Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Szabadkártyával a paralimpián

A győri Lengyel Mónika az egyedüli megyei sportoló, aki szerepel a Londonban hamarosan kezdődő paralimpiai játékokon. Az evezős szabadkártyával indulhat s pontszerzésben bízik.
Élete alighanem legnagyobb eseménye előtt áll Lengyel Mónika. A győri Arrabona EK evezőse ugyanis indulhat a londoni paralimpián. Bár a kvalifikáció nem jött össze a baleset miatt 2005-ben kerekes székbe kényszerült sportolónak, szabadkártyával azonban ott lehet az angol fővárosban.

Székely István és Lengyel Mónika felkészülten várhatja a londoni megmérettetést. Fotó: Kisalföld-archívum
Székely István és Lengyel Mónika felkészülten várhatja a londoni megmérettetést. Fotó: Kisalföld-archívum

„Valóban nagy ajándék a sorstól, hogy ez megadatott nekem. Ez is azt mutatja, hogy az elmúlt években elért eredményeim mögött milyen sok munka van. Nagyon boldog vagyok, de egyre idegesebb is. Főleg azok után, hogy most már lassan el kell kezdenem összerakni a bőröndömet. Ezen is izgulok, hogy minden legyen nálam, amire szükségem lesz" – kezdte Lengyel Mónika, aki a nemrégiben véget ért olimpiát a tévé kép-
ernyője előtt szurkolta végig, s közben fél szemmel már a leendő versenyhelyszínt is figyelte.

„Állítólag a víz kemény, komoly oldalszélre kell számítani, de ahogyan edzőm, Székely István fogalmazott: a körülmények mindenkinek egyformák. Nagyon igaza van, nekem valóban csak arra kell összpontosítanom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Úgy érezzük az edzőmmel, hogy azt a munkát elvégeztünk, ami az erőnkből és a lehetőségünkből telt, így ilyen szempontból nyugodtak lehetünk. Nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban az erősítésre és a gyorsításra. Persze azért izgalomra van ok, elvégre kölcsönhajóval kell versenyeznem, s a lapátom is csak a vasárnapi kiutazás után egy nappal később érkezik majd meg" – folytatta a sportoló.

Lengyel Mónika versenyeaugusztus 31-én kezdődik, s szeptember 1-jén és 2-án folytatódik.

„Pár napom marad arra, hogy az új hajót megszokjam, elvégezzük rajta a megfelelő beállításokat. Remélem, a lapát is épségben megérkezik, ez azért sokat számít. Hogy mivel lennék elégedett? Nyilván mindenki éremért megy, s nekem is ez lenne a titkos álmom. Realista vagyok ugyanakkor, s azt gondolom, ha pontszerző helyen végzek, már nagyon elégedett lehetek. Önmagában az, hogy ott lehetek Londonban, nagy dolog. Vannak kint élő barátaim, remélem, ők is meglátogatnak, s szurkolnak majd nekem. Ha a versenyem befejeződik, én is szeretnék a többi magyarnak szorítani, sok barátra tettem ugyanis szert a magyar csapatban" – mondta végezetül a 27 éves lány, aki egyetlen magyar evezős és az egyedüli megyei sportoló lesz a paralimpián. Lengyel Mónikát edzője, Székely István és a kiutazás feltételeinek megteremtésében sokat segítő Méhecske Alapítvány elnöke, Székely Márta kíséri majd Londonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros második lett, Darázs utolsó versenye

Pusztaottlakán rendezték meg a skót-felföldi világbajnokságot, amely igazán szép győri sikert… Tovább olvasom