Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szebb búcsúról álmodott az elnök

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (15.)
Farkas János a mihályi labdarúgás egyik meghatározó személyisége. Bár játékosként nem futott be nagy karriert, nem jutott a csúcsra játékvezetőként sem, de gyerekkora óta napjainkig azon munkálkodik, hogy szeretett klubjának minél jobb eredményei legyenek. Ennek érdekében közel húsz esztendeje elnökként irányítja a klubot.
Bár 1953-ban Kapuváron született, de azóta Mihályiban él.

Farkas János
Farkas János

Tizenhat évesen lett a Mihályi SE igazolt játékosa. A tartalék csapatban szerepelt, majd 1970-ben egy évig a női kézilabdacsapat edzője is volt.

– Soós László invitálására lettem játékvezető a hetvenes évek elején és négy évig működtem a járási első és másodosztályban. Játékvezetői pályafutásomat a katonaság szakította meg.

Később a tartalék csapat edzője volt két évig, aztán technikai, majd szakosztályvezető, később pedig elnökhelyettes lett. Az egyesület elnökévé 1993-ban választották meg.

Egy kicsit „megvigasztalhatta", hogy 2003-ban megkapta a Győr-Moson-Sopron Megye Labdarúgásáért Díjat.

– Jó elődeim voltak Kovács Jenő és Győrvári Imre személyében, akiktől sokat tanultam. Az edzőkkel, akikkel eddig együtt dolgoztam, mint Vass Lászlóval, Csonka Jenővel, Szeg Kálmánnal és a mostani edzőnkkel, Ács Istvánnal és Kiss Lászlóval, is mindig jó kapcsolatom volt. Van egy kis hiányérzetem, hisz minden elnök szeretne legalább egyszer bajnokcsapat elnöke lenni.

Az érmes helyezések után több évig a középmezőnyben végeztek, de a 2009/10-es bajnokság végén már csak mint legjobb kieső maradhattak a megyei másodosztályban.

– A jó játékosigazolásoknak köszönhetően, a bentmaradást követően a tabella első felében végeztünk, de az elmúlt év őszén mutatott gyengébb teljesítmény következtében újra a kiesőhelyen álltunk. Ami különösen bántó volt számomra, hogy a helyi fiatalok hagyták el a csapatot néhány százezer forintért. Pedig az önkormányzat biztosítja az anyagi feltételt, de arra nem vagyunk hajlandók, hogy ezen a szinten pénzt tegyünk a játékosok zsebébe csak azért, hogy nálunk maradjanak.

Két hónap kemény munkája után a régi játékosok segítségével tudtuk a két csapatot elindítani a tavaszi szezonra. Ez év januárjától nyugdíjba vonultam, a közeljövőben tartandó közgyűlésen a télen történtek miatt lemondok az egy év híján húszéves elnöki tisztemről. Szebb búcsúról álmodtam ugyan, de így hozta a sors.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a döntő a tét

Kedden este 6 órakor a ZTE ellen kezdi meg a bajnoki elődöntőt az Uniqa-Euroleasing Sopron csapata. Tovább olvasom