Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Szar Magyarország˝ - Súlyos büntetés várhat a moldovaiakra

A keddi Moldova-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt követően súlyos büntetés várhat a házigazdákra a Magyarországot sértő transzparensek miatt.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli, hogy a magyar küldöttség tagjaként a helyszínen tartózkodott Samu István rendőr vezérőrnagy, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) helyszínen dolgozó ellenőrének annak kapcsán, hogy a stadionban több provokáló transzparenst is kifeszítettek a szurkolók.

Az UEFA ellenőri jelentésébe ezt követően bekerült a gyalázkodó szövegek pontos fordítása. Az MLSZ szerint az UEFA - ahogy ilyen esetekben szokás - az ellenőri jelentés beérkezését követően hivatalból eljárást indít a moldovai szövetség ellen. Miután a moldovaiakra korábban is róttak már ki szurkolói rendbontások miatt pénzbüntetést, az európai szövetség várhatóan súlyosabb szankciókkal sújtja a mérkőzés házigazdáit.

"A moldovaiak visszaesőnek számítanak, így súlyos büntetés várhat rájuk az UEFA részéről. A mintegy hétszáz moldovai rendőr mindenben együttműködött a helyszínen tartózkodó magyar kollégáikkal, még az előállított rendbontókat is megmutatták a mérkőzés után - fogalmazott Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és sajtóirodájának vezetője. - A gyűlölet gyűlöletet, az erőszak erőszakot szül, éppen ezért az ilyen és hasonló jellegű provokációkra higgadt, racionális, de határozott válaszreakciókkal kell felelnünk. Ezt a helyszínen meg is tettük, a felirat szó szerinti szövege, általunk lefordítva bekerült az UEFA jegyzőkönyvébe. Meggyőződésem szerint ilyen határozott válasz, majd önmérséklet a megfelelő reakció a Magyar Labdarúgó Szövetségtől."

Borbély szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy az általa kapott információk szerint a "Szar Magyarország" és "Gyűlölünk titeket" feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható. A magyarok által 2-0-ra megnyert meccsen a hazai szurkolók előbb egy "Szar Magyarország" feliratú transzparenst emeltek fel. A második játékrészben egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek "Gyűlölünk titeket" feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló a pályára rohant, őt hamar lefogták a biztonsági emberek.

Olvasóink írták

  • 1. piroskaésabarkasz 2011. szeptember 09. 15:22
    „Szerintem inkább irigyelnek minket.Két vesztes háborúval a nyakunkban,jóval magasabb életszínvonalú,és rendezettebb országban élünk mind a románok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa Liga: Vanczák csapata fellebbez a kizárás ellen

Vanczák Vilmos csapata, a svájci Sion fellebbezést nyújtott be a labdarúgó Európa Liga küzdelmeiből… Tovább olvasom