopront. Polenek időkérése után rendezte sorait a magyar bajnok, s Fegyverneky vezetésével felzárkózott. A második negyed soproni szempontból még rosszabbul kezdődött, mint az első, egy 12–0-s pöstyéni rohammal. A félidő hajrájában talált magára a Sopron, s visszaküzdötte magát a 10 pontos lélektani határ közelébe.

Szünet után mutatta meg igazi arcát a Sopron. Szervezett védekezéssel, s Ciglar irányítása mellett gyors, pontos és eredményesen befejezett támadásokkal fokozatosan dolgozta le hátrányát az Uniqa. A negyed végén Hawkins triplájával ki is egyenlítettek a soproniak, akik lendületben maradtak a zárószakasz elején. Az ekkor megszerzett 10 pontos előnyt okos, türelmes játékkal meg is tartották a meccs végéig, szép győzelemmel zárva ezt a csapat s a klub szempontjából sikeresnek mondható esztendőt.

Igor Polenek: – Nem játszottunk jól az első félidőben, ellenben egészen kiválóan a másodikban. Ezzel a győzelemmel kívánok minden szurkolónknak, támogatónknak kellemes karácsonyi ünnepeket és
boldog új évet!

Fotó: sakc.hu
Fotó: sakc.hu

Soproni KC–KTE Duna Aszfalt
66–60
(17–16, 21–17, 13–13, 15–14)
NB I-es férfimérkőzés, Sopron, 1200 néző. V.: Földházi, Bognár, Balogh.
Sopron: THOMAS 18/3, RUJÁK 20/12, Takács 8/6, Tóth G. 3, Barovic. 7. Cs.: Thompson 8/6, Trepák 2. Edző: Sabáli Balázs.
Kecskemét: Wittmann 5/3, Mészáros, DJERASZIMOVIC 16, JOVANOVIC 16/6, Karahodzic 12. Cs.: Hegedűs, Pongó Martin 2, Sztefanovic 3, Pongó Máté 6/3. Edző: Sztojan Ivkovic.

A hazaiak játékosa, Dénes Gábor sérülése miatt civilben, bekötött jobb könyökkel figyelte jelenlegi és előző csapata mérkőzését.
Idegesen kezdtek a csapatok. A negyed közepén Barovic egy jó büntetőjével átvette a vezetést az SKC. A negyed második felében váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Karahodzic center kosara után Thompson a támadóidő utolsó pillanatában dobott bravúros hármast. Mindkét csapat óriási figyelmet fordított a védekezésre. Hatalmas küzdelemben tartotta a szűk előnyét a Sopron. A héten honosított Thomas triplájával 8-cal ellépett az SKC.

A második félidő elején Wittmann felezte meg első triplájával a 6 pontos kecskeméti hátrányt, majd egy eladott hazai labda után Sztefanovic kosarával 1-re zárkózott fel a KTE. A hosszabb soproni kosárcsendet Barovic törte meg. A visszatérő Karahodzic újabb zsákolása sikerült, egyenlített a Kecskemét. Takács triplája adott jókora lökést az SKC-nak, majd Ruják fellöbbölt labdáját Thompson pöckölte szépen a vendégek kosarába.

A zárószakasz elején Ruják a harmadik tripláját is beemelte. Thompson triplájával 9 ponttal „ment" a Sopron. Thompson ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. A vendégeket Djeraszimovic szinte egymaga próbálta versenyben tartani. A Kecskemét pedig Rujákkal nem tudott mit kezdeni, aki 58–53-nál, a 37. percben „gyilkos" hármast dobott. Utána minden kecskemétit lerázva duplát szerzett, amellyel 10-re nőtt a hazai előny. Jovanovic triplát ért el, majd jött egy újabb (két)pontos hazai alapvonali bedobásfigura – Tóth G. volt a végrehajtó – és ez volt a „kegyelemdöfés" a Kecskemétnek.

Sabáli Balázs: – Fontos volt, hogy ellenfelünk több büntetőt is kihagyott, de szinte végig vezettünk és kontroll alatt tartottuk a játékot. Sejtettük, hogy nem lesz kosáreső, Ruják támadás mellett védekezésben is extrát nyújtott, Thomas támadásban felnőtt a feladathoz. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, s újra örömet szereztünk szurkolóinknak.
Sztojan Ivkovic: – Úgy érzem, ha nem rontunk kritikus helyzetekben annyi büntetőt, sokkal szorosabb lehetett volna a végjáték. A vereség ellenére az egész éves teljesítményéért le a kalappal csapatom előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a futsal jegyében

Hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárta az évet a Rába ETO, melyen a hazai legsikeresebb klub közel… Tovább olvasom