Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Szeged MKB- Euroleasing 67-92

Remekül kezdték a rangadót a soproniak. Végig tartották előnyüket, a hazaiakat pedig Bulatova és Kajdacsi tartotta versenyben.

Remekül kezdték a rangadót a soproniak. Vajda kosár plusz büntetős akciója után Honti talált be, Balhusková triplája után pedig már 8–2-es soproni vezetést mutatott a tábla.

„Magukhoz tértek a szegediek, élvezetes, rangadóhoz méltó játékot láthatott a közönség. A soproniak tartották előnyüket, a hazaiakat pedig Bulatova és Kajdacsi tartotta versenyben. A negyed közepén megtört a soproni lendület, szétesett a védekezés. Ezt kihasználva Ajanovic révén fordítottak a hazaiak. Hiába kért időt Hejková lendületben maradt a Szeged. Bula tova újabb hármasával 7 pontra nőtt a hazai előny, ám ezt a negyed végéig Horváth és Borovicková tripláival csökkentették a zöld-sárgák. Két szegedi kosárral indult a második negyed, majd az első szakaszban bizony igencsak „hézagos" védekezés kezdett össze állni soproni részről.

A negyed közepén Honti ki is egyenlített, Újhelyi pedig időt kért. Rendezte is csapata soprit, Ajanovicot nem tudták tartani a soproniak és a félidő végéhez közeledve újfent megléptek a hazaiak. A félidő végén Szlimák triplája óriási fordulatot hozott. „Le blokkoltak" a szegediek, betalált Blahusková, s Kovacevic is, majd Honti büntetőjével végül soproni előnnyel zárult a fél idő.

A második játékrész elején előbb Blahusková, majd a helyére álló Vajda került a kipontozódás szélére. A kritikus időszakban Kovacevic vette vállára a soproni együttest. Zónára állt át Hej ková együttese, s remekül működött a területvédekezés. Szli mák triplájával 10 pontra nőtt a zöld-sárga előny, amelyet Ko vacevic toldott meg egy duplával.

A záró szakaszt a feladathoz messzemenőkig felnövő Szlimák ügyes kosaraival 18 pontos előnnyel várták a soproniak. A bajnokság meglepetéscsapata a záró szakaszban is – ahogy a harmadik negyedben – csak erőlködött, a soproniak pedig örömkosárlabdát mutattak be a rangadón. A harmadik ne gyedben mutatott kiváló védekezésükkel, s helyenként kifeje zetten látványos, szellemes játékával a vártnál jóval biztosab ban győzött az MKB, amely valóban meccsről meccsre jobban teljesít.

Szerdán jöhet az Euroliga, s az Európa-kupa győztes Szentpétervár! Natalia Hejková: – Örülök, hogy a második félidőer össze állt a védekezés, ez a játék már kezd hasonlítani ahhoz, amit az Euroligában elvárok a csapattól!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona visszavághat a Milannak

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódnak a Bajnokok. Egy kivétellel valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.… Tovább olvasom