Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Szakértők mérik fel az FC Sopron helyzetét

Sopron - Szakértői állapotfelmérés és helyzetelemzés ismeretében dönt az önkormányzat azokról a lépésekről, amelyek megmenthetik a soproni labdarúgást.
Az FC Sopron körül kialakult helyzetről, az önkormányzat tervezett lépéseiről tartottak tegnap sajtótájékoztatót a városházán. Abdai Géza alpolgármester kijelentette, a városvezetés komolyan vette és veszi a klubot, felelősséget érez a soproniak iránt, annak ellenére, hogy az önkormányzat csak 21 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a csapatot működtető kft.-ben. Ennek igazolására említette meg, hogy elkészítették azokat a terveket, amelyek alapján a stadion lelátóit befedik, s mindig teljesítették vállalt kötelezettségeiket.

– A legfontosabb feladatunk most a helyzetelemzés, amelynek elvégzésére egy pénzügyi, jogi szakemberekből álló bizottságot kértünk fel – mondta az alpolgármester. – Az eredményről már szeretnénk a december 19-i közgyűlésen tájékoztatni a képviselőket. Ez alapján készítjük el a csapat megmentése érdekében ütemtervünket. Közben folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, a beszállítókkal és az MLSZ-szel.
– Ebben a meglehetősen elkeserítő helyzetben a koordináló szerepre vállalkoztam – indokolta jelenlétét Molnár Ágnes. – Az elmúlt hetekben ugyanis személyesen is megtapasztaltam, hogy a Nemzeti Sportváros egyik alappillére – a labdarúgás – megingott. Az önkormányzat a maga lehetőségeit kihasználva igyekszik egyrészt tisztázni a helyzetet, ezt követően pedig stabilizálni a klub helyzetét és meghozni azokat a döntéseket, amelyek biztosíthatják, hogy tavasszal is minőségi labdarúgás legyen Sopronban. Ebben a kérdésben mindenki egyetért a városban, s közösen az a feladatunk, hogy megmentsük azt az értéket, amelyet az elmúlt években teremtettek meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a többségi tulajdonos egyelőre nem jelentkezett, az MLSZ-nek pedig december 28-ig kell kifizetni az elmaradt nevezési díjakat.

Olvasóink írták

  • 1. Petyusz 2007. december 14. 07:41
    „Hát akkor sok sikert! Én bízok önökbe remélem sikerül!!! Hajrá Sopron!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parádés magyar nyitány

Úszás - Kimagaslóan sikeres napot zárt a magyar csapat a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon,… Tovább olvasom