Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szégyenteljes vereség a sereghajtónál

Békéscsaba 2 (1) Győri ETO FC 0 (0) Békéscsaba, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 2000 néző. V.: Sápi (Tóth I., Vígh Z.).
Békéscsaba
Schindler
Vilotic
Valentényi
Bujáki
Kovács N.
Kovács B.
Bánföldi
Vincze Z.
Javrujan
Miculescu
Bánföldi h. Brlázs 51. p, Javrujan h. Hoffmann 68. p, Bujáki h. Szeverényi 85. p
Vezetőedző:
Supka Attila
Gsz.: Javrujan (8. p), Miculescu (46. p)
Sárga lap: Schindler (16. p), Miculescu (22. p)
Győri ETO FC 

Sebők 3
Böjte 2,5
Stark 2
Geri 2
Peric 2
Nyilas 2
Kartelo 2,5
Németh N. 2,5
Nagy T. 2,5
Miriuta 2
Bajevszki 2
Peric h. Herceg 2 a szünetben, Nyilas h. Kalina 2,5 a szünetben, Miriuta h. Oross 62. p
Vezetőedző:
Kiprich József
Sárga lap: Geri (23. p), Kartelo (43. p)
5. p: Miriuta végzett el szabadrúgást a vendégtérfél közepéről, bal oldalról. A 16-oson belülre ívelte a labdát, Fekete rossz ütemben mozdult ki kapujából, ráadásul ütközött játékostársával, Viloticcsal. A labda így Bajevszki elé pattant, s azt az ETO légiósa 10 méterről, óriási helyzetben, látványos, ollózó mozdulattal a kapu fölé rúgta.

8. p:
Bujáki adta be a labdát laposan a bal oldalról, melyet az ötösön helyezkedő Javrujan lekezelt, majd Geri mellett estében kapura gurította. Az ellenkező irányba mozduló Sebők ugyan megpróbált visszanyúlni a rendkívül lassan guruló labdáért, de hiába, mert az így is átvánszorgott a gólvonal mögé. 1–0.

26. p:
Kovács B. jobb lábbal csinált egy lövőcselt, majd ballal 10 méterről lőtt, ám a labda pechjére az egyik győri védőn megpattanva jutott az alapvonalon túlra.

28. p:
Vincze Z. jobb oldali szöglete után Miculescu Kovács N. elé fejelte a labdát, aki kapásból lőtt 16 méterről, Sebők a léc alól húzta le a labdát.

35. p:
Miculescu ugratta ki Javrujant a védők között, az örmény csatár már csak Sebőkkel állt szemben s csupán öt méterre volt a kaputól, a lövés pillanatában azonban hatalmasat esett, elcsúszott a sáros talajon, ezzel odalett a helyzet.

38. p:
Miriuta végzett el szabadrúgást a csabai kaputól 28 méterre, a labdát az előretörő Kartelóhoz emelte, az ETO horvát légiósa Schindler mellett nagyot esett, Sápi játékvezető azonban nem látott okot arra, hogy büntetőt ítéljen az ETO javára.

46. p:
Kovács N. adta a labdát Javrujanhoz, a csabai csatár három csel után jobbról, az alapvonal közeléből középre ívelte a labdát, Miculescu pedig közelről a kapu jobb oldalába fejelte azt. 2–0.
53. p: Miculescu hozta helyzetbe Kovács N.-t a jobbösszekötő helyén, a középpályás 14 méterről lőtt, Sebők nagy bravúrral a mezőnybe öklözte a labdát.

56. p:
Vincze Z. balról adta középre a labdát, Miculescu 13 méterről ballal kapásból lőtt, Sebők ismét óriási bravúrral vetődve a bal alsó sarok elől szögletre tolta a labdát.

65. p:
Böjte indította Orosst a jobb oldalon, a cserejátékos középre adta a labdát, Kalina pedig jobbal 18 méterről centikkel lőtte azt a kapufa mellé.

82. p:
Kalina lépett ki a hazai védők közül, de 6 méterről a kifutó Feketébe rúgta a labdát. Öt bátor győri szurkoló kísérte el Békéscsabára a győri együttest. A zöld-fehér zászlókkal felszerelt drukkerekre igazán nem lehet panasz, minden (hang)erejüket latba vetették a fiatalok, hogy segítsék a csapatot, ám szombat délután hiába volt minden.
Pedig úgy indult a találkozó, hogy nem lesz gond, az ETO legyőzi a szombaton még a táblázat utolsó helyén álló Békéscsabát, ám Bajevszki óriási helyzetben hibázott. S aztán jött a hazai gól, s olyan esetre már csak kevesen emlékeznek Békéscsabán, hogy a csapat már a mérkőzés elején vezetést szerzett volna. Nos, ez a bravúr is megesett és éppen a Győri ETO FC ellen, ráadásul komikus körülmények között került a labda Sebők Zsolt kapujába. De ettől még nem kellett volna összezuhannia az együttesnek.

Sajnálatos, hogy a győri gárdából többen is formán kívül futballoztak. Ennél is szembetűnőbb volt, hogy sokan idegesen, kapkodva, ingerülten játszottak. A gyenge futball szervezetlenséggel és lélektelenséggel is párosult. És ennek nem is lehetett más a vége, mint vereség. A Békéscsaba az ETO ellen megszerezte harmadik győzelmét ebben a bajnokságban, a győriek pedig elmondhatják, senki ellen nem mehetnek biztosra. Immár tény, hogy az ETO csak három pontra van a kiesőhelytől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a… Tovább olvasom