Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

SVSE: vereség a Cegléd ellen is

Rossz irányba mennek a dolgok, ezt meg kell állítani. Hogy hogyan, mi módon, arról várhatóan hétfőn születik majd döntés.


SVSE-GYSEV–Cegléd 2–3
(1–2)
Sopron, 700 néző. V.: Botló.

SVSE: Dénes – Fazakas (Pados, 54.), Baranyai, Fazekas, Mará-
czi – Sifter – Gaál, Varga G. (Balázs, 35.), Németh L., Szabó L. (Szabó Zs., 66.) – Erdélyi. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Cegléd: Miski – Robson, Miklósvári, Makrai, Szala – Kenderes – Koós, Markó, Koncz (Fehér B., 37.)., Lipusz (Szkunc, 87.) – Kormos (Medgyesi, 64.). Edző: Ványi Zsolt.

Gsz.: Gaál (25., 92.), ill. Kormos (12., 33., 53.).

12. p: Kormos végzett el szabadrúgást 21 méterről, középről és remekül eltalált lövése után labdája védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 0–1.

25. p: Miklósvári az öt és felesnél lerántotta a berobbanó Gaált. A jogos büntetőből a sértett úgy lőtte laposan a kapu közepébe a labdát, hogy az hozzáért a jobbra vetődő Miski kapus lábához. 1–1.

33. p: Lipusz végzett el szögletet jobbról. Átívelte a labdát a hosszú oldalra, s Kormos 4 lépésről az eseményeket közelről néző soproni kapus és védelem gyűrűjéből 4 méterről, álló testhelyzetből a soproni kapu bal oldalába bólintott. 1–2.

53. p: Lipusz lőtt laposan a jobbösszekötő helyéről, labdája egy berobbanó ceglédi játékos lábáról a jobb oldali kapufára pattant, ahonnan szép lassan keresztbe gurult. Dénes kapus és a védelem tagjai megint közelről nézték, amint a szemfüles Kormos 3 lépésről bekotorta a kapuba saját s csapata 3. gólját. 1–3.

92. p: Már szinte mindenki a lefújást várta, amikor egy hosszan előrevágott labdára Gaál csapott le, kilépett a jobbösszekötő helyén, s 12 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2–3.

Ideális labdarúgóidőben eseménytelen mezőnyjátékkal telt az első 10 perc, majd egy remekül eltalált pontrúgással vezetést szerzett a Cegléd. Ideges, feszült lett a hazai csapat, sokat veszekedtek egymással a játékosok, de az első valamirevaló támadásból büntetőt harcolt ki, s egyenlített a Vasút. Pár percre rá egy szöglet után a védelem asszisztálása mellett újra futhatott az eredmény, s ellenfele után a Vasút.

A második félidő hazai ziccerrel indult, ám ezután futószalagon dolgozta ki a ziccereket a Cegléd, a harmadikat Kormos gólra váltotta, átjáróház volt ekkor a Vasút védelme. Egy-három után ugyan többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de a támadásokból hiányzott a fantázia, a lendület, a vendégek gond nélkül tartották előnyüket. A rendes játékidő letelte után ugyan szépített a Vasút, de ez nem változtatott a tényen: újabb strigula került a vereség rovatba. A szurkolók nem kímélték Supka Attila szakmai igazgatót.
Jók: Fazakas, Pados, Gaál, ill. Robson, Makrai, Kenderes, Lipusz, Kormos (a mezőny legjobbja).

Supka Attila: – Nehéz bármit is mondani, amikor ennyi mocskolódást kap az ember. Úgy érzem, nem egyszemélyi a felelősség, hiszen a szakmai stáb tagjaival, kollégáimmal feltérképezzük az ellenfeleket, megtaláljuk sebezhető pontjaikat, s ez alapján próbáljuk felkészíteni a játékosokat, de a mérkőzéseken mindig jönnek olyan hibák, amelyekre egész egyszerűen nem lehet felkészülni. Egyéni hibákat követünk el védekezésben és támadásban is, ahol – mint most a második félidő elején – ziccert hibázunk. A korábbi meccsekkel ellentétben a két utóbbin már a játékban sem volt benne a győzelem vagy a pontszerzés lehetősége. Rossz irányba mennek a dolgok, ezt meg kell állítani. Hogy hogyan, mi módon, arról várhatóan hétfőn születik majd döntés.

Ványi Zsolt: – Mindkét csapat számára nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen a két fél nagyjából hasonló cipőben járt a meccs előtt. Nálunk éppen a tét miatt elsősorban a lélektani felkészítésen volt a nagyobb hangsúly. Azt gondolom, ha valamivel okosabban és pontosabban játszottunk volna, a helyzetek alapján jóval simábban is megnyerhettük volna ezt a meccset.
Botár László

Korábban:

Szerdán önbizalom-növelő győzelmet aratott az SVSE a Liga Kupa 4. fordulójában, a Tatabánya ellen. Így sikerrel készülhettek a fiúk a szombati, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésre. Szabó László amondó, ha sikerül a szerdai formát átmenteni a hétvégére, akkor meg lehet a három pont.

Szabó László labdarúgó: Jól sikerült a hétközi Liga Kupa találkozó a Tatabánya ellen. Remélem szombatra is sikerül átmenteni a formánkat. Önbizalom-növelő győzelem volt, de nem szabad abból kiindulni. Győzelmet várok magunktól, csak a három pont elfogadható.

A várható kezdő: Dénes, Fazakas, Baranyai, Fazekas, Pados, Sifter, Varga G., Németh L., Erdélyi, Szabó L., Gaál

Halasi eltiltott, Czár és Nyilasi továbbra is sérült.

Olvasóink írták

 • 6. meksz 2013. október 22. 08:07
  „Supka ügyben még mindig nincs fejlemény?Találós kérdés:Hányszor kell kikapnia a csapatnak egymás után ,hogy az edző végre vegye a kalapját és távozzon?Ki tudja a választ?........?”
 • 5. caszablanka 2013. október 20. 13:10
  „Én meg - ha már győzelmek nincsenek - sok szurkolóval egyetemben én MAGYARÁZATOT VÁROK . Sok a duma, a mellébeszélés,a titkolódzás, de vannak vereségek és szánalmas játékok. Miért nem játszanak a fiatalok, akik a liga kupa meccsen is feltúrták a gyepet. Miért nem a soproni kapus véd - akik az első három meccsen jól védett - majd kikerült a csapatból és azóta a két másik kapus csak betlizik. Ez az edző hibája. Miért kellett a szimpatikus vezetőedző fölé egy szakmai igazgatót hozni - pár nappal később - ? ez meg a vezetők hibája. Van itt mit tenni, csak nehogy már most késő legyen.”
 • 4. jst22 2013. október 20. 09:28
  „Nem akarlak elkeseríteni, de ez a játékosállomány ennyire rossz, teljesen mindegy ki az edző.
  Kiestek tavaly is (és tavaly előtt is).
  Most majd kiesnek tényleg, ha csak el nem intézik, hogy valaki megint visszalépjen.
  A tavalyi Dunaújváros ellen elvesztett osztályozó után kimentem idén is még egy meccsre, ami az utolsó volt részemről.
  600 néző volt már csak, nem is érdemelnek többet. Annyira nem érdekel már senkit, hogy csoda, hogy még van aki ír a fórumon, és legalább egy kicsit beszélgetünk erről.
  Sajnálom a szebb napokat látott és tisztességesebb vezetéssel rendelkező régi NB1-es soproni focit.”
 • 3. Zoéka 2013. október 19. 23:50
  „Hétfőn el kell dönteni, vagy az edző vagy a csapat. Mivel 11 (16) játékost nehéz elküldeni ezért marad az edző!
  Ennyire nem gyenge ez a játékos állomány. Lásd az első fordulók eredményeit. Szerintem ellentét van az edző és játékosok között! (múltkori petíció) Lehet, hogy nem szerencsés de a jövő érdekében az edzőnek kell lemondani. Kirugni nem lehet, gondolom a szerződésében bebiztosította magát egy olyan lelépési összeggel ami megrendítené az egyesületet. Ez csak fikció, de ha kiderül, hogy így van, akkor azonak is felelni kellene akik a szerződést írták, illetve aláírták.
  A jövő héten minden eldölhet a Tatabánya ellen. Vereség esetén, egyszerűbb lenne visszalépni a bajnokságtól.
  Abban az esetben minden további kinlódás, kidobott pénz lenne!
  Kár a csapatért!!”
 • 2. intar 2013. október 19. 19:22
  „2-3! Szabó! Nem pofázni! Focizni vagy tűnni a fenébe!”
 • 1. Zoéka 2013. október 18. 17:28
  „Hajrá Vasút, most vagy soha!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Pehelysúlyú˝ titánpatkóval forradalmasíthatják a versenylovaglást

3D-vel nyomtatott titánpatkót fejlesztettek ki háromdimenziós nyomtatási technológiával ausztrál… Tovább olvasom