Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Százezret ért a négy mez

Százezer forintot adott Pongrácz Balázs azért a négy mezért, melyet jótékony célra ajánlott fel Hegedűs István.
Az erőemelő-világbajnok konditermében ugyanennyi pénzt gyűjtött össze, ezzel támogatva az egyedül maradt Cseh Rolandot.

Mint arról beszámoltunk, nehéz helyzetbe került társukon segítettek egy győri konditeremben. Cseh Roland a nyáron került nehéz helyzetbe. Pár évvel azután, hogy elveszítette édesapját, nyáron édesanyja is elhunyt, testvére nincs, a rokonokra sem tud számítani, így egyedül tartja fent a gyirmóti házat, s az emlékek miatt nem kíván megválni tőle.

Hegedűs István szervezésében két dedikált Audi-ETO-mez és a világbajnok fekvenyomó „aranyérmes" pólója mellett a Nagy Gábor evezős által felajánlott trikó – melyet a korábbi világbajnok Haller Ákos és Pető Tibor dedikált még évekkel ezelőtt – talált gazdára a liciten.
A legtöbbet, százezer forintot, a győri Pongrácz Balázs ajánlotta fel.

„Mikor hallottam a hírt, s olvastam a fiatalember történetét, elhatároztam, hogy mindenképpen szeretnék segíteni. Kötődésem is van a kézilabdához és az evezéshez is. Feleségem kézizett, én annak idején eveztem, míg Hegedűs Istvánt jól ismerem, rendszeresen jártam hozzá edzeni" – mondta Pongrácz Balázs.

Pongrácz Balázs, Heidi Löke, Hegedűs István és Cseh Roland a mezekkel. Fotó: Mészáros Mátyás
Pongrácz Balázs, Heidi Löke, Hegedűs István és Cseh Roland a mezekkel. Fotó: Mészáros Mátyás


Cseh Rolandot, akiért az egészet szervezték, meghatotta a gesztus, nehezen hiszi még mindig, hogy ennyien megmozdultak érte.

„Nem is tudom, hogyan tudnám ezt megköszönni. A konditerem a második otthonom, kár, hogy mióta édesanyám elhunyt, s egyedül maradtam, nincs időm nagyon lejárni edzeni. Pedig nagyon szeretnék, de az egyetem és a munka mellett mindez nem egyszerű" – mondta a mérnök-informatikusnak tanuló 22 éves fiatalember, akinek Hegedűs István egy meglepetéssel készült.

„Roli szomorú történetét sokan ismerik a teremben, s mikor elkezdtünk pluszban pénzt gyűjteni, egyből megnyíltak a pénztárcák, s végül még egyszer annyi pénz összejött, mint amennyi a liciten, így ezt a száz-
ezret a többiek nevében én szeretném átadni. Roli csendes, szerény gyerek, mindig tisztelettel volt felénk, szereti mindenki, így ez a minimum, hogy a bajban ennyivel segítünk neki. Arról nem beszélve, hogy természetesen ingyen, térítésmentesen használhatja a konditermet is" – fogalmazott a fekvenyomó-világbajnok. Más kérdés, hogy utóbbi felajánlást nem szeretné elfogadni Roland.

„Már ezt a sok jót sem tudom, hogyan háláljam meg. Azt mindenképpen elmondanám, lehet, hogy sokan rossz véleménnyel vannak a konditerembe járókról, de a többségük a legnagyobb szívű, legnagyszerűbb ember, akiket valaha is ismertem" – mondta Cseh Roland.

Az egyik dedikált kézilabdamezt az Audi-ETO norvég beállósa, Heidi Löke ajánlotta fel, s ígéretét tartva az átadáson is megjelent.

„Sajnálom a fiút, nagyon rossz lehet neki. Ha megtehetem, miért ne segítenék, ez a legkevesebb. Nem idegen tőlem a jótékonykodás" – mondta a játékos, aki korábban a bőnyi óvoda javára ajánlott fel egy mezt. Azért „cserébe" egy győri vállalkozó jóvoltából új bútorral bővült az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz Anita hétfőn már edzhet

Görbicz Anita elmondása szerint már sokkal jobb az állapota, így reményei szerint hétfőn edzésbe… Tovább olvasom