Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Szavak helyett tettek

Kiprich József, a Tatabánya és a Feyenoord egykori válogatott csatára 2+1 évre a Győri ETO-hoz szerződött. Az új vezetőedző támadófutballra törekszik az ETO-val.

, a Tatabánya és a Feyenoord egykori válogatott csatára
Szerdán eldőlt, hogy Kiprich József, aki a ’80-as években a Tatabánya játékosaként többnyire ellenfélként járt a győri stadionban, csütörtöktől már mint munkahelyére tér vissza a létesítménybe. Az egykori gólerős csatár – külföldön a Feyenoordban és a ciprusi Apoel Nicosiában is szerepelt – mától a győri játékosokat tanítja a támadófutball szépségeire. Tegnap nem sokkal a Lettország–Magyarország válogatottmérkőzés kezdete előtt is készségesen válaszolt a Kisalföld kérdéseire.

– Nehéz helyzetben veszi át a Győri ETO csapatát. Milyen tervekkel érkezik Győrbe?
– A célkitűzés nem változott, továbbra is az első hat hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Nagyon bízom benne, hogy tudok segíteni a győri csapatnak és olyan eredményeket érünk el, amelyekkel a szurkolóknak is örömet szerzünk. Győrött nagy hagyományai vannak a labdarúgásnak, magam is többször remek mérkőzéseket vívtam annak idején a legendás Verebes-csapat ellen, és ez a jó hangulat a későbbi összecsapásokra is megmaradt.

– Játékosként gólerős csatárok közé tartozott, az ETO játékában mennyire tükröződnek majd ezek a képességek?
– Nekem van egy szisztémám, amelyet játszatok a csapataimmal, ezt szeretném tenni Győrött is. Természetesen a támadófutball híve vagyok, de ezt biztonságos védekezésre alapozva szeretnénk megvalósítani.

– Eddig külföldön dolgozott a romániai Olimpia Satu Mare edzőjeként. Mennyire ismeri az ETO játékoskeretét?
– Ismerem a győri csapatot, elég erősnek tartom a keretet minden szempontból. Nem tudom, milyen okok miatt nem sikerült eddig a várakozásnak megfelelően szerepelniük. Varga Zoltánt tiszteltem és tisztelem, az okok keresése pedig nem az én feladatom.

– Gondolkodott-e már azon, hogy a győri öltözőbe belépve mit fog először mondani a játékosainak?
– Nemrégen még én is futballista voltam, mint most ők. Nem tartok hosszú szónoklatot, hiszen ezeket én sem szerettem annak idején. Profi labdarúgókról van szó, azt gondolom, kevés szóból is hamar megértjük egymást.

Az ETO szurkolói abban reménykednek, hogy a hosszú böjt, a sok keserűséggel teli időszak után végre újra győzelmeknek és sikereknek örülhetnek. Lehet, hogy az álmok megvalósításához éppen Kiprich József és segítője, a szintén volt jeles csatár Vincze István kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sampras: búcsú 50 millióval

A US Open ünnepélyes megnyitóján jelentette be visszavonulását Pete Sampras. A tenisz valaha élt… Tovább olvasom