Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Szabó Tibor tagadja az őt ért vádakat

Labdarúgás - Horváth Barna édesapja szerint nem szegtek szerződést az ETO-val és a fiú jól érzi magát a Manchester Citynél. Szabó Tibor, a Gyirmót utánpótlásedzője tagadja, hogy a szlovák menedzsernek dolgozik.
Keddi számunkban írtunk (Angliába „lopkodják" az ETO legjobbjait, Kisalföld, 2007. november 27.), arról, hogy egy szlovák menedzser közreműködésével az ETO 16 év alatti korosztályos válogatottjai közül többen – a klub engedélye nélkül – a szigetországba utaztak próbajátékra annak ellenére, hogy amatőr sportolói szerződés köti őket a zöld-fehérekhez. Ezek után jelentkezett az egyik érintett labdarúgó, Horváth Barna édesapja.

Manchesterben fejlődhet

Sajnálom, hogy a fiam neve is belekerült ebbe a sorba, hiszen neki már nem volt érvényes szerződése az ETO-nál, amikor nyáron a Manchester Cityhez igazolt. A valós történet az, hogy tavaly ősszel a magyar korosztályos válogatott tagjaként Rimaszombaton szerepelt és ott figyelt fel rá a City képviselője. Az angol klub magyarországi kapcsolatát Emil Kovarovic szlovák menedzser látja el, aki Szabó Tibortól tudta meg a telefonszámomat, így kerültünk kapcsolatba egymással. A City tavaly októberben hároméves szerződést ajánlott a fiamnak úgy, hogy előtte nem járt kint próbajátékon. Hosszas gondolkodás után mi ezt elfogadtuk, de csak júniustól datálva írtuk alá, mert megvártuk, amíg Barna szerződése márciusban lejárt az ETO-nál. Addig is játszott a csapatban, sőt, Klement Tibor korrekt volt, engedélyezte számára, hogy ezt követően is látogathassa az edzéseket" – mondja Horváth Csaba.

Az apa hozzátette: sokat köszönhetnek Kulcsár Zsolt és Tuifel Péter edzőknek, az ETO-nak, hiszen magyar viszonyok között kiemelkedően jó feltételeket teremtenek az utánpótlás-neveléshez.

Nekünk, szülőknek sem volt könnyű döntés, hogy tizenöt évesen kiengedtük Barnát, de be kellett látnunk, ha tovább akar fejlődni, akkor jobb körülmények közé kell kerülnie. Manchesterben mindezeket megtaláltuk. Teljesen más miliő veszi körül a labdarúgást, mint itthon. A fiunk egy családnál lakik és egyelőre az angol nyelvet tanulja, mert az akadémiai képzés csak jövőre kezdődik. Taxival hozzák-viszik edzésre, a klubtól teljes ellátást kap. Az öltözőben minden alkalommal a helyén várja a tiszta szerelés. Láttam mérkőzését is, sokkal nagyobb a hajtás, mint itthon, de nem véletlen, hogy ebben a korosztályban is sok a külföldi játékos. A csapat fele brit, a többi mindenféle nációt képvisel. Rengeteg a szlovák és a skandináv."

Feljelenti Klement Tibort?

Klement Tibor állítása szerint a szlovák menedzser győri segítője Szabó Tibor, a Gyirmót utánpótlásedzője.

„Mélységesen fel vagyok háborodva az ETO vezetőjének állításán – kezdi Szabó Tibor. – Győriként, a Sasfészek FC alapítójaként mindig is azt tartottam szem előtt, hogy a tehetségeket az ETO-nak adjam. Ezt a célkitűzésemet maradéktalanul betartottam, hiszen összesen harminckét játékosom került a klubhoz, napjainkban is húszan mosolyognak vissza rám az ETO honlapjáról. Klementéktől ezért nemhogy labdát vagy bármit, még köszönetet sem kaptam."

Az ETO vezetője szerint nyáron a klub három labdarúgóját Olaszországba vitte, hogy ott a játékosmegfigyelők szeme előtt legyenek. Szabó Tibor tagadja a vádat:

„Az ügyvezető állításával ellentétben csak két labdarúgóról van szó, akik egy nyaralással egybekötött focitornára jöttek velünk, amelyen sasfészkes és gyirmóti gyerekekkel szerepeltek egy csapatban. Lehet, hogy hibát követtem el, hogy nem kérdeztem meg előtte a klubjukat, de mivel baráti kapcsolat révén nyaralásra mentünk, ez akkor eszembe sem jutott."

Szabó Tibor a tények egybemosásának tartja, hogy nevét összefüggésbe hozzák Emil Kovarovic szlovák menedzser magyarországi munkálkodásával.

„Az tény, hogy ismerem őt és néhányszor találkoztam is vele, de azt tagadom, hogy bármiféle üzleti kapcsolatban állnánk egymással – folytatja az edző. – Olyan dologgal vádoltak meg, aminek semmi valóságalapja nincs. Próbálom megfejteni az okát. Talán azért történt mindez, mert a gyirmóti csapatommal gyakran játszunk Pozsonyban és Dunaszerdahelyen. Talán azért, mert én adtam meg neki Horváth Barna édesapjának a telefonszámát, talán mert Kovarovic egyszer érdeklődött tőlem, hogyan és kivel lehetne kapcsolatba lépni az ETO-nál és ebből arra következtettek a klubnál, hogy én neki dolgozom. A játékosokat a klub és a válogatott mérkőzésein is meg lehet nézni, a honlapon is fent vannak az információk. Nem hagyom annyiban a dolgot, Klement Tibor ellen megteszem a megfelelő lépéseket."

Horváth Ernő, a Gyirmót SE elnöke a cikk kapcsán elmondta: amennyiben beigazolódnak az edzőjüket, Szabó Tibort ért vádak, a továbbiakban nem lehet a klub utánpótlásedzője.

Olvasóink írták

 • 14. ottó 2007. december 24. 14:13
  „Klement csak megdézsmálja az ETO-t! Szakmai hozzáértés egy nagy 0. Akinek lehetősége van az igazoljon máshová(minél előbb)!!!”
 • 13. Erdős Nikolett 2007. december 19. 11:24
  „Nem értem miért mindig azokat az edzőket találják meg a rosszindulatú emberek, akik szívvel, lélekkel a csapatukért és a játékosaikért csinálnak mindent(ilyen Szabó Tibor is) , és nem a pénzért, inkább azokiat az edzőket kellene megkeresni akik elteszik a szülők hálapénzét, és így bármilyen tudaással nem felruházott játékos is a kezdőkénz léphet a pályára!
  Erdős Nikolett”
 • 12. ACSA 2007. november 28. 18:16
  „JÓZSI kérem! legújabb informácioim szerint apénzt az eto-s szülők dobják össze! -Gondolom a nagy részét!”
 • 11. ACSA 2007. november 28. 17:56
  „JÓZSIKA ! sok igazságot írtál,az alábbi dolgokban lényedében egyetértek veled,de abban nem,hogy meg kellene akadályozni a tehetségek felfelé áramlását. Ugye nem vitatod,hogy Angliában magasabb szintű aképzés?!”
 • 10. Józsika 2007. november 28. 16:57
  „Acsa, te meg tanulj meg magyarul. Hogyan lehet egy sorban ennyi helyesírási hiba?”
 • 9. Józsika 2007. november 28. 16:54
  „A tulajdonos 320 gyereket nevel az utánpótlás keretein bellül. Mindezt a saját pénzéből. A győri önkormányzat ehhez éves szinten (holott ez lenne az egyik dolga) 1 millió forintot ad. Tehát, ha olyan nagy a pofátok, akkor dobjátok össze ti a pénzt, hogy a tizenéves gyerekek ne a kocsmában töltsék el a napjaikat, hanem a stadionon bellül. Ha meg a legtehetségesebb gyerekeket egy ilyen szélhámos segítségével ingyen elvinnék tőletek, akkor meg fröcsögne a szátok. Gyökerek...
  Mindörökké Hajrá ETO!”
 • 8. gery linekker 2007. november 28. 15:15
  „Józsi fiam! Azöld ködöt szellőztesd már ki az agyadból! hát nem veszed észre,hogy ez aSzabó az eto-nak neveli a gyerekeket! Hát meg is kapta érte aköszönetet,olyan jó eto-sat! Gyirmóti főnökei meg szégyelljék magukat amiért nem állnak ki saját edzőjük mellett,aki már több éve becsületesen dolgozik náluk,leht,hogy ezután HAANIC következik,mert ő is üzletel játékosokkal.RESZKESSEN mindenki aki Klement úrék üzletét rontja!”
 • 7. ACSA 2007. november 28. 14:38
  „JŐTSIKA! AKI árt az ETO-NAK AZ A TI STADIONOTOKON BELÜL KERESENDŐ! SOK FIATALNAK ártotak már,hisz ez rajtad is látszik!”
 • 6. Józsika 2007. november 28. 12:49
  „Ez a Sazbó egy gyerekkereskedő Börtönbe az ilyen emberekkel. Aki árt az ETO-nak az egy igazi gazember. Csak az ETO!”
 • 5. boroka 2007. november 28. 12:31
  „AZ ETO EGGY JÁTÉKOSTEMETŐ A KLEMENT MEG EGY SUNYI FASZ.”
 • 4. IXOR 2007. november 28. 10:38
  „Talán azzal kéne foglalkozni hogy Szabó Tibor legalább tesz valamit az utánpotlásért ,nem azzal kéne fenyegetnie Horváth úr hogy megvonja a bizalmát, vagy ön is eto függő?”
 • 3. Krigido 2007. november 28. 09:55
  „Remélem tényleg beperli!Akkor majd nem vádaskodik felelőtlenül!A gyirmóti vezetőség,pedig szégyelje magát!Inkább álljanak ki az edzőjük mellett!”
 • 2. kis csaba 2007. november 28. 09:32
  „az eto a legnagyobb tolvaj, és még ők beszélnek. VICC”
 • 1. ACSA 2007. november 28. 09:00
  „Szegény ember! ő legalább mindent megpróbált a gyerekekért. Óriási hibának tartom,hogy a gyirmótiak mégse neki hisznek! Ilyen mélyen azért nem kellene benyalni az ETO-nak,mertŐk is lerabolják a gyerekeket ahonnan csak tudják!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztevanovic túl a térdműtéten

Labdarúgás - Megműtötték Szasa Sztevanovicot, a Győri ETO FC kapusát. A játékos jobb térdéből… Tovább olvasom