Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szalai helyett Vetési

Sopron–Budapest 2–1! Ez a két város közötti három kosárlabda-összecsapás hétvégi mérlege. A két soproni női csapat, az Orsi és a Foton nyert, az Ászok–SMAFC férfiegyüttese viszont alulmaradt.

Csapatjáték a szünet után

Okszana Zakaluzsnaja vállaira vette az első negyedben az Euroleasing Orsi-Sopron együttesét. Az orosz centert képtelenek voltak tartani a fővárosiak a palánk alatt, nagy kedvvel és eredményesen kosarazott az első negyedben. Igen ám, de a játékrész végén három személyi hibánál járt, így leültette csapata legjobbját Hejková edző. Hogy mennyire, szinte szó szerint a vállain vitte az „Oxi" becenévre hallgató center a csapatát, abból is jól látható volt, hogy azt követően, hogy lement, gyakorlatilag összeomlott az együttes játéka. A második negyedet „elbukta" a soproni együttes, hiába hozott össze Zakaluzsnaja erős dupla-duplát (14 pont, 13 lepattanó) már az első félidőben, csapata vesztésre állt. Szünet után aztán végre igazi csapatként kosárlabdáztak a soproniak. Ekkor már több jó egyéni teljesítmény is akadt, döntő fontosságú volt Kovacevic nagymértékű formajavulása.

Szőke sziporkázott, Burgmann brillírozott

Mint utólag kiderült, az 5. és 10. perc között döntötte el a maga javára a mérkőzést a Rönisch Foton-Sopron. Ez idő alatt egy 10–2-es szakaszgyőzelmet bemutatva a negyed végéig tízpontos előnyre tett szert Válé Flórián együttese. Ennek a rohamnak a két főszereplője a mérkőzés napján születésnapját ünneplő és ebben a szakaszban a kosarakat egyre-másra szerző Szőke Ildikó, valamint a fővárosiaktól több labdát „elcsenő" és labdaszerzései után rendre Szőkét indító Burgmann Bernadett volt. Ezután egyszer ugyan három pontra megközelítette a soproniakat a BEAC a második negyedben, ám összességében a Foton igazi csapatmunkát bemutatva a továbbiakban végig tartotta a tíz pont körüli előnyt.

Újabb vereség

Hosszabbítás után vesztette el a Soproni Ászok-SMAFC férficsapata a kulcsfontosságú MAFC elleni mérkőzést. Egyszer Pécsett már elbukott egy meccset a túlórában az együttes, a mostani vereség Szalai János edző állásába került. Utódja átmeneti jelleggel Vetési Imre lett. A szerdai pápai Magyar-Kupa-mérkőzésen már ő irányítja a soproni csapatot. Remélhetőleg, a két kulcspozícióba, a center és az irányító posztjára a közelmúltban érkezett új játékosok, McDaniel és Adzic is hasznára lesznek a gárdának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszerzett kvalifikációk

Mindössze két és fél kilóval maradt el az országos csúcsától a kisbéri Varga Viktória a vancouveri… Tovább olvasom