Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Synchro Sopron SE: az eddigi legnagyobb siker

A Pozsonyban megrendezett nemzetközi Slovák Openen eddigi legsikeresebb versenyén vett részt a Synchro Sopron SE gyerek korosztályos versenyzőivel.
A nemzetközi mezőnyben 6 nemzet /szlovák, osztrák, magyar, litván, svéd, belga/ több száz résztvevővel rendezték meg a versenyt a nemzetközi FINA szabályok szerint.

A SYNCHRO SOPRON SE gyerek korosztályos kötelezőkben 6 fővel és gyerek korosztályos szólóban 1 fővel állt rajthoz az idei év első nemzetközi versenyükön. A tavalyi sikeres szereplésüket, idén még további sikerek növelték, ugyanis már a gyerek kötelezőket Kuslics Anna nyerte meg szombaton, további szép eredményeket értek el: 5. Baptsán Réka, 12. Götz Lilien, 14. Horváth Rebeka.Majd a vasárnapi szólóban, ahol 8-an álltak rajthoz, és a mezőny elég szorosnak tűnt, a rajtlistát már Kuslics Anna vezette, az előző napi kötelező pontszámai alapján és a végére sikerült megvédenie az első helyezést a kűr technikai és művészi kivitelezésre kapott pontszámai alapján is. Így a 2013-as év első nemzetközi versenyén az egyesület elégedetten tért haza és készül a következő nagy megmérettetésére.

Két héttel ezelőtt a SYNCHRO SOPRON SE 15 fővel vett részt a Székesfehérváron megrendezett ORKA Kupán, ahol 30 egyesület szinkronúszói, 6 nemzetből, 500 versenyzővel álltak rajthoz.

A szombati versenyen a kezdők szálltak vízre. Kezdő kötelező gyakorlatokban kiemelkedő helyen végeztek:
2006 születésűeknél 3. Grubits Flóra, 4. Molnár Dóri
2005 születésűek között:3. Lendvai Virág
2003-ok között 4. Nyári Júlia, 8. Molnár Lili
2000-esnél 5. Dömötör Anna

A zenés kűröknél 3 párost indított a SYNCHRO SOPRON SE és mindhárman dobogón végeztek.A Kuslics Petra-Götz Lilien páros tavaly már hazai és nemzetközi mezőnyben is a legkisebbek között jegyzett sikeres párosnak bizonyult, és ezt új kűrjükkel még jobban sikerült megerősíteniük, 1 helyen végeztek most is, maguk mögött hagyva a másik egyesületi párost Horváth Rebeka-Varga Petra a 2. helyen.

A legkisebb páros akik csupán 1 éve szinkronúsznak és első zenés kűrjükkel mutatkoztak be is a dobogóra kerültek Grubits Flóra-Molnár Lili 2. helyre.

A vasárnapi nemzetközi FINA versenyen a régi motorosok szálltak versenybe kötelezőkben és csapat kűrben.

Kötelezőkben a csapat összes tagja a száz fős indulóból az első 16-ban végzett,/7.Kuslics Anna, 8.Lendvai Jázmin,10. Baptsán Réka, 16 Kovács Dóra/ mely összességében előrelépés az előző évekhez képest.

A csapat összpontszámát tekintve 2. helyre lett volna elég a kötelező eredménye a csapatkűrbe való beszámítás esetén, ellenben a versenyt ezzel ellentétesen hirdették meg, csak a kűrre kapott pontozás számított, melyben a rendkívül erős mezőnyben is technikai pontszámok tekintetében 90%-ban az első helyre, ellenben művészi pontszámokat illetően csak átlagosan a 3.-4. helyre soroltak a bírók.

Ehhez jött még a 4 fős létszám hiánya csapatunknak a 8 fő helyett, amiért -2 büntetőpont jár és szerencsétlenül a kíváló szereplésünk ellenére is lecsúsztunk a dobogóról és csak az 5.helyen zártunk.Így a jövőbeni célunk a teljes csapatlétszám kiállítása lesz, mert anélkül ha a kötelezőket nem számítják bele egyes versenyeken a pontozásba, melyben erősek vagyunk, akkor reménytelen látványban lehagynunk a 8 fős maximális létszámmal rendelkező csapatokat.

Synchro Sopron SE várja a 6-10 éves lányok jelentkezését az egyesületbe. Jelentkezni lehet Turi Andreánál: +36303902110 ill. az edzések ideje alatt H-Sze-P 18-19.30 a soproni uszodában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda MK: otthon védte meg címét a Sopron

Ez volt egyébként a klub ötödik Magyar Kupa-elsősége, zsinórban pedig harmadszor lett első a… Tovább olvasom