Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szabadlábon, de nem felmentve

Mint köztudott, szabadlábon védekezhet a Matáv Sopron közelmúltban brutális támadásul esett vezetőedzőjének, Simon Tibornak négy, a rendőrség által előzetes letartóztatásba helyezett támadója közül három személy. A döntés hátteréről és annak következményeiről érdeklődtünk.
Az esetet vizsgáló Fővárosi Főügyészségen megtudtuk, az előzetes letartóztatás a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés – de nem bírósági ítélet. Mindennek elrendelésére Simon Tibor támadói esetében két okból is szükség volt a nyomozás érdekében. Egyrészt a bizonyítékok esetleges megsemmisítése, másrészt pedig a gyanúsítottak esetleges szökése, eltűnése miatt.
Az ügyészség tájékoztatásából kiderült: most a nyomozás olyan, mondhatni csaknem végső fázisába érkezett, hogy a négy gyanúsított közül három esetében az okok, amelyek miatt előzetesben kellett lenniük, megszűntek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bizonyítékok megvannak, együtt vannak és a Fővárosi Főügyészség szerint a három gyanúsított szökésétől sem kell tartani.

Az, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek, természetesen nem jelenti azt, hogy ne tartoznának büntetőjogi felelősséggel tetteikért. A nyomozás lezárása után ugyanis – feltehetően vádemelést követően – az ügy egy illetékes bíróság elé kerül, ahol nyilván felelni kell a tetteikért a szabadlábon védekező gyanúsítottaknak.

Ami a negyedik, továbbra is előzetes letartóztatásban lévő személyt, az úgynevezett ál-Viszkist illeti, ő az első számú gyanúsított, hiszen a nyomozás eddigi adatai szerint ő vitte be a végzetes ütést az áldozatnak. Ez indokolja azt, hogy ő előzetesben maradt.
A nyomozás várhatóan hamarosan befejeződik, ezt követően kezdődik majd a bírósági tárgyalás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vesznek Bírót

Az átigazolási időszakban a csapatoknál röpködnek a nevek az új labdarúgók érkezéséről. A Győri ETO… Tovább olvasom