Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Szakkommentátor lett

Valerie Nicolas, a francia válogatott világklasszis kapusa az EB-n a francia tv szakkommentátora- ként tevékenykedik.

Valerie Nicolas
Születési dátum: 1975. március 12.
Poszt: kapus
Magasság: 178 cm
Jelenlegi klubja: Viborg (dán, 
2003–)
Legjobb eredményei: francia bajnok 
(1998, 2001, 2003), francia kupagyőztes 
(2001, 2002, 2003), dán kupagyőztes 
(2003), KEK-győztes (2003), EHF-kupa
győztes (2004), világbajnok (2003)
A gallok sérült kitűnősége a magyarokat tartja az EB egyik legnagyobb esélyesének. Az olimpián éppen a magyarok elleni mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést Valerie Nicolas, a francia válogatott világbajnok kapusa. A dán Viborgban légióskodó hálóőr az Európa-bajnokságon a francia televízió szakkommentátoraként dolgozik, s a Magyarország–Franciaország mérkőzés előtt készségesen nyilatkozott a Kisalföldnek.

– Milyennek látja a pályán kívülről az EB-t?

– Az elején az akkreditáció körül volt egy kis nehézség, de szerencsére a szervezők úrrá lettek a problémákon, s úgy gondolom, most már zökkenőmentes minden. A mérkőzések itt a győri csoportban színvonalasak, bár a mi válogatottunk éppenséggel nem remekel.

– Ha már említette a francia csapatot: mi az oka, hogy a világbajnok eddig ennyire gyengén szerepel?

– A tavaly Zágrábban aranyérmet nyert és az olimpiát is megjárt együttesből sokan hiányoznak. Most egy új csapat épül nálunk, így érthető, hogy egyik pillanatról a másikra nem tud úgy játszani egy megfiatalított gárda. Ezt a légkört, ezt az erőltetett menetet még meg kell szokni az újaknak.

– Mint a világ egyik legjobb kapusának, mi a véleménye a válogatottban most védő hálóőrökről?

– Sajnos nem túl meggyőző a teljesítményük, noha már egyikük sem olyan fiatal. Az a plusz, amit egy kapus hozzá tud tenni a csapat játékához, pont hiányzik tőlünk, ez a másik oka, hogy nem szerepelünk olyan jól.

Valerie Nicolas
– Gondolom, már itt az EB alatt is sokan mondták, hogy jobb lenne, ha a tv-állások helyett a kapuban kapna lehetőséget. – Persze ez nagyon jó lenne, de ez csak vágyálom. A sérülésem után még nem vagyok olyan állapotban. Ha minden jól megy, akkor tavasszal már esetleg visszatér hetek a gólvonal elé, de az a biztos, hogy szeptemberben állok újra a kapuba.

– Klubja, a Viborg nem sürgeti a visszatérését?


– Egyáltalán nem. Nagyon türelmesek. Tisztában vannak azzal, hogy jobb egy teljesen egészséges Nicolas, mint egy félig sérült, aki esetleg újra hosszabb időre kidől het a sorból.

– Visszakanyarodva az Euró pa-bajnokságra: kiket tart a tor na legnagyobb esélyesének?

– Nehéz erről véleményt mon danom, mert eddig még csak az ebben a csoportban szereplő együtteseket láttam. Mindenesetre a magyar válogatott mindenkép pen az egyik nagy favorit. Nem csak azért, mert hazai pályán szere pel, hanem azért is, mert nagyon jó játékosokból áll, s a kapuban egy olyan világklasszisa van, mint Pálinger Katalin. Szintén a favori tok közé sorolható a dán és a szlovén gárda.

– Ezek szerint a franciák elő döntőbe jutásáról már letett.

– Felesleges áltatni magunkat. A már említett okok miatt ezt szinte teljesen kizártnak tartom. A mi csapatunkat az 5–7. hely közé várom. Ez alakuló együttesünknek a jövő szempontjából remek eredmény.

– Végezetül ha egy magyar klub hívná, elgondolkozna az ajánlaton?

– Miért ne tenném? A magyar kézilabda nagyon erős, örömmel vé denék egy jó csapatban. Azonban ez két évig még biztosan nem aktuá- lis, mert éppen a múlt héten hos szabbítottam két évet jelenlegi klubommal, a dán Viborggal. Valerie Nicolas egy jó ideig még nem húzhat kapusmezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerősök ellen a Foton

A horvát Sibenik gárdája lesz a Ventwest-Foton ellenfele a FIBA Európa-kupa következő körében. Tovább olvasom