Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Szélesebb alapokon

Atlétika - Az idei év elején távozott a Soproni Atlétikai Clubtól a Ferencvároshoz Németh Roland, Németh Gergely és Lőrincz Imre. A három meghatározó atléta távozása után sem állt meg azonban az élet Sopronban.
A vezetőség célja ebben a helyzetben az volt, hogy még szélesebb alapokra helyezze Sopronban az atlétikát. Míg az elmúlt években a Soproni AC versenyzői jobbára sprint- és távolugró-
számokban értek el kiemelkedő eredményeket, ez most némiképp átalakult.

A klubban három másodállásban dolgozó edző, testnevelő foglalkozik a fiatalokkal. Lengyel Gabriella a gyermek- és előkészítő csoport szakmai munkáját irányítja, amelyben jelenleg 19 gyerek készül, Némethné Csordós Rita a 25 főből álló távfutócsoport edzője, Marton Tamás pedig a 20 fős ugró-, sprint- és gátfutócsoportért felel.

A vezetőség jövőre még egy előkészítő csoport indítását tervezi, hogy még szélesebb bázisból lehessen válogatni a tehetségek közül. Merthogy Sopronban a tehetségekből nincs hiány, azt az idei eredmények is jól mutatják.

Németh Nóra az U20-as válogatottban távolugrásban képviselte a soproni színeket, Szekeres Kitti pedig a NUPI szervezésében a tatai edzőtáborban a Sport XXI felmérésein vehetett részt.

A soproni atléták legjobb eredményei: Szekeres Kitti serdülő magyar bajnok lett 600 és bronzérmes 300 méteres síkfutásban. Palcsó Noémi gyermek korosztályban a 800 méteres távon diadalmaskodott. Mindkettejük edzője Csordósné Németh Rita. Kovács Simon gyermek korosztályban lett ezüstérmes 60 méteren, az ifik között pedig Németh Nóra 100 gáton a 4., távolugrásban pedig a 7. helyen zárt. Ugyanő a diákolimpián előbbi számban 2., utóbbiban 3. lett., Kovács és Németh edzéseit Marton Tamás irányítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitness: Öt soproni lány, tizenegy első helyezés

Fitness - A Dirty Dance Sopron Egyesület versenyzői közül a Dorogon rendezett Pilis-kupán Horváth… Tovább olvasom