Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Szabó Bence a MOB új főtitkára

Borkai Zsolt elnök Szabó Bencét, a MOB sportigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok kardvívót javasolta főtitkárnak. Az elnökség egyhangúlag elfogadta Szabó Bence főtitkári kinevezését.
Szabó Bencét, kétszeres olimpiai bajnok kardvívót, eddigi sportigazgatót választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság új főtitkárának.

A pénteki elnökségi ülésen Borkai Zsolt MOB-elnök kezdeményezte, hogy az elnökség járuljon hozzá Molnár Zoltán főtitkári megbízatásának azonnali megszüntetéséhez.

Amint a MOB közleményében jelzi: Borkai Zsolt megköszönte és kiemelten dicsérte Molnár Zoltán elmúlt évtizedekben végzett színvonalas munkáját, elismerve, hogy sokat tett a magyar sportért és az olimpiai mozgalomért többek között a MOB iroda élén, ugyanakkor kifejtette, hogy a jövőben más szemléletű vezetővel kíván dolgozni.

Molnár Zoltán tudomásul vette a döntést.

"Mindent megteszek, hogy a váltás zökkenőmentes legyen. Köszönöm az eddigi bizalmat, mely révén számos sportsikerben tevékenyen részt vehettem" - mondta az eddigi főtitkár.

Szabó Bence a MOB új főtitkára. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

Molnár Zoltán 1991 óta MOB-tag és 2001 óta dolgozik a Magyar Olimpiai Bizottságban. A MOB elnökségi tagjaként az 1992-es barcelonai volt az első olimpiája. Egy kivétellel az elmúlt 20 év valamennyi olimpiáján részt vett. Sydney óta négy nyári és három téli olimpián volt csapatvezető.

Összességében a 17 éremmel zárult londoni olimpia volt a tizedik, amelyen részt vett. Elismerésként az egyik legmagasabb állami kitüntetést vehette át a Parlamentben. Huszonhét éven keresztül dolgozott a Népstadion és Intézményeinél, melynek 10 évig a főigazgatója volt. Molnár Zoltán 2001-ben a MOB ügyvezető igazgatója, 2009-ben pedig a szervezet főtitkára lett.

Borkai Zsolt elnök Szabó Bencét, a MOB sportigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok kardvívót javasolta főtitkárnak. Az elnökség egyhangúlag elfogadta Szabó Bence főtitkári kinevezését.

Szabó Bence a MOB új főtitkára. Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

"Köszönöm a megtisztelő feladatot, elfogadom. Köszönöm Molnár Zoltánnak, hogy sportszerű, korrekt módon állt a döntéshez. Az elmúlt időszakban sokat tanultam tőle. A legjobb tudásom szerint fogom szolgálni az olimpiai mozgalmat"- mondta a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. Szabó 1988-ban csapatban, 1992-ben pedig egyéniben diadalmaskodott.

Az elnökségi ülésen állásfoglalás született a londoni olimpián részt vett sportszakemberek és az olimpiai csapatiroda munkatársainak jutalmazása kapcsán. Eszerint "a MOB működése és döntései nyilvánosak, de a személyes adatok törvényi védelme érdekében a Magyar Olimpiai Bizottságnak nem áll jogában nyilvánosságra hozni a jutalmak mértékét. Amennyiben az illető személy a hozzájárulását adja, kizárólag csak ebben az esetben hozhatja nyilvánosságra a saját konkrét jutalmát."

Az ülésen Borkai Zsolt bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jóváhagyta a MOB alapszabályát.

Olvasóink írták

  • 2. Valaki 2012. október 13. 19:04
    „Most mit habzol? jövőre amúgyis le kell mondania! :)))”
  • 1. háté 2012. október 12. 21:25
    „Vicces! - riválisát futtatja a műlovas!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb-selejtezők: C. Ronaldóék meccsét vezeti Kassai

Két magyar játékvezetői csapat is közreműködik a pénteki labdarúgó világbajnoki selejtezőkön. Tovább olvasom